www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 15 mesaje ] 

Sâm Feb 18, 2012 4:05 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Acest thread este continuarea de la Ioan 1:1

Întrebările tale Mircea au fost:

......Au urmat sute de mii,poate milioane de"unsi"care-si traiau senini si impacati credinta sincera,fara a la lua speranta mantuirii celorlalti care-si marturisisera credinta in Iisus.Mai formulez doua intrebari si-apoi vom trece,daca vreti,la dezbaterea in continuare a subiectului propus initial(afirmatiile din Ioan care instituie Dumnezeirea LOGOSULUI-deci nemurirea sa,care pentru a face voia Tatalui-Yahweh,se intrupeaza,prin Duhul Sfant,nascandu-se Hristosul).
-cum explicati raspunsul pe care Iisus il da fariseilor privitor la inviere evreilor din vechime "ca ingerii"nici barbati nici femei.
-cum explicati afirmatiile lui Iisus,care vizeaza comportamentul de ieri,de azi,de maine,pana la a doua venire(m-ar bucura mici referiri verset cu verset sau perechi de versete):
Ma.25 32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
33 şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stînga Lui......

În primul rând aș vrea să te întreb de unde concluzia că Domnul Isus a fost nemuritor? Deșii în Ioan 1:1 ni se spune că acest Cuvânt era Dumnezeu, nu spune nicăeri în Scriptură că a fost nemuritor. Asta este o concluzie trasă în baza cuvântului Dumnezeu, dar nu este explicit scrisă în Biblie. Dacă El a fost nemuritor cum a murit la Calvar? S-au n-a murit?
Versetul citat de tine din Ioan 5 spune că Tatăl a dat. Deci cine dă și cine primește? Dacă primești ceva nu înseamnă că n-ai avut înainte? Iată pun și eu întrebare: dacă Tatăl s-ar fi întrupat ar fi putut El să moară pe cruce?
Încă o întrebare: dacă Dumnezeu înseamnă automat nemuritor și merită închinare oare n-ar trebui să ne închinăm și lui Moise? Căci Scriptura zice (și Scriptura nu poate fi desființată) că Moise a fost făcut Dumnezeu (Exod 7:1). Deci să ne închinăm lui Moise, au ba?

Acum mergând mai departe și încercând să răspund la întrebarea cu învierea și îngerii.
Mă tem că nu pot să îți dau un răspuns concret, nu le cunosc pe toate. Poate alții mai cunoscători se vor implica aici și îți vor da și îmi vor da un răspuns clar. Eu cred că este posibil ca la înviere să nu mai fie necesară căsătoria între persoane datorită faptului că Pământul a fost populat după cum i s-a poruncit lui Adam și Eva. N-aș vrea să mă hazardez spunând ceva doar de dragul de a spune ceva. Dacă apostolul Pavel spunea că cunoaște în parte, oare ce aș putea spune eu? Că cunosc deplin? Nu pot spune asta. Eu pentru mine mă gândesc la versetul care zice că:... atunci când se va arăta El vom fi ca El, căci îl vom vedea așa cum este. Deci eu mă gândesc că cei ce s-au înscris la chemarea cerească și vor fi transformați, vor putea vedea ființele spirituale atunci deoarece vor avea aceeași natură. Iar dacă știm că natura spirituală nu conține 2 sexe, știm și că nu poate fi vorba de căsătorie. Aș vrea să aduc în discuție și versetele apostolului Pavel care descrie transformarea celor chemați la chemarea cerească și a celorlalți. El descrie destul de explicit aceste lucruri în 1 Cor 15: 35-58.
Cât despre pilda din Matei 25 cu oile și caprele eu înțeleg că este vorba de o triere a celor buni și răi. Dar nicăeri nu spune că această triere va avea loc într-o clipă sau într-o perioadă de 24 de ore. Deci îmi permit să cred că poate fi vorba de o perioadă mai lungă de timp.
Sunt multe versete care arată o lucrare de îndepărtare a răului de pe Pământ.
De exemplu în cartea Psalmilor se spune că El pune capăt războaielor până la capătul Pământului (46:9). Din nou citez cuvintele Domnului care a spus că Scriptura nu poate fi desființată și atunci pun întrebarea: când se va împlini acest verset? Vedem că nu s-a împlinit în trecut, nici acum nu este împlinit, deci când se va împlini? Căci cerurile vor trece dar orice iotă din Biblie nu va trece până nu se va împlini. Dar Ps. 86:9 când se va împlini?
Dar Ier. 16:19? Dar Isaia 35? Dar Ieremia 30:9? Dar Ezec. 37:25?
În Noul Testament Domnul Isus îi mustra pe fariseii și cărturarii care căutau o pricină la El.
La un moment dat Domnul le spune:
Mat. 21:31. Care din amândoi a făcut voia tatălui său?" "Cel dintâi", au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: "Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu.

Multe ar fi de spus dar deocamdată mă opresc aici. Vom continua cu ajutorul Domnului. Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Feb 23, 2012 12:14 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Am lipsit cateva zile si de-abia duminica voi intra in programul normal.
Privitor la inviere,fiind vorba de evreii din vechime,cu extindere la toti cei care-au capatat favoarea Lui Yahweh,deci vor invia spre viata vesnica nu spre osanda vesnica,este clar ca vor asexuali,ca ingerii si ca nu-i vorba de cei 144000,ci de oi ai marii multimi.
Privitor la pilda oi-capre,este clar si de neinterpretat ca alegerea si judecarea lor se va face dupa faptele din aceasta lume(nu imparatia milenara)si ca cei care prin compartamentul necrestin fata de frati si sfinti,vor fi considerati blestemati,oricat de destepti se vor prezenta in numele Domnului, vor avea parte de focul vesnic si pedeapsa vesnica:
41 Apoi va zice celor dela stînga Lui: ,Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!
42 Căci am fost flămînd, şi nu Mi-aţi dat să mănînc; Mi -a fost sete, şi nu Mi-aţi dat să beau;
43 am fost străin, şi nu M'aţi primit; am fost gol, şi nu M'aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi în temniţă, şi n'aţi venit pela Mine.`
44 Atunci Îi vor răspunde şi ei: ,Doamne, cînd Te-am văzut noi flămînd sau fiindu-Ţi sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?`
45 Şi El, drept răspuns, le va zice: ,Adevărat vă spun că, oridecîteori n'aţi făcut aceste lucruri unuia dintr'aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.`
46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa vecinică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa vecinică.``
Aici nu se poate interpreta nimic,totul fiind prea clar,nici vorba de invierea lor intr-o viitoare imparatie,unde s-o ia de la capat.Nu.Pedeapsa vesnica si foc vesnic nu sunt inventate de ortodoxi ,catolici,protestanti sunt scrise negru pe alb in Scripturi si nu o singura data.
Pacea lui Yahweh,prin Domnul,sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Feb 24, 2012 7:16 am

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Mircea,
Sunt de acord că așa scrie, altfel ar trebui să mă declar orb și nu sînt chiar orb de tot. Mă gîndesc doar la faptul că viața este atît de scurtă și acumulăm în ea atîtea păcate încît, dacă am fi puși să le mărturisim public, ne-am înșuruba în asfalt. Cel puțin eu. Pe de altă parte, la o trezire spirituală într-o anumită perioadă din viață, constați că regulile se cam schimbă în timpul jocului. Asta vizavi de faptul că unele lucruri se impun oarecum forțat. Trăim într-un sistem meschin, unde nu ne mai regăsim. Valorile morale nu prea își au locul. Se duce un război de om contra om. Nu există iubirea adevărată de semeni și nici de Dumnezeu. Fiecare cu părerea lui.
În lipsa unui cadru , ca și cel din învățătura Domnului Iisus, nu avem șanse.

Este o părere. Nu susțin că ar fi cea mai bună, dar eu personal mi-am pierdut încrederea în oameni. Singurul în care cred, pentru că sînt convins că există, este Dumnezeu.

Toate cele bune._________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 01, 2012 2:44 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Deci daca totul se hotaraste acum in acest timp, atunci care este rolul Mileniului? Cine sunt acei din Isaia 35 care beneficiaza de cele descrise acolo si nu numai acolo?
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 02, 2012 10:30 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Pace tuturor crestinilor sinceri!
In Revalatia lui Ioan ni se vorbeste mai clar,si insistent,despre cei ce vor avea sansa invierii spre viata vesnica,cei ce vor avea onoarea de a fi "guvernati" de Iisus si cei 144000 de regi si preoti a lui Yahweh.in mia de ani(care poate fi o perioada diferita de ce stim noi c-ar insemna azi o mie),inainte ca Satan sa fie slobozit din nou,pentru a-si "racola" ultimii "ucenici".
Din cate inteleg eu,numarul celor inviati "spre viata vesnica",adica spre a fi pregatiti pentru o asa favoare,va fi de ordinul miliardelor,adica toti cei ce-n viata de dupa Adam au capatat bunavointa lui Yahweh,prin gandurile si faptele lor,iar pregatirea acestora spre nemurire nu v-a fi o treaba simpla.
Spre a nu lasa o intrebare fara raspuns,privind nemurirea Unicului nascut din Tatal,Ioan a afirmat-o raspicat "Logosul era Dumnezeu",cum "Tatal avea viata in sine asa a dat ca si Fiul sa aiba viata in Sine",iar Hristosul cerea in rugaciunile de dinaintea crucificarii sa fie glorificat dupa invierea sa "la gloria avuta inainte de toti vecii",adica nemurirea avuta la nasterea sa.Logosul,era "un Dumnezeu" nemuritor,nu ca Moise sau alti Conducatori(Dumnezeu-Teos,insemnand adesea un mare conducator), a renuntat "de buna voie" la nemurirea sa,acceptand sa se intrupeze,prin fecioara Maria,pentru a face voia Tatalui.
Cat priveste intrebarea,eventualitatea,ca daca Yahweh s-ar fi intrupat,acest lucru nu este posibil,Tatal fiind sursa a tot,fara el nu ar exista nimic.
Nici mie nu-mi sunt foarte clare toate versetele din Scripturi,exceptie facand cele care spun clar si raspicat ca daca urmezi un mod de viata,acum-pe acest pamant,vei avea patre de o inviere spre viata vesnica,iar daca urmezi o viata inspirata de duhul diavolesc vei avea parte de o inviere spre osanda vesnica si focul vesnic.
Concluzia ar fi,dragi crestini si necrestini,sa va tineti cat mai departe de Satan,acum ,aici,in aceasta viata;ce urmeaza numai Yahweh si partial(cat vrea Tatal)Iisus Hristos stiu.
Pacea Lor sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Mar 06, 2012 8:34 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Har și Pace
Mircea dragă,când se face o traducere a unui text se aplică aceeași metodă peste tot. Dacă schimbăm sensul unui cuvânt într-o parte iar în altă parte îi aplicăm un alt sens atunci nu mai este o traducere ci devine părere personală. De pildă, dacă spunem că Dumnezeu înseamnă în cazul lui Moise doar un puternic iar în cazul Domnului nostru înseamnă de fapt Dumnezeu Atotputernic și nemuritor atunci nu mai respectăm regulile de traducere. La fel este cazul și cu cuvântul grecesc pneuma. Unde în text apare acest cuvânt în legătură cu Dumnezeu,atunci pneuma este persoană dar dacă același cuvânt apare în legătură cu Satan atunci nu mai este persoană ci doar o influență demonică. Nu merge așa. Ne încurcăm singuri astfel.
Judecând din textele biblice unde apare cuvântul Dumnezeu, eu unul deduc că acest cuvânt înseamnă un puternic. Peste mulți puternici muritori din acest Univers este unul singur Tatăl-Yahveh care este atotputernic și nemuritor. Apostolul Pavel în 1 Tim. 6 spune:

13. Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viaţă tuturor lucrurilor, şi înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,

14. să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină, până la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,

15. care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpânitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor,

16. singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin.

Eu aici văd că apostolul Pavel face distincție între Tatăl și Fiul și spune că Tatăl dă viață tuturor, (iar în altă parte Domnul Isus spune: ...și Eu trăiesc prin Tatăl) și mai spune apostolul că apariția Domnului Isus va fi făcută de cineva care este singurul Stăpânitor este un Împărat peste toți împărații și Domnitor peste toți domnitorii și mai spune că este SINGURUL care are nemurirea. Cine este deci această ființă care va face posibilă arătarea Domnului nostru la vremea ei? Oare nu Tatăl Yahveh?
De ce spune Domnul Isus în rugăciunea Sa din Ioan 17: ...SINGURUL Dumnezeu adevărat?
Rugăciunea Sa începe cu: Tată (vers 1)
De unde au apărut 3 ?
Mă rog, fiecare cum înțelege, trăim într-o lume liberă unde fiecare își poate exercita dreptul de gândi liber în funcție de cum interpretează informația. Pentru mine trinitatea nu are sens, nu este biblică ci este o invenție care a apărut după moartea apostolilor. Dumnezeu a îngăduit ca această învățătură falsă împreună cu iadul și nemurirea sufletului să fie adoptată drept crez infailibil ca să încerce pe cei ce iubesc adevărul și nu se tem de amenințările mamei și fiicelor ei.
Niceea a devenit un loc de cădere unde adevărul a fost călcat în picioare. Și profetul Isaia și Daniel au văzut aceasta peste timp. Profetul Isaia arată cum adevărul s-a poticnit în piața de obște iar Daniel spune că Antichristul a izbutit în ceea ce el începuse încă de vremea când apostolii erau în viață și totuși nu reușea atunci.
La Niceea a fost luată și speranța din mesajul apostolilor căci nimeni nu mai are șansă de a trăi decât dacă se aruncă în apă și asta nu din dragoste de Dumnezeu ci de groaza Sa, o groază și frică instilată de Satan prin învățătura iadului care a schimbat cu 180 de grade caracterul Tatălui punând în loc caracterul lui Lucifer. Din mesajul de consacrare și dedicare completă lui Dumnezeu în slujba de preot în vederea unei lucrări viitoare, mesaj propăvăduit de apostoli, s-a pus în loc un mesaj de groază: aruncă-te în apă cât mai ai timp ca să scapi de iad.
S-a pierdut esența învățăturii Domnului și a apostolilor Săi. Ei propăvăduiau o chemare la slujba de preoție, o chemare care nu este pentru toți ci doar pentru cei care au în inimă această chemare. Ei sunt acei care au urechi de auzit. Nu toți din Israel erau leviți ci doar o singură seminție. Singura de altfel care nu a primit nici o palmă de pământ moștenire căci nu Pământul au fost ei chemați să-l moștenească. Ei erau preoți. Ei mediau între Israel și Dumnezeu, ei făceau legătura între cer și pământ. Oamenii veneau la ei să își aducă jertfa și mulțumirile pentru Dumnezeu, El accepta jertfa doar adusă prin preoții Săi la Cortul Întâlnirii și își descoperea voia Sa Marelui Preot, nu oamenilor de rând. Aceasta este chemarea făcută de Domnul prin apostolii Săi, și Leviții aceștia sunt primele roade.
Și dacă Scriptura folosește expresia: primele roade, au nu înseamnă oare că urmează și o a doua recoltă? Sau aici intervenim din nou să explicăm că în cazul de față trebuie schimbat sensul cuvintelor ca și la schimbarea sensului cuvintelor Dumnezeu și pneuma.
Despre cine vorbește apostolul Pavel în Romani 8:19-23 că așteaptă izbăvirea întocmai ca și primele roade?
Dar așa a fost îngăduit. Să se producă această cădere tocmai pentru a încerca pe cei ce își recunosc Stăpânul. Căderea aceasta de la Niceea și până în zilele noastre este tocmai ca ei să își dovedească curajul și dragostea pentru adevăr. Căci tare important e.
Nu voi mai putea scrie, de altfel cam tot ce este necesar pentru explicarea credinței noastre s-a scris aici pe paginile acestui forum. Tot scriind câte ceva nu aduce nimic în plus ci doar devine o umplere de pagini. Esența mesajului a fost scrisă. Voi continua totuși să revin din când în când și să mai contribui după puterea și înțelegerea mea.
Harul și Pacea să vă fie înmulțite fără măsură.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 08, 2012 7:34 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Ma tulbura decizia dvs. si sper ca nu neinspiratia mea de a prezenta argumente in sustinere unor interpretari care difera de "crezul" studentilor a determinat-o.
M-am obisnuit cu dezbaterile de pe forum,sunt foarte putine imprejurarile in care poti discuta liber,desigur decent si argumentat,despre teme Scripturale delicate,si cu siguranta le voi simti lipsa,daca vor inceta.Precizez la final:
-nu cred in trinitatea promovata de majoritatea bisericilor crestine.Dimpotriva cred ca Dumnezeu Atottiitor,Atotputernic si singurul Dumnezeu Adevarat este Yahweh,a carui putere este Spiritul(Duhul)Sfant,acelasi Dumnezeu,avand acelasi Duh din veci in veci,care-a ales poporul lui Israel,prin care ni s-au transmis poruncile divine si din care provine ca om Hristosul,Iisus,Fiul Unic -Nascut din Tatal,nascut,ca "Logos" inainte de toti vecii,a carui jertfa perfecta salveaza omenirea de la pacatul Adamic.
-cred ca Logosul,nascut din Yahweh,inaite de toti vecii,a primit de la Tatal,viata in sine,asa cum ne spune Sf.Ap.Ioan,fiind cel prin care au fost create fiintele spirituale,lumea,viata si universul si prin care vor primi viata vesnica toti oamenii care-au primit favoarea Tatalui.
-cred ca avem obligatia de a rostii in toate imprejurarile toate poruncile pe care Yahweh le-a transmis,pentru a fi respectate de toti cei care doresc sa obtina favoarea Sa,sa devina un "popor dupa numele Sau"si sa acceada in Imparatia Sa,inclusiv poruncile privind botezul,adunarea impreuna in numele lui Iisus,impartasirea cu "trupul" si "sangele" Domnului,etc.
-cred ca avem obligatia de a nu-i duce pe oameni in eroare,sugerand ca orice-ar face in lumea aceasta au parte de acelasi tratament,pentru ca Yahweh,atat prin profeti,cat mai ales prin Iisus si evanghelisti,ne spune clar si neinterpretabil ca cine face voia sa intra in Imparatie,iar cine face voia Diavolului,urmand duhul acestuia,pacatuind cu voia, va avea parte de "inviere spre osanda vesnica",si de "foc vesnic",la fel cu Satan si ingerii sai.
NUmai bine si iertati-ma daca v-am gresit.
Fie ca Spiritul lui Yahveh s-ajute crestinii sinceri s-ajunga in Imparatia Sa,prin Iisus Hristos!
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 09, 2012 2:03 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Dragă Mircea,
Nici gând că nu voi mai putea scrie așa des din cauza ta sau a altora. Ci pur și simplu trebuie să acord atenție mai multă familiei mai ales acum când așteptăm un al doilea bebe și trebuie să mă pun mai mult la dispoziția familiei cu timpul.
În rest eu n-am de ce să mă tulbur sau să mă supăr că nu vedem și înțelegem la fel. De altfel știu că învățătura aceasta stârnește opoziție căci majoritatea creștinătății susține exact contrariul și anume că pentru a te numi creștin trebuie neapărat să crezi în trinitate, iad și nemurirea sufletului plus că nu mai există nici o altă șansă decât aici și acum. Deci îți dai seama ce discuții am cu ceilalți creștini cu care mă întâlnesc și află că eu neg aceste învățături. Ce vreau să spun este că eu nu mă las afectat de chestiunile acestea. Cel ce judecă este Domnul și vom primi fiecare după măsura credinței și a faptelor noastre.
Noi ce vrem să discutăm aici sunt păreri și interpretări care pot da mai multă lumină celor ce studiază și sunt interesați de ce au vrut să spună Domnul și apostolii Săi prin cele lăsate în scris nouă.
Eu consider că ce am vrut să spun și să aduc la lumină am adus în mare parte, fiecare subiect scris pe forum aduce o lumină dintr-un unghi felurit asupra credinței noastre. Am căutat să explic ce credem noi, care este speranța noastră bazată pe Scriptură și am adus citate biblice pentru susținerea acestor crezuri. Suntem conștienți că după secole, ce, milenii de învățătură contrară este foarte greu (deșii nu imposibil) să fie primit ușor așa ceva. Știm ce putere au aceste milenii asupra credincioșilor și ce amprentă puternică și-au pus asupra credinței creștine.
Dar noi vrem să spunem tuturor că Dumnezeul nostru care și-a dat pe singurul Său Fiu pentru ca noi să putem beneficia de jertfa Sa, are un plan măreț, un plan plin de speranțe și bucurii pentru fiecare care dorește să asculte și să se supună marelui Stăpân al Universului. Acest plan a început prin alegerea Leviților (și din Leviți preoții) și își va avea finalul la sfârșitul Mileniului. Veacul Evanghelic este pentru alegerea Leviților/Miresei/Bisericii. Ei au parte de încercări mai grele și mulți și-au dat viața pe rug, în brațele Fecioarei de Fier, înnecați, defăimați și împroșcați cu noroi ca noi acum să avem mesajul lor complet, restaurat după 7 mesageri care au curățat mesajul de aluatul cu care fusese corupt.
Mileniul a fost conceput pentru oamenii de rând și pentru restul omenirii. Atunci nimeni nu va mai putea spune: părinții noștrii (Adam și Eva ) nu mai sunt iar noi suferim din cauza lor (Plângeri)
ci fiecare va muri pentru păcatul său. (Ieremia 31)
Deci aceasta am căutat să spunem în primul rând. Desigur că poate fi răstălmăcit ca: Asta dă frâu liber păcatului, dar asta este răstălmăcire. A îndemna la desfrâu și păcat este condamnare la moarte. Însă, de altă parte, a ține pe oameni sub groază și minciună este și mai greșit. Iată unde au dus 2 milenii de groază de iad, de dezinteres și minciună, de interpretare greșită și lipsită de speranță viitoare, iată ce societate depravată a adus. Mai multă groază nu rezolvă problema, ci adevărul căci Dumnezeu nu caută oameni care să-i slujească de frică și groază ci datorită faptului că merită să fie preamărit datorită caracterului Său iubitor și iertător, deci din admirație și dragoste neprefăcută. Biblia nu este un bici cu care enoriașii să fie ținuți sub teroare constantă, asta distruge psihicul, bucuria și speranța.
Caut să închei aici și voi mai reveni când voi avea ocazia să mai dezbatem și alte idei interesante și ziditoare.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 10, 2012 10:22 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Ma bucur ca asa stau lucrurile.Sunt de acord ca este eronata pretentia de a pune semnul egalitatii intre crestinii sinceri si trinitate,iad,nemurirea sufletului,idei nesustinute explicit de Scripturi si care n-au relevanta in procesul mantuirii.In mai multe imprejurari insa Sf.Ap.Pavel,si nu numai,afirma ca propovaduirea evangheliei,a poruncilor Dumnezeiesti reafirmate de Iisus,este binevenita si-n conditiile in care cei care o fac nu sunt 100% in adevar:
"Fl.1.5 Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă; dar alţii din bunăvoinţă.
16 Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii cari ştiu că eu sînt însărcinat cu apărarea Evangheliei;
17 cei dintîi, din duh de ceartă vestesc pe Hristos nu cu gînd curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanţurile mele.
18 Ce ne pasă? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura."
Pe de alta parte Cartea Vietii,unde sunt scrise faptele oamenilor,si pe care Iisus o va primii de la Yahweh,pentru dreapta judecata,este scrisa acum,continand faptele si gandurile din aceasta viata:
"Fl.4.2.Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gînd în Domnul.
3.Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora, cari au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sînt scrise în CARTEA VIETII."
Deci noi,cei care speram la bunavointa lui Yahweh,prin Iisus,trebuie sa-i indemnam pe toti oamenii sa primeasca si sa respecte poruncile divine ACUM,caci ACUM se scrie cartea vietii,nu sa-i facem sa inteleaga ca pot face orice le trece prin cap,idolatrii,crime,destrabalari,inselatorii,numai sa le fie bine lor,ca miliardele de "fraieri"ce-si pun speranta in Iisus si-i urmeaza poruncile,dintre care milioane au acceptat martirajul decat sa se lepede de credita in El,vor avea aceeasi soarta cu pacatosii,pentru ca aceste idei nu sunt biblice.Nicaieri in Scripturi nu se afirma acest lucru sau ca numai cei 144000 sunt mantuiti,ci dimpotriva alaturi de ei stau in fata tronului miliarde de suflete ce-au scapat din necazul cel mare(pacatosii n-au scapat)ce s-au albit in sangele Mielului,care nu s-au intinat cu Satan si ingerii lui.
Numai scrierile inspirate de Duhul lui Yahweh sunt adevaruri nepieritoare,interpretarile celelalte,oricat de intelepti ar fi fost cei ce le-au scris(sfintii parinti martiri,marii filosofi si ganditori crestini,Luther,E.W,C.T.Russell),pot fi eronate.Daca timpul scurs pana acum a demonstrat ca acestia s-au inselat in putine privinte,un timp mai indelungat poate dovedi ca s-au inselat si-n altele.
De aceea trebuie sa fim rezervati in a urma fanatic o interpretare sau alta,si-i mai intelept sa ne punem speranta in ajutorul lui Yahweh,pentru inimile sincere,si sa-i tratam cu dragoste pe toti crestinii sinceri,sa-i incurajam in lupta lor cu firea pamanteasca si cu ingaduinta pe necrestini,in speranta ca vor fi luminati si ei intr-un final,cat de tarziu,dar in aceasta viata,caci pentru aceasta viata sunt consemnate poruncile divine din Biblie.
Numai bine!
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 11, 2012 3:27 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Sigur că numele celor se s-au înscris la chemarea cerească este scris în Cartea Vieții. Biserica este în judecată înaintea omenirii. Judecata începe de la Casa lui Dumnezeu. Ei sunt pasibili de viață veșnică sau moarte veșnică. Cei ce au primit Duhul Sfânt sunt pasibili de pedeapsa cu moartea. Știi, păcatul de neiertat despre care am vorbit.
Cât despre ceilalți care acum nu au parte de chemarea cerească care are loc acum, ei vor fi judecați mai târziu și vor trebui să se lepede de orice necurăție, și lor le se va pune la dispoziție toate mijloacele necesare.
Vorba ceea: Nu poți? Te ajutăm. Nu știi? Te învățăm. Nu vrei? Ahh, asta e problema.
Cât despre oamenii care au contribuit la aducerea a mai multă lumină, ei își au meritul lor care rămâne peste veacuri. Au trecut secole și ceea ce a zis Luther: Nu este biblic să vinzi bilete de iertare a păcatelor- rămâne încă valabil printre multe alte adevăruri, și ceea ce a zis Servetus despre eroarea trinității rămâne valabil, și ceea ce a zis Michael Sattler că nu îi șade bine unui ucenic al lui Christos să poarte arme și să omoare rămâne valabil peste veacuri, și ceea ce a zis CTR despre cele 2 etape ale Planului de mântuire etc, etc.
Adunate și puse împreună, luat cei bun de la fiecare, aceste lucruri aduc lumină și înțelegere,desăvârșesc, aduc speranța înapoi de unde a fost luată.
Cineva a spus odată: Dacă cumva văd un pic mai departe, este din cauză că stau pe umerii unor giganți.
Acești giganți ai credinței, acești Filipi, pot da o înțelegere mai clară Scripturii dacă le acordăm șansa să se suie în car alături de noi și îi ascultăm.
Din nou revenim la ce s-a zis de multe ori: Fiecare e liber să creadă după cum îl îndeamnă conștiința sa.
Eu unul continui să cred că Biserica/Mireasa/Leviții sunt primele roade, după care urmează lumea: creștinii neconsacrați, hindușii, musulmanii, taoiștii, budhiștii, confucioniștii, confuzioniștii, etc etc etc până la Adam și Eva inclusiv. Vrednicii din vechime din Israel printre care și David au un loc aparte ei vor avea funcții de răspundere în vremea Mileniului, ei dovedindu-și deja credincioșia.
Deci există nădejde, există și un loc pentru fiecare în Împărăție. Dar, așa cum spunea apostolul Pavel, nu toți strălucesc la fel. Unii ca soarele (Biserica, turma mică aș îndrăzni eu să gândesc) alții ca luna (turma mare din fața tronului?) alții ca stelele (lumea?)
Decii unii vor fi în cer și vor da lumină, alții vor reflecta în mod puternic lumina lor, iar alții vor privi de pe pământ și se vor bucura de frumusețea cerului.
Cei ce azi aud mesajul adevărului, îl cred, și îl urmează pe Christos din toate puterile lor omenești, vor avea bucuria să vadă pe Domnul Isus și pe Tatăl, alții delăsători și necredincioși vor beneficia și ei de jertfa Domnului Isus căci sângele Lui a curs și pentru ei, dar ei nu au acces în lumea spirituală, după cum poporul de rând nu avea acces în Sfânta nici gând în Sfânta Sfintelor.
Cât despre cei cărora Dumnezeu s-a descoperit și și-a făcut de cunoscut voia Sa, iar ei au ales să-i întoarcă spatele, ei merg în pedeapsa păcatului care este moartea, o pedeapsă veșnică din care nu mai există șansă de înviere. Ei sunt scoși din existență, nu chinuiți căci nu are rost, ci scoși din existență ca unii nevrednici de fi alături de cei buni și curați la suflet și de moșteni împreună cu ei.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 15, 2012 1:45 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Am intarziat un pic,in a va raspunde,deoarece am cautat vreun pasaj biblic ce-ar confirma ideea existentei chemarii ceresti si chemarii pamantesti,sau a existentei mai multor feluri de crestini si nu am gasit;poate ma ajutati dvs.
In timpul apostolilor,intre crestini,ca si dupa aceea,existau fosti idolatri,curvari,criminali,hoti,mincinosi,betivi,pacatosi ce-au trait sub influenta duhului satanic,pe care apostolii i-au convertit,asigurandu-i de mantuire,prin jertfa lui Iisus,daca se pocaiesc,se boteaza(in numele Tatalui a Fiului si a Duhului sfant)si-si traiesc viata respectand poruncile lui Iisus.Puteti afirma ca apostolii i-au pacalit(adica ua mintit apostolii?) pe acestia si ca ei vor avea aceeasi soarta ca si cei ramasi in stapanirea lui Satan?
Intelepciunea lui Yahweh,prin Fiul,sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 15, 2012 2:36 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pacea Domnului,
Mă mir Mircea că nu ai găsit nici un pasaj, căci ele sunt cu sutele. Da, cu sutele.
Dar eu nu vreau să dau răspunsuri căci ele sunt răspunsurile mele, pentru mine, ele mă satisfac pe mine și nu neapărat poate satisface pe altcineva.
Totuși îți voi da ceva trimiteri și am subliniat și trecut în paranteze câteva lucruri care mi se par relevante:


Fapte3:18. Dar Dumnezeu a împlinit astfel ce vestise mai înainte prin gura tuturor prorocilor Lui: că, adică, Hristosul Său va pătimi.

19. Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare

20. şi să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,

21. pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime. (deci fiecare carte din Vechiul Testament conține câte o referință la chemarea cerească și pământească, eu am oferit din Geneza textul 22:17 în alt subiect din forum)

22. În adevăr, Moise a zis părinţilor noştri: "Domnul Dumnezeul vostru vă va ridica dintre fraţii voştri un Proroc ca mine; pe El să-L ascultaţi în tot ce vă va spune.

23. Şi oricine nu va asculta de Prorocul acela va fi nimicit cu desăvârşire din mijlocul norodului."

24. De asemenea toţi prorocii, de la Samuel şi ceilalţi care au urmat după el şi au vorbit, au vestit zilele acestea.

25. Voi sunteţi fiii prorocilor şi ai legământului pe care l-a făcut Dumnezeu cu părinţii noştri, când a zis lui Avraam: "Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta."

26. Dumnezeu, după ce a ridicat pe Robul Său Isus, L-a trimis mai întâi vouă, ca să vă binecuvânteze, întorcând pe fiecare din voi de la fărădelegile sale."

Mai ofer câteva texte spre studiu:
Mat. 5:5 Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!
Evr. 3:1 . De aceea, fraţi sfinţi, care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus

2Tim 4: Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.

Rom. 8:
19. De asemenea, şi firea aşteaptă cu o dorinţă înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu (Carnea/omenirea așteaptă descoperirea Miresei în Mileniu.)

20. Căci firea a fost supusă deşertăciunii - nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o - cu nădejdea însă,

21. că şi ea va fi izbăvită din robia stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu. (Deci și lumea va fi eliberată de puterea Satanei după cum și copiii lui Dumnezeu sunt eliberați azi)
22. Dar ştim că, până în ziua de azi, toată firea (lumea nechemată la preoția Levitică cerească) suspină şi suferă durerile naşterii.

23. Şi nu numai ea, dar şi noi (cei chemați din Evr3:1), care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinăm în noi şi aşteptăm înfierea, adică răscumpărarea trupului nostru.(schimbarea trupului uman pe care l-am dat spre jertfă (Rom 12:1) cu un trup spiritual 1 Ioan 3
1. Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 2. Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este. )

Deci din aceste puține texte eu trag concluzia că unii sunt chemați la preoția Levitică acum pentru a sluji ca preoți în viitor.

1 Cor. 6:2. Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sunteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică însemnătate?

Multe ar mai fi de spus despre chemarea cerească și moștenirea Pământului dar cum a zis apostolul Petru că despre asta vorbește fiecare carte din Biblie sunt prea multe pentru a fi enumerate. Și chiar dacă am enumera sutele de versete care arată aceste 2 faze ale planului de mântuire, tot n-ar fi de ajuns căci înțelegerea lor nu este acceptată de numărul lor ci de puterea de primire a fiecăruia. Mintea noastră este singura care nu poate fi încătușată fizic ea este liberă să gândească. Comuniștii ateiști încătușau pe credincioși cu lanțuri și totuși mintea lor nu o puteau încătușa, ei erau liberi să gândească în celula lor strâmtă.
Mintea noastră poate fi încătușată doar de noi înșine, noi suntem aceia care îi hotărâm limitele.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 15, 2012 7:22 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

liviuconstantin scrie:

Multe ar mai fi de spus despre chemarea cerească și moștenirea Pământului ...

Părerea mea este cu totul alta despre aceste lucruri şi nu vă rog să credeţi ca mine, doar v-aş cere să verificaţi şi să vedeţi căci se potrivesc, sunt logice.
Chemarea cerească este chemarea care vine de la "cer", de la IEHOVA şi Isus, chemare de a face voia Lor. Nu este vorba de a fi chemaţi pentru a merge la cer, ci chemaţi pentru a-I servi, aici pe pământ. Chemarea pentru a moşteni pământul, nu este tot cerească? Nu tot de la Cei cereşti vine?
Am întrebat şi pe alte forumuri şi nu mi s-a răspuns: Unde a schimbat Dumnezeu destinaţia omului de la pământ la cer, după ce omul a fost creat şi binecuvântat să moştenească pământul? (Gen. 1:28)
Dragă Liviu! Dacă doreşti şi tu, aş dori să reluăm fiecare verset în parte şi să-l analizăm mai amănunţit, precum şi alte versete.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 15, 2012 10:12 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
1.Nu se poate sa nu sesizati simplitatea mesajului din Fa.3,din care fac parte si versetele 19-27,adresat celor prezenti atunci,intai evreilor si ulterior miliardelor dintre toate neamurile,ce-l vor accepta pe Iisus ca Mantuitor,sa se pocaiasca ACUM, in aceasta lume,sa asculte de poruncile "Prorocului"(la fel ca Moise,din neamul sau,de care vorbeste vechiul legamant) ACUM,in aceasta lume(asa cum fac sute de milioana de crestini),ca toti cei care nu vor asculta de aceste porunci(in aceasta lume)vor "fi nimiciti cu desavarsire".Cand mesajul e atat de clar,cum le puteti spune idolatrilor(toti cei care se inchina alcuiva decat lui Yahweh,prin Fiul)criminalilor,curvarilor,hotilor,mincinosilor,oamenilor lui Satan ca vor fi salvati nustiucand,daca Scriptura spune atat de clar ca-i va nimici vesnic?
2.In Matei 5.5 Iisus citeaza din Ps 37. in care David se increde in Yahweh ca-i v-a pedepsi pe pacatosi(cei rai)si-i va rasplati pe cei buni si smeriti(tradus de Cornilescu blanzi);deci nici vorba de impartirea celor buni(deci a crestinilor sinceri)in "chemati in cer"si "chemati pe pamant"alaturi de oamenii lui Satan,nici virba de asa ceva,dimpotriva.
3 Si-n Ev.si-n 2Tim.(ca de altfel in tot Noul Testament)Apostolul ii indeamna la respectare poruncilor lui Iisus,pe toti crestinii(evrei sau dintre neamuri),in aceasta lume si-si exprima speranta Imparatiei Ceresti a lui Yahweh.
Nicaieri,in aceste scrisori sau in alta parte,nu se vorbeste despre Imparatia Pamanteasca,numai de cea Cereasca, sau nu se indeamna la libertinaj in viata de acum si pacatosenie,precizandu-se ca cei care o fac nu vor avea parte de Imparatie niciodata,ci de "ardere vesnica".
4.In Ro.Apostolul se adreseaza tuturor crestinilor dintre neamuri,care l-au acceptat pe Iisus ca Salvator,iar in cap 8 precizeaza ca cei uniti cu Hristos trebuie sa traiasca potrivit spiritului sfant nu potrivit carnii,ACUM,in aceasta viata,caci" a indreapta mintea spre carne inseamna moarte" si "dusmanie cu Dumnezeu" si "a indrepta mintea spre spirit inseamna viata si pace"
Lucrurile sunt prea simplu si clar prezentate ca sa speculam,innebunindu-i pe bietii crestini.
5.Sigur ca cei care vor invia spre viata vesnica,adica toti cei ce-au obtinut favoarea lui Yahweh,vor fi ca ingerii,ne-o spune Iisus.
6.In 1.Co.6 Apostolul dupa ce le spune crestinilor din Corint sa nu accepte intre ei frati idolatri,curvari,extorcatori,tirani,betivi,pacatisi in general ci sa-i "inlature din mijlocul lor"fara a-i judeca pe cei pacatosi din lumea lui Satan(Yahweh urmand sa-i pedepseasca)si sa nu manance la o masa cu ei(cum sa ne permitem noi sa afirmam ca pacatosii vor fi tratati de Domnul la acelasi fel cu crestinii sinceri,cand porunca este sa nici nu stam in preajma lor nici acum-nu inteleg),le spune sa nu mearga la judecata pentru neintelegeri minore la "judecatorii"ci sa judece sfintii din biserica.
E prea clar mesajul ca sa-l putem interpreta.
Suficienta "inteleptilor"din diverse culte exclusiviste nu cred ca-i inspirata de Duhul Sfant.Incercati sa scapati de influenta acestora si purtati o discutie cu oameni simpli si smeriti(Iisus nu si-a ales intamplator astfel de ucenici si i-a condamnat aspru pe carturari,atragand ulterior atentia ca vor veni "inteleptii"si vor denatura mesajul adevarat,ducandu-i pe multi la pierzare).
Daca dintr-o mie de crestini "blanzi"placuti lui Yahweh,luati la intamplare si lasati sa inteleaga cum vrea Domnul versetele citate de dvs,fara sa-l dirijati,intalniti unul care intelege altfel decat mesajul clar ,scrieti-mi si vin sa citesc si eu cu domnia sa,pendelete,Scripturile.
Pacea lui Yahweh,prin Iisus,sa fie dvs.si cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Mar 15, 2012 10:21 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Exact ce am zis și mai înainte, putem continua la infinit cu explicații de o parte și de alta, tot citând versete după versete.
Fiecare cum crede. Eu așa cred: că acum sunt chemați Leviții la moștenirea cerească, după care urmează și restul omenirii.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron