www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 45 mesaje ] 

Mar Ian 29, 2013 8:12 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Pe mine m-ar fi ajutat analiza textelor,cuvant cu cuvant,deoarece miliarde de frati crestini inteleg versetele citate nu numai in sensul Dumnezeirii de la nastere a Logosului,nu numai ca Iisus si Tata "sunt UNA"(din aceeasi substanta,din vesnicie,in cuget si fapta),nu numai ca Hristosul este "Domnul si Dumnezeul"nostru,ci ca El este UNA si EGALUL lui YAHWEH,si eu nu pot sa merg in grupul de studiu al Scripturilor cu comentariu dvs,deoarece el este un crez nu un argument Scriptural irefutabil.Si eu am crezul meu,dar el nu poate fi adus ca argument.
Pe de alta parte si-n comentariu dvs recunoasteti ca Logosul este altfel nascut decat una din capeteniile ingerilor,Satan,si decat orice alta creatura spirituala,umana sau animala,fapt care ma bucura desigur.
Regretul meu este ca nu cunosc ebraica,aramaica si greaca veche,nu am textele originale, nu gasesc,in apropierea rezonabila,frati care sa nu fie hapsani pe prozelitism si cu care sa pot dezbate verset de verset,fara sa se simta ofensati,daca eu inteleg altfel decat o explica "fondatorul"denominatiei lor.
Pacea lui Yahweh,prin Iisus,sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Ian 29, 2013 7:56 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Dragă Mircea,
Nu înțeleg analiza textului cuvânt cu cuvânt. Eu am explicat cum înțeleg eu aceste versete. E tot ceea ce pot să ofer.
Iar despre nașterea Domnului Isus de către Dumnezeu Tatăl eu înțeleg că natura Domnului Isus în momentul creației Sale a fost spirituală dar nu divină. Am repetat în nenumărate rânduri că natura Sa existențială a fost de aceeași substanță ca și a îngerilor nimic mai mult.
Deci ca să încerc să mă fac și mai clar:
În Universul spiritual pe care noi nu îl vedem sunt 2 naturi:
1) Natura sau substanța spirituală divină nesupusă morții sau putrezirii cum spunea apostolul Pavel care a avut-o doar YHWH
2) Natura sau substanța spirituală supusă morții, natură pe care o au îngerii, heruvimii, serafimii etc. și pe care a avut-o și Domnul Isus Christos de la creația Sa până la înviere.

În Universul nostru material avem natura umană, în corp uman, tangibil.

Viața vine de la Dumnezeu Tatăl YHWH și este dată la infinit în baza ascultării depline. În cazul neascultării, viața este oprită fie pentru natura spirituală fie pentru natura umană. Aceasta este plata păcatului/neascultării.
Domnul Isus a fost creat de YHWH pe plan spiritual dar nu divin. Deci exista posibilitatea morții dacă s-ar fi răzvrătit sau dacă nu ar fi ascultat.
Moartea Sa la Calvar a dovedit posibilitatea morții în cazul Său, lucru ce nu este posibil pentru cine are natura divină după cum ni se spune la 1Tim. 6
Cam asta pot da în legătură cu acest subiect, mai mult nu pot da căci nu am.
Cât despre prozelitism etc., nu știu dacă ai observat dar noi nu vrem să scăpăm pe nimeni de la iad sau de la moartea a doua sau mai știu eu ce, aceasta este treaba lui Dumnezeu. Nicăeri pe paginile acestui forum nu se afirmă că cine nu este cu noi va fi pedepsit fie într-un fel sau altul ci dimpotrivă mai în fiecare thread și postare afirmăm că cine nu are parte de chemarea cerească, va moștenii Pământul dacă va fi blând și supus Domnului. Eu unul nu știu de nici o altă denominație creștinească care să propăvăduiască o Veste Bună asemănătoare dimpotrivă din ce cunosc eu (și cunosc destul de multe) mai toate denominațiile propăvăduiesc un mesaj de panică și groază, chin și dureri și regrete pentru cel ce nu se alătură grupării respective. Acum e șansa ta, sări în apă și vei scăpa de chin (sau moarte) acesta este mesajul lor redus la esență.
Nu știu de unde a apărut ideea hapsânismului sau a înțepăturilor cu cei unși care știu ei multe, etc.

Mărturisesc că nu știu prea multe, dar un lucru știu: că Dumnezeu și-a aruncat privirile să își aleagă dintre oameni un popor deosebit care să fie al Său. Numele acestor oameni nu îl cunosc, Biblia spune că Dumnezeu își cunoaște pe cei ce sunt ai Săi. Eu nu le știu nici naționalitatea, nici culoarea pielii, nici denominația, nu știu nici timpul rămas, nici..... Știu doar că ei există, că își desăvârșesc chemarea aici pe Pământ și că își vor schimba natura umană pentru cea spirituală la care au fost chemați. Ei vor îndeplini slujba Leviților care era o slujbă de mediere între Israel și Dumnezeu și vor fi ca niște locomotive care vor trage omenirea din bezna păcatului și neputinței în timpul domniei lor.

Aceasta văd eu din Scriptură acum și aceasta scriu pe paginile acestui forum. Mulțumesc lui Dumnezeu că a trimis un Filip care a pus toate cap la cap și acum se îmbină armonios, curge armonios, face sens deplin (cel puțin pentru mine) Deci văzând aceasta în Scriptură, dau și eu mai departe cât pot, făcându-mi partea după puterea și înțelepciunea mea foarte redusă.
Acum, datoria noastră este să punem informația la dispoziție, mai mult nu putem. Credința în aceste lucruri nu poate fi pusă la dispoziție. Deci, având informația aceasta la dispoziție, fiecare care citește poate să înțeleagă planul lui Dumnezeu fie mai mult, fie mai puțin. Noi tragem nădejde că mai mult, dar nu putem garanta nimic.

În rest, harul și pacea să vă fie înmulțită fără măsură
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 30, 2013 9:02 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Intrebarea care se impune si care o pun toti cei cu care discut:
-daca in mai multe versete biblice se afirma ca Logosul,cel ce"s-a facut trup",Iisus Hristos.este Dumnezeiesc,este viata,este "Domnul meu si Dumnezeul meu,este Una cu Tatal.etc si nicaieri nu se afirma ca era inger,cum sa sustin eu asa ceva.
-daca peste tot in biblie se spune ca cei ce respecta poruncile lui Yahweh si a Hristosului vor avea parte de "Imparatia cerurilor"si cei neascultatori vor fi aruncati in Gheena cu foc vesnic,cum sa afirm eu ca toti vor avea aceeasi soarta.
Si cu ce ajuta la mantuirea crestinilor negarea afirmatiilor clare din Scripturi si sustinerea speculatiilor scripturale?Nu exista pericolul propovaduirii unor neadevaruri care duc oamenii pe un drum gresit,fapt ce duce,conform bibliei,la "pierzanie"?
Reactia prietenilor cu care discut aceste lucruri si le prezint varianta dvs,cu exceptia martorilor,este de compatimire,de genul "sunteti in pericol de erezie,de ratacire,frate Talos.Ma rog Domnului sa va apere si sa va salveze".
Apostolii nu transmit porunca partasiei fratesti,a adunarii laolalta si comuniunii fratesti?Cum s-o respecti daca toti crestinii te cred in ratacire.Cum sa-ti convingi copii si rudele,daca biblia spune intr-un fel,toti crestinii inteleg apropiat si eu vin sa le prezint o "evanghelie"nesustinuta explicit de citirea cursiva a Noului Testament,cu atat mai putin de Vechiului Testament
Confuzie totala in "sufletul"meu.
Numai bine!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 30, 2013 3:10 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pace dragă Mircea
Cum am spus de multe ori, am pus la dispoziție mai toate informațiile de ce noi credem că natura Domnului Isus a fost spirituală dar nu divină.
Un corp ofițeresc al unei armate este format din oameni care au aceeași carne, dar gradele lor diferă. Natura lor comună este natura umană, gradul este diferit. Dar un glonț face aceleași ravagii în corpul unui general ca și al unui locotenent. Sunt supuși morții amândoi, datorită naturii lor umane.

Cât despre restul comentariului:
Tactica fricii este o tactică pe care o aplică așa zisa creștinătate, Babilonia. Totul se reduce la frică și teroare. Dacă crezi că îți va aduce viața, liniștea și bucuria crede ceea ce zic ei și nu mai cerceta. Pentru ce să îți pierzi viața și mântuirea?

Mie unul răspunsurile venite de la mainstream cum se zice nu mi-au lămurit întrebările deloc. Cum este cu putință să moară însuși Dumnezeu? Ce bază pot pune eu pe un Dumnezeu care moare?
De ce îi condamnă pe sărmanii păcătoși care nu s-au aruncat în apă la chin și suferință veșnică? Ce rost are să chinui oameni la nesfârșit și cum să vină oamenii din dragoste la așa Dumnezeu?
Cum vine asta trei persoane și un singur Dumnezeu? Ori sunt trei ori unu singur .
Când se vor împlini versetele de la Isaia 35 dacă planeta va fi distrusă? La ce suntem chemați până la urmă la cer sau la Pământ? Și multe alte întrebări la care se răspundea că sunt taine și mistere, și că studiul lor poate duce la rătăcire, etc.
Eu unul am plecat de acolo, dar îndemn pe toți acei care se tem că își pierd viața/mântuirea să rămână.
Căci eu nu mă tem să îmi pierd viața, chiar o doresc asta. Dacă voi vedea că există iad și că în adevăr Dumnezeu este un torționar fără egal, consider că așa Dumnezeu nu merită închinare.
Inima noastră trebuie să fie acolo unde iubim.

Eu unul iubesc acest Dumnezeu descris aici pe paginile acestui forum, cu planul descris aici, de aceea voi rămâne aici.

Har și pace
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Ian 31, 2013 12:34 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Noi,toti crestinii,trebuie sa-l iubim pe Yahweh,Dumnezeul stramosilor evreilor si pe Hristosul Sau,indiferent de motivele pe care le descoperim individual in Scipturi(acestea fiind alterate in timp si interpretate felurit).
Ce stim noi,cei din afara poporului evreu,este ca Iisus ne-a permis sa ne apropiem de Tatal Sau si ne-a promis tuturor celor ce credem in el ,mantuirea,iar celor care refuza darul sau focul vesnic al gheenei.Celor care,avand buna intentie, dar intelegand gresit Scripturile,ii ducem si pe altii in eroare ne promite o judecata aspra,dar nu focul gheenei.Da Doamne ca intelegerea noastra limitata sa ne aduca pedepse mantuitoare,Tu promitandu-ne judecata"dupa credinta si faptele noastre".
Voi lipsi o perioada de pe forum;cer scuze celor care au fost afectati neplacut de gandurile exprimate de mine.
Multa pace si harul nemeritat sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 45 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron