www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 17 mesaje ] 

Mar Dec 25, 2012 5:53 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pace tuturor
M-am gândit să încercăm să adunăm aici pe acest nou thread cât mai multe tipuri-antitipuri.
De exemplu: Domnul Isus Christos a afirmat că Ioan Botezătorul este Ilie promis.
Deci Ilie a fost tipul iar Ioan Botezătorul a fost anti-tipul, realizarea.
Sau dacă cuvintele tip și anti-tip nu sunt pe plac am putea folosi alte cuvinte care să redea în mod corect ideea. Am putea folosi cuvintele: machetă și realizare.
Deci am putea să începem prin a căuta în Scriptură cât mai multe din aceste asocieri. Aceste căutări ne vor mai dezmorți un pic din lâncezeală.
Am putea să începem cu Geneza și să mergem treptat sau să adunăm de ici și colo căutând să nu omitem nimic pe cât posibil.

Aș vrea să văd dacă mulți din participanți vor fi de acord cu dubla interpretare.

Mi-aș permite să încep cu ceva foarte ușor și care nu a fost contrazis de nimeni până acum. Și anume în Geneza 3:14-15 avem o machetă care descrie o construcție care avea să vină la îndeplinire mai târziu:
1-Șarpele este tipul lui Satan
2-Sămânța femeii reprezintă pe Christos
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Dec 25, 2012 8:27 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Ca sa intelegem corect Scripturile, trebuie sa corespundem cu anumite cerinte impuse de Cuvantul lui Dumnezeu. Fara de asta nu putem progresa spre o maturitate a cunoasterii si a intelegerii corecte printr-o interpretare care sa fie calauzita de sus.
Iata o conditie importanta: Sa nu fi rau, caci cei rai nu vor intelege, conform cu Daniel 12:10.
Ce inseamna sa fi rau? A fi rau inseamna a trai in pacat. Atat timp cat un om traieste in pacat, nu are cum sa inteleaga Scripturile, fiindca pacatul ii intuneca capacitatile rationale. Lucrurile spirituale nu pot fi intelese numai de oameni spirituali. Daca cineva crede ca dupa o partida de bautura sau dupa un alt "idolas" se pune sa citeasca Biblia si o va intelege, se inseala singur. Ca sa intelegi corect Biblia trebuie sa te cureti de orice pacat, acceptand jertfa de la Calvar, sa te albesti in sangele Mielului si sa te lasi lamurit de El, si sa te predai cu totul lui Dumnezeu, prin El.

Sau scris multe carti care au luat ca baza aceasta deductie: tip si antitip. Eu am citit toate volumele pastorului Russell, apoi am citit Taina Implinita, si cartile scrise de Rutherford. Sunt acolo multe interpretari de date, care nu s-au implinit. Trebuie sa ne punem intrebarea: De ce? Tot internetul rade de aceste interpretari (Ardelean Teodor: Fariseii lui Iehova). Sa fim foarte atenti ca greselile noastre pot atinge grav imaginea noastra, dar si a lui Dumnezeu. Nu ne putem juca cu imaginatia. Trebuie sa fim foarte responsabili. Este mai usor sa evitam deraderea noastra ulterioara decat sa cumparam cartile domnului Ardelean ca sa le ardem - cum au facut Martorii lui Iehova de la Cluj.

Am gasit mari lacune la ambii distinsi autori, CTR si JFR.
De aceea trebuie sa clarificam niste lucruri esentiale.
Autorii cartii Taina Implinita au mers pe ideea ca Biblia vorbeste peste tot la figurat, deci Biblia este o carte care trebuie decodata, ca sa pricepem mesajul tainic. Multe grupuri de Martori (cei cu literatura veche de inainte de 1962) sunt inca fascinati de o asemenea presupunere. Ei sunt intr-o mare admiratie dupa niste oameni care au presupus ca sunt "o ramasita priceputa, chemata ca sa decodeze Biblia", dand aceasta hrana decodata supusilor. Ei asa presupun ca cei de la Brooklyn, de inainte de 1962 ar fi aceia. Eu ma indoiesc.

Biblia vorbeste atat literal cat si in icoana de vorbire, adica figurativ. Dar oare in toate cazurile? Sau depinde de context? Biblia nu vorbeste figurativ in toate cazurile. Iar atunci cand se vorbeste figurativ, este folosita o forma comparativa de expresie (simbol) care are menirea de a prefigura (simboliza) ceva. Sarpele de exemplu, poate prefigura atat lucruri pozitive ("fiti precauti ca serpii"), cat si lucruri negative (Satan)._________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Mar Dec 25, 2012 3:36 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Să înțeleg deci că nu are rost să studiem și să încercăm să descoperim lucruri frumoase în Scriptură?

Știi, chestia cu răii care nu înțeleg, e cel mai ușor văzută la alții. Eu aș îndemna pe toți care doresc, să citească, să se implice, să participe constructiv. Cât e el de rău, e pentru el însuși să vadă și să corecteze.
Biblia ne-a fost lăsată pentru a fi studiată, înțeleasă, și trăită.
Dar cum să trăiești dacă nu înțelegi? Și cum să înțelegi dacă nu citești, dezbați, consulți cu ceilalți, etc.
Dacă un subiect nu este pe placul cuiva, este liber să nu participe.

Faptul că alții au făcut greșeli de interpretare înaintea noastră nu trebuie să ne sperie căci numai cine n-a făcut nimic n-a greșit în viața lui. Dacă a lucrat, a făcut greșeli, dacă a vorbit a greșit și acolo, dacă a scris sau desenat sau.... a făcut greșeli și acolo. Greșim în mod constant și totuși la servici când greșim în munca care o efectuăm, corectăm greșeala, la vorbire iar ne corectăm, și așa mai departe.
Mai mult decât atât, oricât de mult ai încerca, nu vei fi niciodată găsit de bine de către cei ce caută paie în ochii altora. Întotdeauna va fi ceva, întodeauna se găsește câte ceva. Eu însă aș zice să-i lăsăm pe batjocoritori și pe cei ce aruncă cu noroi și pietre să își satisfacă plăcerea lor, iar noi să ne satisfacem plăcerile noastre: studii biblice, zidiri spirituale, speranțe întărite, etc.

Sunt de acord cu dubla interpretare tocmai de aceea am scris. Șarpele poate reprezenta și ceva bun de aceea Domnul nostru a spus: căci după cum a înălțat Moise șarpele în pustie, tot așa va fi înălțat Fiul Omului.
Iar șarpele ridicat de Moise era dătător de viață.
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Dec 31, 2012 12:54 pm

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Eu nu spun sa nu se implice. Am scris doar cum are rost sa se implice.
Vedem ca nu prea sunt oameni, care sa discute. Pe de o parte multi frati Studenti sunt in varsta si ori nu au acces la internet ori nu au nervi de asa ceva. Multe adunari sunt in varsta, pe cale de extinctie, fara tineret. In cativa ani vor disparea. Pe de alta parte, nu are rost sa se chinuiasca sa invete acum pe altii, daca sansa pocaintei oricum e pusa de o parte pentru toti. Multi nu si-au invatat nici copii, acestia traind in lume sau aderand la alte culte.
Am sa iti scriu despre doua adunari candva puternice, una la Gilau si alta la Ocna Dej, ambele in jud Cluj. Acum sufla vantul, fiind un membru sau doi. Ideea cu sansa a doua ingroapa multe adunari. Studentii nu se strofoaca sa faca misiune, nu le prea pasa de sufletele oamenilor nepocaiti, avand in vedere ca sansa e garantata la toti. Daca nu ii invata acum, poate isi strang fortele pentru mileniu, se pare ca in mileniu vor avea de lucru zi lumina, avand in vedere ca vor trebui sa se chinuiasca cu invatatul a miliarde de oameni :)_________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Lun Dec 31, 2012 11:51 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Foarte bine observat Ioni. Dar foarte slab înțeles.

Dacă tot suntem la capitolul tipuri-antitipuri ce crezi versetul de la Ioan 3:30 ar putea fi un tip-antitip?

Faptul că noi încercăm prin felurite mijloace să propăvăduim nu înseamnă nimic? Mulți citesc dar nu se implică. Și totuși au de câștigat căci citind își înmulțesc cunoștințele și măcar află că Speranța de care vorbea apostolul Pavel rămâne.

Dar propăvăduirea Domnului și a apostolilor a eșuat? Căci nu întregul glob pământesc e mântuit ci doar o parte. Sunt mai mulți cei nemântuiți decât cei mântuiți. Creștinii sunt cam un miliard și ceva iar ceilalți sunt cam de 7-8 ori mai mulți. Unde mai pui că Protestanții îi consideră pe Catolici și pe Ortodocși nemântuiți și de-aia se zbat din răsputeri să-i aducă la mântuire. Deci din miliardul și ceva rămânem doar cu ceva. Deci a eșuat Domnul și apostolii Săi ori ba? Căci după înțelegerea ta și a majorității- acum ori niciodată e șansa lor.
Zaharia întreba: Cine disprețuiește ziua începuturilor slabe? Ce zici apostolii n-au fost și ei disprețuiți?
Mare lucru! -o mână de oameni, nu?

Ce crezi Dumnezeu e interesat de cantitate sau de calitate?

Și totuși Biblia vorbește de 1000 de ani de domnie a Domnului Isus și a membrelor Sale. Cum înțelegi tu asta? Peste cine vor domni ei și unde? În cer? Pe Pământ? Și cu ce scop?
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 02, 2013 6:59 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Eu nu accept chestia asta cu tip si antitip. Inteleg ca Biblia vorbeste in icoana de vorbire, in stil figurativ. Oricum, prin experientele altora si din tot ce este consemnat in Biblie, putem invata multe, de aceea este scris ca tot ce a fost scris, a fost scris pentru invatarea noastra.

Evident ca calitatea primeaza. Dar nu poate fi folosita ca o scuza.

Intrebi: Și totuși Biblia vorbește de 1000 de ani de domnie a Domnului Isus și a membrelor Sale. Cum înțelegi tu asta? Peste cine vor domni ei și unde? În cer? Pe Pământ? Și cu ce scop?

Raspund: Asa cum este scris. Ei vor domni peste oamenii care scapand de plagile marelui necaz, au fost gasiti vrednici sa intre in imparatia lui Dumnezeu, care se va extinde si pe pamant, cum se spune in Tatal nostru: faca-se voia ta precum in cer asa si pe pamant. Toti oamenii care prin pocainta au scapat de prapadul numit necazul cel mare, vor avea dreptul la viata pe pamant. Ei vor fi o mare multime dintre toate popoarele, triburile si limbile de pe pamant. Acestia vor repopula pamantul cu miliarde de urmasi. Ei vor fi guvernati cu dreptate, din cer. Va fi ceva extraordinar, dupa cum este scris, ca Dumnezeu va binecuvanta toate popoarele prin samanta lui Avraam. Samanta lui Avraam este Christos si Biserica sa. Christos este Capul iar Biserica este Trupul sau. El isi va imparti autoritatea cu Biserica, numita mireasa si sotia lui.

Studentii Bibliei nu inteleg ca jertfa de rascumparare este conditionata. Ei sustin ca jertfa nu este conditionata de nimic si toti vor primi sansa pocaintei in viitor, dupa inviere, datorita acestui fapt. Insa jertfa lui Christos a fost data pentru toti dar este conditionata de acceptarea ei. Nimeni care nu primeste aceasta jertfa, nu poate fi binecuvantat.

Biblia spune clar ca cei care au pacatuit impotriva duhului sfant nu pot fi iertati. Iar daca nu poti fi iertat, nu ai cum sa primesti vreo sansa de pocainta._________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Mie Ian 02, 2013 3:09 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

În primul rând despre tipuri-antitipuri. Ai spus că nu ești de acord. Și totuși însuși Domnul spune că Ioan Botezătorul a fost Ilie. Dacă a fost Ilie, n-a fost Ioan Botezătorul iar dacă a fost doar Ioan Botezătorul n-a mai fost și Ilie.
De fapt Ilie fiind un tip al Bisericii este acceptat și de alte denominații care văd în răpirea lui Ilie la cer, răpirea Bisericii.
Mai mult decât atât și apostolul Pavel vorbea de Vechiul Testament ca de niște umbre ale lucrurilor viitoare, adică ele au fost tipuri având împlinirea în viitor. (Col. 2, Evr.8, Evr 10) etc.
Cortul Întâlnirii-Templul, Marele Preot, viețile unor patriarhi au reprezentat ceva.
Dar, mă rog, din moment ce nu ești interesat nu voi intra în prea multe detalii.
Acum, revenind la explicația ta, eu unul văd niște probleme extrem de mari cu ea.
Ai spus că nimeni din trecut nu va fi înviat ci Pământul va fi populat din cei ce scapă de Marele Necaz. Și totuși Domnul Isus spunea de Sodoma, Gomora, Capernaum că vor fi înviate în ziua de judecată.
Apostolul Pavel spunea că după cum toți mor în Adam tot așa toți vor învia în Isus. Daniel vorbea și el de înviere.
Dacă se trece în Mileniu cu o nouă generație ce rost are să se mai vorbească de înviere? Ce rost are să se vorbească de vălul care acoperă ochii și înțelegerea și care va fi înlăturat? (Isaia 25) etc. etc. etc.
Ai spus că Studenții Bibliei nu înțeleg multe. Posibil.
Dar explicațiile date în loc nu au nici o noimă. Explicația dată de tine cu o nouă generație care va moștenii Pământul încalcă flagrant cel puțin unul din cele 4 atribute ale lui Dumnezeu: Dreptatea.

Căci ce fel de dreptate este aceea care facilitează acestei noi generații o viață ușoară, Satan fiind legat în timpul vieții lor? Cei din ziua de azi au o viață mult mai grea- unde este Dreptatea?
Unde este Mila? Căci bunicii și toate generațiile acestor oameni vor fi șterși de la viață pentru totdeauna. Mă tem că explicațiile date de tine nu oferă răspunsuri ci mai degrabă aduc mai multă confuzie.
Cât despre numărul mic și disprețuit, orice clădire în construcție ajunge la un moment dat de are nevoie doar de câteva pietre, orice trup căruia i se adaugă membre ajunge de are nevoie doar de câteva. Cred că ți-ai dat seama despre ce vorbesc.
Continui să cred că oamenii care n-au primit invitația cerească, vor învia cum spune Scriptura și vor fi supuși judecății.
Ei nu au avut urechi de auzit după cum a vorbit Spiritul lui Dumnezeu. Una e să auzi acustic despre Jertfă și Mântuire, alta e să înțelegi.
În rest har și pace
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Ian 04, 2013 2:52 pm

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Draga Liviu,
Nu sunt de acord cu tip si antitip in felul cum se prezinta de unele culte, cred ca versetele Bibliei au o singura implinire si un singur inteles.
In ce priveste celelalte cred ca am atins subiectul numai pana la un anume punct, dar in alt topic tot pe acest forum, am spus si altceva. Nu am negat invierea nimanui. Am spus ca invierea generala nu va fi in mileniu ci dupa mileniu.
1. Va fi o inviere inainte de mileniu, invierea Bisericii
2. Va fi o inviere generala dupa mileniu, unde fiecare va raspunde pentru faptele pe care le-a facut inainte de a muri. Asa spune Biblia, nu ca asa oi vrea eu. Daca bunicul a curvit, a injurat si a facut alte lucruri reprobabile, si nu s-a pocait de ele, ci a murit nepocait, nu am ce sa ii fac, nu am cum sa il scap. El a trait 82 de ani si a mers non stop la Biserica. A cui este vina ca nu a pius nimic la suflet? Sunt sigur ca nu a lui D-zeu! Mai mai, doar nu om da vina pe El, ptr. prostia oamenilor. Desigur ca o sa imi para rau de el, dar nu am ce sa ii fac.
Numai bine si sanatate multa cu har si pace._________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Vin Ian 04, 2013 4:36 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Deci înseamnă că Sodoma, Gomora, Capernaum, Chorazin, etc. vor fi înviate după Mileniu. Și totuși Biblia nu spune nimic despre ce se va întâmpla după Mileniu ci folosește expresia: -în ziua aceea-. Această expresie: -în ziua aceea- noi înțelegem că este vorba de Mileniu căci numai 2 perioade de timp sunt descrise în Scriptură după venirea Domnului: Perioada Evangheliei și Mileniu sau Ziua de judecată.
Iar Scriptura a fost scrisă având multe tipuri-antitipuri, apostolul Pavel descrie 2 legăminte reprezentate de cei 2 fii ai lui Avram. (Gal. 4) Iată deci un exemplu cum nu se poate mai clar că în Scriptură sunt multe exemple de tip-antitip.
Cât despre rudele noastre care nu s-au pocăit (după înțelegerea noastră) s-ar putea să avem o surpriză plăcută. Căci și Iacov/Israel credea despre Iosif că a murit și totuși a avut o surpriză plăcută (Gen 45). Deci eu continui să cred că cele 3 despre care vorbea apostolul Pavel: Credința, Speranța, Iubirea rămân. Aceasta este Evanghelia-Vestea Bună propăvăduită de apostoli. Ei au mărturisit că Dumnezeu este Mântuitorul TUTUROR oamenilor dar mai ales al celor credincioși (2 recompense). Deci TOȚI oamenii vor fi înviați pentru a fi judecați dacă acceptă viața sau moartea și sunt convins că marea majoritate vor accepta viața.
Păcat totuși că Speranța aceasta a fost furată oamenilor și înlocuită cu un mesaj de frică.

În fine, fiecare cum înțelege.
Multă Binecuvântare.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 06, 2013 11:54 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Nu scrie in Biblie ca invierea generala va fi in mileniu. Nu avem nici un verset, noi am discutat recent cartea Apocalipsa in adunare si nu a putut aduce nimeni, nici un verset in acest sens. Ma refer la un verset care sa spuna clar: invierea generala este in mileniu. Tot ce spunem spunem prin deductie, citand anumite versete ce vorbesc sau ating invierea. Sa fim atenti sa nu deducem gresit lucrurile.
Apoi, nu cred ca cine spune oamenilor ca vor muri daca nu se pocaiesc, duc un mesaj de firca, ci mai degraba de responsabilitate. Nu este un mesaj de frica, ci de responsabilitate. Tu spui de surpriza, dar uiti ca poate fi o surpriza si faptul sa nu se intample cum ai spus tu. Sa nu fie nici o sansa. Dă-mi voie sa spun - nu vreau sa jignesc pe nimeni - surpriza ta poate fi fatala, adica sa fi tras la raspundere ptr ca ai propovaduit un neadevar si orice neadevar vine de la Cel Rau. Deci, in loc sa fi fost slujitorul lui D-zeu, tu sa fi fost de fapt - fara sa iti dai seama - slujitorul Diavolului.
Si nu uita, oricum eu as fi in avantaj fata de tine, deoarece in cazul in care eu as fi inselat si nu tu, eu as mai avea o sansa, pierzand doar locul in Biserica, pe cand tu ai pierde atat locul in Biserica cat si dreptul la viata. Gandeste-te bine. Sa nu ramai descoperit.
Pace si intelepciune de sus iti doresc._________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Lun Ian 07, 2013 3:40 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Dragă Ioni, îți mulțumesc de îndemnuri, rămân la cele ce am stabilit că se potrivesc mai bine cu Scriptura. Pur și simplu nu am găsit nimic mai bun până acum. Mai rău da, am găsit, dar mai bun de atâta n-am găsit.

Mai mult decât atât, am afirmat și în alte threaduri pe acest forum că dacă Dumnezeu este altfel decât îl descrie Biblia: 1) Drept 2)Milos/Bun 3) Atot-puternic 4) Atot-înțelept
atunci nu mi-ar pare rău să îmi pierd viața ( sau pentru cei ce cred în iad să merg în iad) căci aș fi dezamăgit fără măsură și nu aș putea să mă închin unui Dumnezeu care nu are calități cu mult mai înalte decât un om.

Dacă dorești totuși, hai să scriem la acest subiect despre tipuri-antitipuri ca să rămânem focalizați pe subiect. Am putea discuta despre învierea în Mileniu sau nu, în alt loc- am putea deschide un nou subiect.
Ce zici, dacă tot am vorbit de Iosif, am putea găsi în viața lui ceva care să reflecte realități de mai târziu?
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 07, 2013 7:40 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

OK. O sa ma opresc. Scriu doar atat>
"dacă tot am vorbit de Iosif, am putea găsi în viața lui ceva care să reflecte realități de mai târziu"

Putem invata mult din personalitatea lui, fara sa ne implicam in speculatii tipologice, care nu stiu ce ne-ar putea ajuta.
1. A refuzat sexul nelegitim
2. A dat onoare si stima sotului ei
3. A ascultat de invatatura parintilor lui, onorandu-i
4. A acceptat sa fie un isntrument in mana lui Dumnezeu, onorand astfel pe Dumnezeu_________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Mar Ian 08, 2013 5:39 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Sunt de acord în totalitate cu cele spuse de tine.
Și totuși eu unul aș îndrăzni să compar viața lui Iosif cu viața Domnului Isus căci cred că sunt similarități foarte mari.
De exemplu: ca și Iosif care era disprețuit de frații săi, tot așa și israeliții au disprețuit pe Domnul.
Iosif a suferit pe nedrept în închisoare căci nu avea nici o vină, Domnul Isus a suferit și el pe nedrept.
Iosif este exaltat la mâna dreaptă a conducătorului suprem al Egiptului, Domnul Isus este exaltat și el la mâna dreaptă a conducătorului suprem al Universului.
Sunt mai multe paralele, nu crezi că am putea explora?
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 13, 2013 3:38 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Din viața lui Iosif mai putem oberva unele similarități cu ceea ce Domnul Isus va face.
În Geneza cap. 41-42 Iosif este exaltat la mâna dreaptă a lui Faraon și pus să conduca tot Egiptul. El strânge provizii pentru vremea de strâmtorare. Când vine vremea de strâmtorare, tot Egiptul și de împrejur vin la Iosif ca să cumpere pâine (un alt simbol). Când vremea se strâmtorează mai tare, ei dau tot ce au și chiar se vând pe ei înșiși ca robi lui Faraon (conducătorul suprem) ca să nu moară.
Din această umbră se poate trage concluzia că Faraon aici reprezinta pe Tatăl (YHWH) iar Iosif pe Domnul Isus. Tatăl i-a dat fiului toată puterea și șade la dreapta Sa. În vremea de strâmtoare care are să vină peste întreg Pământul, oamenii vor veni la "Iosif" de pretutindeni iar la sfârșitul celor "șapte ani" ei vor vedea că nu au altă șansă de supraviețuire și se vor preda complet Domnului. Acest timp de strâmtorare va fi în Mileniu când "Iosif" preia controlul absolut al Pământului și toți trebuie să vină la Ierusalim să se închine și să cumpere pâine ca să trăiască. Împărăția lui "Iosif" va cuprinde tot Pământul. Piatra desprinsă fără ajutorul unei mâini omenești Dan 2:35 va umple tot pământul și va fi un munte (Împărăție) mare. Pe muntele acesta Domnul (YHWH) a pregătit popoarelor un ospăț îmbelșugat și vin curat (învățătură curată) Isaia 25:6. El înlătură mahrama de necunoștință care înfășoară azi popoarele (vers 7) înlătură moartea pe vecie celor ce I se vor supune (vers 8). Pământul va fi plin de cunoștința Domnului (Isaia 11) iar apele sale vindecătoare vor aduce viața acolo unde a fost un deșert odată, înainte de a prelua El conducerea (Isaia 35).
Dar preoția levitică a reprezentat ea ceva oare? Căci acestei seminții nu i s-a dat nici o palmă de Pământ să moștenească ci ni se spune că DOMNUL este moștenirea ce leviții vor primi.(Iosua 13:33) Se pare că devine din ce în ce mai evident că această seminție preoțească reprezintă Biserica/Mireasa/Leviții spirituali ce nu primesc moștenire nici o palmă de Pământ căci nu pe Pământ sunt chemați ei să slujească ci ei trebuie să își termine peregrinarea în Sfânta Sfintelor, unde totul era din aur curat (natura divină) și singura lumină emana din gloria Șechină.
Dar Cortul Întâlnirii a fost el oare o machetă a lucrurilor ce aveau să vină? Noi credem că da. Cortul Întâlnirii poate reprezenta viața celui chemat să devină preot pentru Cel Prea Înalt. Acești leviți și potențiali preoți sunt chemați de la lumina naturală din Curte și să intre în Sfânta unde se hrăneau din pâinea sfântă și erau luminați de Menorah.Deci Duhul Sfânt îi concepe la o natură nouă- natura spirituală căci ei vor lăsa casa tatălui lor pământesc pentru a deveni soție Mirelui ceresc. (Psalm 45) Viața lor arde pe altarul de aur până la consumarea completă. Moartea lor pământească devine naștere pe plan spiritual și intră în Sfânta Sfintelor unde numai Marele Preot era îngăduit să intre. Acest Mare Preot este alcătuit din Cap (Domnul Isus) și membrele corpului Său (Biserica/Mireasa/Leviții deveniți preoți)
Și după cum Moise și Aaron au intrat în Cort și au ieșit ca să binecuvânteze tot poporul (Lev. 9:23), tot așa Domnul Isus capul acestui Mare Preot și membrele Sale vor ieși să binecuvânteze tot poporul care nu a fost chemat la preoția aceasta ci i s-a dat să moștenească Pământul, după cum restul semințiilor din Israel au primit Pământ ca moștenire.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Feb 03, 2013 9:02 pm

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

Parerea mea este ca Ioan botezatorul a fost intradevar Ilie reintrupat -insa chiar si daca ar fi semanat la chip contemporanii lui Iisus oricum nu aveau poza istorica a fetei lui ioan ca sa il poata recunoaste dupa chipul lui Ioan de aceea a psu 'ei nu l=-au cunoscut-tocmai ca sa uil poata recunoaste.

Nu am sa indraznesc sa il contrazic pe Iisus doar de dragul respingerii rencarnarii bazat doar pe cuvintele lui Pavel care nu fusese ucenic si care chiar el insusi a recunoscut ca ceea ce cunaostem , simtim si prorcim este doar un lucru "in parte' la care partial se va renunta "atunci cind va veni ceea ce este desavirsire".
insuflarea scripturii o fi facuta de Dumnezeu insa
1 - nu poate garanta infailibilitatea din moment ce noi nu putem purta inca totul ,
2 -nu Dumenzeu a declarat scrierile celorlalti fosti ucenici ca fiind eretice si deci si ei odata cu ele - arzindu-le in piata Romei laolalta cu multe alte revelatii de la multi proorci ai vremii de incepit unele probabil in unic exemplar.

legat de mileniu -consider invierea generala inainte de mileniu cind se va incheia si judecata , enumerarea mileniului si a citorva lucruri de dupa el este doar o paranteza in naratiune care continua apoi cu sufletele din locinta mortilor si cu locuinta care va fi aruncata - aruncarea ei este una simbolica si face parte din legarea celui rau fiindca si comunicarea cu mortii care nu va mai fi posbila face parte dintre lucrurile rele-nimic rau nu va mai fi'

dealtfel luind in calcul reinarnarea necesara contnuarii slefuirii binecuvintate a caracterului pina la capatul desavirsirii depline - invierea tuturor ar avea deja loc de cind a incepit sa creasca populatia globului ca niciodata in storia de milenii
ulterior odata cu momentele justitiare cei care vor ramane si care vor mai invia pe pamint se impart in 3 categorii
-cei care vor merge in iad (stare de suferinta si decadere)-fie desfiintati fie temporar intrupati ca animale pentru ispasire
- cei care au parte de "prima inviere" se vor reintrupa pepamint in timpul acestor mii de ani cit va dura imparatia sfintilor pe pamint - o treuime selecta capabila sa invete doar din exemple poziive sisa fie un exemplu pozitiv.
- cei (prea) nedesavirsiti care "mor in Domnul" (nazuitori) care vor veni iar pe pamint reintrupati abia dupa sfirsitul acestor mii de ani cind va incepe alta epoca semiadamica care va cuprinde deci si incercari necesare nivelului lor.
Shekinah se refera la duhul sfint interior care locuieste in corp in camaruta cea mai de jos si mai dinapoi (osul sarum) si care trebuie si el intarit si desavisrit.
Shekinah este Sfinta Sfintelor , in mai vechile traduceri scrie ca ea locuieste in camaruta si ca ar fi camaruta. deaici deducem caracterul functional feminin/matern al Duhului Sfint-Mangaietorul.
-care conf unor profetii care curculau in vremea lui Iisus trebuiasa il insotesca pe Iisus "de doua ori pe pamint"
Insa intruparea Ei a fost -se intelege de ce -tainuita fata de oameni si ulterior fata de noile generatii pina azi -cu f rare exceptii. daca ati citit Evanghelia dupa Toma cam pe la mijlocul ei este un verset in care Isus i se adreseaza unui tinar si alt sat aratind cu degetul catre Fecioara :"Uite mama ta."
ceea ce inseamna ca ea este in realitate Mama Dvina a tuturor fintelor.
Mangaietorul care urma sa mai vina odata pe pamint desi era deja si atunci (Imparatia care va locui cu oamenii) si care va eav unele misiuni de implinit conform cu marturia lui Iisus.

Iisus nu ne vb despre un eventual fals Duh Sfint ci ne previne in legatura cu hula impotriva SA .
-in VT regasim aceasta venire formulata diferit dar suficient de discret incit sa fie piatra de incercare si de poticnire pentru toate popoarele si mai ales pentru Gog.

am mai postat odata despre acest subiect intrun capitol alaturat aici pe forum

acum inchei spunind ca cei care vor veni peste miile de ani inca nu pot purta cunoasterea in tot adevarul promis -ceilalti il vor purta dar la inceput in masuri diferite apoi se vor acomoda -abia atunci intreg pamintul se va umple de cunaostere asa cum umple apa oceaneklor valea lor.
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Feb 04, 2013 2:14 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Ioan Botezătorul nu a fost Profetul Ilie ci anti-tipul său. Sunt mulți înțelepți care vin cu idei interesante din afara Bibliei și totuși făcute să pară biblice. Trăim o vreme în care se amestecă idei New Age cu învățăturile curate. Nicicând nu s-a mai pomenit o mai mare amestecătură de idei care mai de care mai ciudate și neinspirate amestecate cu cele sfinte. Învățători așa ziși creștini care au venit în contact cu învățători yoghini și filozofi din Orientul îndepărtat și care au produs un potir amețitor de idei ciudate și total neinspirate.
Idei ca acestea:
Citat:
cei care vor merge in iad (stare de suferinta si decadere)-fie desfiintati fie temporar intrupati ca animale pentru ispasire


sau ca acestea:
Citat:
Shekinah se refera la duhul sfint interior care locuieste in corp in camaruta cea mai de jos si mai dinapoi (osul sarum) si care trebuie si el intarit si desavisrit.
Shekinah este Sfinta Sfintelor , in mai vechile traduceri scrie ca ea locuieste in camaruta si ca ar fi camaruta. deaici deducem caracterul functional feminin/matern al Duhului Sfint-Mangaietorul.
-care conf unor profetii care curculau in vremea lui Iisus trebuiasa il insotesca pe Iisus "de doua ori pe pamint"
nu au nici o bază biblică ci se întemeiază pe înțelepciune lumească și aduc și mai multă confuzie și neclaritate (de parcă ar mai fi nevoie) celor ce citesc.
Aici la adevărprezent nu suntem de acord cu nimic ce nu poate fi dovedit cu Scriptura. Revelații personale către unii așa-ziși sfinți ortodocși din Rusia sau de oriunde ar fi și orice denominație creștină ar avea, nu sunt acceptate, căci avem o Scriptură și apostolul Pavel a afirmat că nu s-a ferit să ne dezvăluie tot planul lui Dumnezeu în ea (Fapte 20:27)

Îndemn deci să rămânem la ceea ce este scris și să nu depărtăm de Scriptură, venind cu fel de fel de profeții personale sau cu învățături care se folosesc de surse altele decât Biblia
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Feb 05, 2013 12:38 pm

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

Nici eu nu sint de acord cu nici una dintre docrinele diferite new age care variaza ca nr (21-24) care nu pot fi reprezentative pentru cele peste 4000 de ramuri diferite insa daca ceva se dovedeste a fi biblic chiar daca nu era inteles de ucenicii care oricum aveau o cunoastere doar 'in parte" nu il pot contesta mai ales daca este si descoperire revelata , sint de acord ca scriptura nu se talmaceste dupa intelegerea omului.
Doar biblia si omul fara revelatie suplimenara nu conduce la descoperirea tainelor ei

Personal nu sint de acord cu toate antitipurile. Pina la urma Domnul este unul al orinduielii si deci nu se poate contrazice pe sine decit daca priveste din alta persepctiva una de care ar trebui sa ne dam seama.
din acest punct de vedere sint de acord cu antitipul format din
"Cei care nu sint impotriva noastra sint pentru noi" -cu referire la cei care vindecau in numele Lui dar care doctrinar nu urmau pe ucenici ci doar pe Dumnezeu. Ucenicii i-au irit pe acestia care avaei deci si ei duhsfint catalogindu-i "impotriva noastra".
"Cel care nu este cu Mine este impotriva Mea" -cu referire la cei care nu urmeaza nici Lega nici poruncile.

In Ieremia 31 gasim faptul ca desi Domnul a facut Primul Legamint cu ei ei l-au incalcat si totusi Domnul a ramas cu ei -
la ce se refera primul Legamint si cum l-au incalcat?
Primul legamint spune ca peste toate semintiile si neamurile pamintului exista acelasi Dumnezeu si aceeasi credinta si acelasi botez asa incit conform Maleahi 2 el este incalcat prin judecata cu partinire a oamenilor in functie de neam si religie lucru care este cumva tolerat chiar daca blestemat insa blestemul se va concretiza la Judecata cind acesti preoti vor fi inlocuiti, ei si praznicele lor.

De ce nu au dreptate preotii care judecind cu partinire sopun ca doar in religia lor exista binecuvintare si in altele doar inchinari idolesti?
pentru ca in Psalmi cu referire la inchinarile idolesti nu se refera la absolut toate continentele -lucru care nu era de inteeres ci doar la cele cu care evreii aveai legatura si erau deja influentati-zona mediteraneana.
altfel Domnul nu avea cum sa mai spuna ca De la rasarit pina la apus toate neamurile dau inchinare Numelui Meu si i-Mi aduc ofrande si tamaieri. Mare sint Eu intre ele.

Psihologia modenna poate sonda constiinta si prin empatie exersata poate stabili daca un om este in neregula in urma unei inchinari demonice -lucru care a fost pus in evidenta in unele cazuri insa nu a fost confirmat in marea lor majoritate referitoare la doctrinele hinduse .Pina la urma exista specialisti psihologi si in orient scoliti dupa aceeasi psihologie iar acolo societatea nu este mai pacatoasa sau mai posedata decit a noastra , in unele cazuri stau chiar mai bine.

De ex in India exista biserica ortodoxa care se mai numeste si Malankar inca din vreama primilor apostoli insa ea nu afirma fata de enoriasi ca religiile indiene sint demonice ci doar in intilnirile internationale departe de urechile indienilor. Pentru ca acolo s-ar face de rusine - fiind evident pt toata lumea ca nu este adevarat si ca marea masa de doctrine hinduse nu pot fi catalogate doar dupa unele mici exceptii care partial respinse de ei au ajuns si pe la noi eclipsind pe cele curate moral..

alt exemplu de antitip este atunci cind unii necredinciosi iscodind pe Iissu au intrebat daca dupa inviere pe care din cele 7 neveste va lua insa Iisus in realitate nu s-a referit la inviere -la inviere vom avae sau deja avem trup omenensc - ci la starea ingereasca fara trup omenensc daruita celor care au izbindit desavirsirea deplina a inaltimii plinatatii lui Hristos. stare in care oaemnii nu se vor mai casatori -o stare egala si hermafrodita, fara nici o diferntiere.

Pina la urma era si normal sa le raspunda asa fiindca daca Donul vine intre noi nu il itrebi de cultura cartofului decit daca are un timp nelimitat la dispozitie. el a venit pentru lucrurile esentiale care trebuiau descoperite atita cit era posibiil intelegerii lor limitate.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 17 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron