www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Reguli forum


Speram ca acest forum sa fie o binecuvintare pentru toti acei care il viziteaza. Daca aveti intrebari referitor la Doctrina Crestina va rugam sa le scrieti aici pentru discutie!

Răspunde
 [ 29 mesaje ] 

Vin Apr 12, 2013 4:22 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

În Mileniu se va deschide o nouă eră. Fiecare om care a trăit pe Pământ va fi înviat și va avea șansa de dovedi că este pentru bine și împotriva răului. Judecata va fi în funcție de faptele sale. Aceasta este cartea care se va scrie. Nimeni nu va putea acuza că nu i s-au acordat toate facilitățile. Cartea vieții va fi o carte dreaptă, fără greșeală. Acum doar Biserica lui Christos este sub judecată, lumea, cei ce nu se înscriu la chemarea de face parte din Christos, nu este sub judecată. Judecata oamenilor va fi cu mult mai clară și într-o lumină deplină, căci este scris că Dumnezeu își va descoperi dorința în mod clar și fără echivoc. Membrele lui Christos au cu totul altă chemare și cu totul alte probe de trecut. Credința lor este supusă testelor în condiții similare cu testele Domnului Isus, omenirea nu va avea de dovedit credință ci doar fapte bune și supunere față de Creator.
De aceea în ziua de azi credincioșii care doresc să calce pe urmele Domnului Isus au cu totul alte probe de îndurat și este mai dificil căci Satan este lăsat liber încă pentru ai testa. Odată ce Christosul este format, nu mai este nevoie de Satan și nici de credință ci doar dovada iubirii de bine și respect pentru Creator. Cei ce refuză și se împotrivesc binelui vor merge în moartea a doua căci nici o societate nu poate funcționa având ceva rău în ea. Orice formă de rău trebuie eliminată și eu sunt total de acord cu așa ceva. Nimeni care vrea să trăiască nu poate accepta co-existența cu ceva rău, care întotdeauna se va interpune binelui și va căuta să distrugă tot ceea ce e bun. Agricultorii nu iubesc buruienile care distrug recolta ci caută să le smulgă, medicii nu iubesc celulele bolnave ci caută să le distrugă, oamenii nu iubesc criminalii ci caută să-i imobilizeze și să-i izoleze pentru a nu mai face rău, oriunde ți-ai arunca privirea societatea caută să elimine răul, dar nu poate. Va veni vremea când se va putea și cei mai mulți se vor bucura.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Feb 26, 2015 5:13 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Ce inseamna pentru Studentii Bibliei, a cunoaste adevarul?.
Ieste cumva, a cunoaste invatatura credintei pe care o sustineti, sa-u la ce va referiti cand spuneti, a cunoaste ADEVARUL.
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Feb 27, 2015 3:22 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

A cunoaște adevărul înseamnă a discerne între multele învățături care există și care susțin că acesta este planul lui Dumnezeu. Căci nu pot exista mai multe adevăruri, ci doar unul. Iar Domnul nostru ne îndeamnă să studiem, să cântărim, să vedem care este acest Adevăr. Și după ce am cântărit și văzut care este acest Adevăr, tot El ne îndeamnă să-l trăim, să-l dăm mai departe.

Ce beneficii aduce Adevărul? Concepția la o natură nouă, natura spirituală. Deși majoritatea denominațiilor creștine susțin că toți oamenii sunt chemați să meargă în cer, noi credem că numai cei chemați să facă parte din trupul lui Christos sunt chemați la această transformare de la natura umană la cea spirituală. Această transformare o face Adevărul, care începe o lucrare de metamorfoză și dacă cel ce acceptă Adevărul se menține în el până la sfârșit, va primi ca răsplată natura spirituală și va face parte din echipa Domnului Isus: -Christosul care va coborî Împărăția lui Dumnezeu pe Pământ. Această instaurare a Împărăției lui Dumnezeu se va face în Mileniul de domnie al Domnului Isus împreună cu mădularele Sale (cei concepuți de Adevăr și chemați la cer să facă parte din viitorul guvern al Planetei).
Deci noi așa înțelegem și așa propăvăduim ca cei care aud această chemare și o înțeleg, să iasă din Babilonul care a devenit creștinătatea și ieșind din Babilon să facă parte din echipa celor ce se pregătesc să ajute pe toți oamenii în Mileniu. Când numărul de preoți este complet (Marcu 4:11) corpul este complet și gata să înceapă lucrarea.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Feb 27, 2015 5:04 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Sa inteleg ca a cunoaste Adevarul inseamna invatatura unui cult, adica invatatura Studentilor. Eu am inteles cu totul altceva, ce inseamna adevarul. Credinta adevarata in Domnul Isus Hristos..Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere sa sti cand va cobora imparatia Lui, dac se va face in mileniu s-au nu.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta, sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.

Isus a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei, veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi”.

Adevărul ne va face liberi, dacă îl acceptăm, dacă recunoaştem că suntem păcătoşi şi că avem nevoie de iertarea lui Dumnezeu prin Isus.


Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit.
Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire,
"Atunci un Imparat tot esti!", I-a zis Pilat. "Da", a raspuns Isus. "Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu."

Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.


Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intuneric, mintim si nu traim ADEVAR. (1Ioan.1:6)
Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si ADEVARUL nu este in noi. (1Ioan.1:8)
Cine zice: "Il cunosc", si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si ADEVARUL nu este in el. (1Ioan.2:4)

Dupa cum se vede ADEVARUL nu inseamna doctrina unui cult si EVANGHELIA care este cuvantul Lui Dumnezeu si sa traim ce ne-a poruncit El si daca faci esti in Adevar.
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Mar 03, 2015 2:05 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Tot din Scriptură, am învățat că Domnul a lăsat apostoli, învățători, bătrâni de adunare, etc. Deci tragem concluzia că a lăsat o organizare și nu la voia sorții, fiecare cum înțelege din Scriptură.

Planul lui Dumnezeu are un scop, are un început, un cuprins, și o încheiere.

Care este acest plan?

Dacă nu îl înțelegem, dacă nu știm ce are El de gând, cum putem spune că știm noi foarte bine, nu e nevoie de învățăturile altor oameni, să ne ghideze și să ne arate.
Dacă famenul Etiopian ar fi gândit așa, l-ar fi trimis pe FIlip să-și vadă de treaba lui, că înțelege el și fără ajutorul lui Filip.
Dar famenul Etiopian era smerit, și a acceptat că nu înțelege fără ajutorul unei călăuze, un ghid care să îl îndrume și să facă să înțeleagă.
Ferice de cei ce se lasă călăuziți și acceptă în smerenia lor că ei înșiși nu înțeleg pe deplin și că e nevoie de călăuzire.
Toastfel și Apolo de la Fapte 18, deșii avea un duh înfocat și o dorință fierbinte, a fost nevoie de Acuila și Priscila să-i arate unele amănunte importante din plan.

Nu știu despre alții dar eu nu aveam pace când nu știam ce se va întâmpla cu restul oamenilor și pastorii terorizau pe cei ce intrau în Biserică căutând să-i îngrozească cu iadul ca ei să se arunce în apă și să scape de chin. Când privesc în urmă îmi dau seama ce înseamnă să nu cunoști amănuntele din planul lui Dumnezeu și să te îngrozești pe tine și pe cei din jur, trăind în frică și spaimă de viitor.
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 07, 2015 2:59 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Efeseni 4
11. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,
12. pentru desavarsirea sfintilor, in vederea lucrarii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
13. pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la inaltimea staturii plinatatii lui Hristos;
14. ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vant de INVATATURA, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor in mijloacele de amagire; (spunand ca numai noi cunoastem Evanghelia si daca nu crezi cum vrem noi, adica cultul nostru nu vei fi mantuit)
15. ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Ai spus in comentariu, că a lăsat o organizare și nu la voia sorții, fiecare cum înțelege din Scriptură.

Nu este o alta intelegere, numai ca uni le rastalmacesc spre pierzarea lor. Biblia este foarte clara, Isus a murit pentru pacatele noastre si cei chemati trebue sa traiasca pocainta, prin fapte si credinta si prin nasterea din nou.
La aceasta sunt chemati toti aceia care raspund chemari in acest veac evanghelic.
Nicaeri in toata Biblia Isus nu pune astfel de greutati pe umeri celor care se intorc la El.
Pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?”
Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva.
Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi.

Nu a zis trebue sa cunoasteti aceste lucruri, despre cum am sa procedez eu atunci la restatornicirea omeniri, sa-u in ce an a venit El, sa-u daca este venit a doua ora in imparatia Lui s-a nu. A spus clar NU ESTE TREABA VOASTRA SA CUNOASTETI ACESTE LUCRURI.
Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. 1 Tesaloniceni 5,1

Mantuirea unui crestin se castiga prin traire, credinta, dar cea mai mare DRAGOSTEA, nu prin cunostinte despre invatatura unui cult
Psalmii 15
1. (Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui in cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfant?
2. - Cel ce umbla in NEPRIHANIRE, cel ce face voia lui Dumnezeu si spune adevarul din inima.
3. Acela nu cleveteste cu limba lui, nu face rau semenului sau si nu arunca ocara asupra aproapelui sau.
4. El priveste cu dispret pe cel vrednic de dispretuit, dar cinsteste pe cei ce se tem de Domnul. El nu-si ia vorba inapoi daca face un juramant in paguba lui.

1 Corinteni 13
1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate TAINELE (cum se pretind unele culte ca numai ei cunosc planul) si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.

Deci pana la urma trebue sa ai cunostinte, nu FAPTE, CREDINTA DRAGOSTE, (Nasterea din nou)
Aceasta se numeste CONSACRARE DEPLINA. Cu aceste ni se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos. AMIN.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 08, 2015 5:30 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Noi nu căutăm să dărâmăm credința nimănui. Dacă așa înțelegi și crezi că altfel nu poate fi...așa continuă. Și noi la rândul nostru ne continuăm alergarea. Și noi vom continua să arătăm celor interesați, înțelegerea noastră a celor scrise în Scriptură. Nimeni nu este obligat sau forțat să primească. Datoria noastră este să oferim celor ce caută un răspuns pe care ei nu-l primesc în Mainstream.
Și vom continua să spunem că cei ce se hotărăsc să urmeze pe Domnul, vor primi ca răsplată un loc în Christos, un mădular care va lua parte la grandioasa operă de binecuvântare a tuturor oamenilor ce va avea loc în Mileniu, vom continua să spunem că lumea nu a comis păcatul de neiertat care este hula împotriva Spiritului Sfânt pentru că lumea nu are Spiritul Sfânt și deci nu are cum să comită păcatul de neiertat, dar că acest Spirit va fi revărsat peste oameni în Mileniu și atunci vor putea să meargă în moarte, în inexistență dacă nu se vor reforma după legile Împărăției, vom continua să spunem că doar Adevărul concepe la o natură spirituală și nu minciunile adoptate de crezuri omenești căci minciunile nu vor concepe o făptură nouă spirituală ci tot trup uman aduce pe Pământ și mulți se vor mira că tot pe Pământ au rămas, vom continua să arătăm ceea ce de la început am arătat.
Asta ni se cere și asta vom face chiar dacă deranjează pe unii.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 12, 2015 2:00 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Am ajuns sa fiu tare dezamagit de acest cult a-l Studentilor. Se vad foarte invatati, mareti, si stiuti. Cand se intilnesc cu alte personae din alte culte, nici nu vreau sa le raspunda la salutul crestinesc, Pacea Domnului. Asa sunteti toti?. Chear atata rautate poate sa fie in cei care se pretind ca numai ei,” cunosc Adevarul? Oare la aceasta sunt crestini chemati?. Penticostali zic ca numai ei au Duhul Sfint, Martori spun ca noi suntem poporul ales, Studenti spun ca noi cunoastem adevarul si restul cultelor sunt ficele curvei din apocalipsa.
Daca ar fi acuma Apostolul Pavel si ar zice, ca trebue sa mearga la Biserica din Cluj. La care din atitea biserici ar merge?. Cu siguranta nici la una.
Cuvantul Lui Dumnezeu numit si ADEVARUL, invata altceva. Primiti bine pe cel slab in credinta si nu va apucati la vorba asupra parerilor indoielnice.
13. Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste.
14. Caci toata Legea se cuprinde intr-o singura porunca: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."
15. DAR, DACA VA MUSCATI SI VA MANCATI UNII PE ALTII, LUATI SEAMA SA NU FITI NIMICITI UNII DE ALTII.
16. Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.
17. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.
18. Daca sunteti calauziti de Duhul, nu sunteti sub Lege.
19. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea,
20. inchinarea la idoli, vrajitoria, VRAJBILE, CERTURILE, ZAVISTIILE, MANIILE, NEINTELEGERILE, DEZBINARILE, CERTURILE DE PARTIDE,
21. pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
22. Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
23. blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.
24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.
26. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe altii.
AMIN.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 15, 2015 2:49 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Dacă în adevăr așa stau lucrurile atunci nu e bine. Sunt probleme cu Studenții Bibliei? Cu siguranță că da. Este singura denominație care are aceste probleme? Cu siguranță că nu.

Eu unul am făcut parte din multe alte denominații ani de zile la rând. Și am văzut aceleași probleme care le listezi tu. Și apostolul Pavel le-a văzut altfel nu ar fi scris versetele care le-ai postat. Chiar și ei se certau și se mustrau unul pe altul. Oamenii sunt imperfecți, nu reușesc nicicum să atingă perfecțiunea în gândire, în iubire, în armonie, în.....orice

Dar aceasta este problema când ne uităm la oameni. Niciodată nu vom fi mulțumiți. De aceea noi nu căutăm să scriem despre oameni ci despre înțelegerea lucrurilor lăsate scrise în Scriptură. Pastorul Russell are un loc important în înțelegerea Studenților căci el a reușit să identifice erorile și deviațiile propăvăduite ca fiind de la Christos. Și totuși fiecare student e conștient că și el a fost om. Cu greșelii, cu scăpări, cu căderi și tot ceea ce caracterizează omul imperfect. La urma urmei și apostolii au spus: toți greșim în multe feluri.

Dar asta nu are de-a face cu Biblia ci cu starea noastră umană.
Cât despre Biblie credem că e important să se înțeleagă că Dumnezeu nu este un torționar și plata păcatului nu este tortura ci moartea. Căci oamenii sunt îndemnați să scape de chinurile iadului în loc să fie îndemnați să se consacreze lui Dumnezeu pentru a face parte din Christos. Astfel învățătura apostolilor este distorsionată și Dumnezeu este prezentat ca un sadic care va chinui pe cei ce nu se aruncă în apa botezului. Și mulți se botează....dar nu cu scopul de a ajuta pe ceilalți în Mileniu când vor fi investiți cu răspunderea de a deschide ochii oamenilor ci se botează pentru a scăpa de iad: total greșit!
Mai mult decât atât, nu este acceptat acest botez căci nu are nici o legătură cu ceea ce Domnul Isus a predicat și îndemnat. Este un botez al fricii nicidecum al consacrării în vederea de a deveni un preot care să ajute și să înțeleagă.

Mulți sunt bucuroși să găsească aceste pagini care le aduc mângâiere și speranță. Noi lor căutăm să ne adresăm și le vom servi atât cât ne va sta în putere. Așa cum suntem: imperfecți, plini de defecte umane, păcătoși. Dar nu asta vrem să discutăm căci nu asta e important ci mesajul e important. Imperfecțiunile sunt pentru fiecare din noi să ni le descoperim și să ni le corectăm, pe când mesajul e pentru alții să îl cunoscă, să îl cântărească și să decidă.
Iar cei ce se pot ridica deasupra naturii umane și să primească aceste lucruri, le primesc și se bucură și dau mai departe.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 29 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron