www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 179 mesaje ] 

Dum Ian 23, 2011 5:23 pm

 666
Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Apoc. 13:18. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase.
Să socotim matematic numărul 666.

--------------------------------------------------------------------------------_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 23, 2011 6:17 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Cum procedăm?
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 23, 2011 6:45 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Poi încercînd să dăm o explicație matematică de proveniența numărului.
De ex. 1+2+3+etc.+35+36=666_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 23, 2011 8:41 pm

Membru din: Vin Iul 16, 2010 11:33 am
Mesaje: 25

Înainte de a raspunde ce reprezinta cifra 666 si din ce natiune va face parte Anticristul, trebuie sa avem o imagine corecta asupra cartii Apocalipsei. Ea nu ese o carte de groaza asa cum pare a fi si cum majoritatea dintre noi inclinam sa credem. Ea este o carte profetica si profeteste in imagini alegorice (nu reale) istoria Noului Testament si nu numai, ci ea ne duce chiar in mia de ani de Domnie a lui Cristos (Apocalipsa 20:2-3-6-7) prima mie de ani din Imparatia vesnica a lui Dumnezeu.

Apocalipsa prezice ridicarea si caderea sistemului Anticrist a lui Satan pe o perioada de timp de doua mii de ani, iar a treia mie (Apoca.cap. 20-22) triumful lui Cristos asupra asupra lui.

Anticristul nu este o persoana numai, ci un sistem diabolic format din mii de persoane . El s-a ridicat in crestinism chiar din timpul apostolul Pavel care scrie in 2 Tes. 2:7: „…Caci taina faradelegii (Anticristul) a si inceput sa lucreze…”

Am spus ca Anticristul este un sistem format din mii de oameni, dar aceasta nu inseamna ca toti oamenii din acest sistem sunt Anticristi cu voia, unii si cei mai multi sustin acest sistem nestiind ca el este Anticristul, pentru ca li s-a spalat creerul si li s-a introdus in cap ideea ca acest sistem este a lui Cristos. Aceata este o taina spune Pavel, o taina a faradelegii. Din aceasta se vede marea arta a lui Stan de a amagi. Apăostolul Pavel mai scrie despre aceasta undeva urmatoarele: „…v-am logodit cu un barbat (Isus) ca sa va infatisez inaintea lui Christos ca pe o fecioara curata. Dar ma tem ca dupa cum sarpele a amagit pe Eva,cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Christos…” 2 Corinteni 11:2-3.

Din pacate temerile marelui apostol s-au adeverit, pentru ca tot el scrie in Faptele Apostolilor cap. 20:29: „ Stiu bine ca dupa plecarea mea ( dupa moartea mea) se vor vari intre voi lupi grozavi care nu vor cruta turma.

Cu trecerea anilor si mai ales a secolelor turma lui dumnezeu ( crestinii sinceri) au ajus sa fie condusi de lupi inbracati in piei de oaie. Lupii acestia au legatura cu cifra 666, nu oile amagite.

Domnul Isus a stiut bine acest lucru de aceea a rostit pilda cu Graul si Neghina, pilda cu cele trei masuri de faina si aluatul pus acolo de catre o femee simbolica, Izabela din Apocalipsa 2:20. pilda cu copacul cel mare, si pilda cu navodul. Toate acestea le gasim la un loc in Evanghelia dupa Matei cap. 13 precum si in alte evanghelii..

Cand vorbim de Anticrist nu trebuie s-l asteptam in viitor, pentru ca el a aparut in trecut imediat dupa moartea apostolilor dar nu a ajuns la suprematie mondiala decat prin secolul al 6-lea dupa Cristos. Antihrist exista si astazi si nu numai unul ci mai multi, adica doua sisteme. Fiara si Prorocul Mincinos din Apoc. 19:20; dar cum am spus aceasta este este inca o taina pentru cei mai multi crestini.

Anticristul acesta, este una si aceiasi cu fiara din Apocalipsa 13: 1-10. si cu cea din profetia lui Daniel 7:7-8 si versetele 15-25. de asemenea este aratat tot in cartea lui Daniel cap. 8:9-12 iar in versetul 13 Anticristul este numit la fel cum il numeste Domnul Isus in Evanghelia dupa Matei 24: 15: „Uraciunea pustiiri”

Acest sistem a avut perioada sa de domnie glorioasa 42 de luni (cu 30 de zile luna)cum este aratat in Apoc 13:5 Adica 1260 de zile care sunt de fapt 1260 de ani si dupa cum este aratat si in Apoc. 11:2-3, precum si in Daniel 7:25,12:7.

Apocalipsa 13 de la versetele 11-18. il vedem pe Antihrist intr-o forma de alianta, de unitate religioasa intre fiara cu coarne de mielusel, si fiara de dinaintea acesteia descrisa in versetele 1-10. Aceste impreuna vor forma o imagine a aliantei dintre catolici si unele secte protestante.

Dac vom urmari istoria laica istoria evului mediu vom gasi imediat care a fost cea mai mare biserica a tuturor timpurilor, precum si faptele ei. Si ca astazi se urmareste de catre aceasta o revenire a ei la conducerea globala, la New Age- care este de fapt Globalizarea, o noua ordine mondiala, bazata in mare parte pe revenirea la conducerea lumii a fostului imperiu roman, intr-o forma moderna care sa placa tuturor. Imperiul Roman dar de asta data nu numai catolic ci si protestant.

Cifra 666 are legatura numai cu sistemul papal de fapt el este Anticristul cel mare

Am spus la inceput ca un sistem este format din mai multi indivizi, si ca nu toti cei cuprinsi in acest sistem sunt constienti de erorile acestui sistem.

Pentru a fi mai explicit vom aduce in amintire caderea comunismului; acel sistem totalitar, care a comis putine lucruri bune si multe rele. Milioane de oameni au fost membrii acelui partid, in Europa de rasarit, dar nu toti aveau puterea de a decide. Cei mai multi au fost simplii figuranti dupa cum si in sistemul Antihrist multi il sustin fara sa stie de fapt ce se intampla.

La drept vorbind cu toti ca crestini dea lungul veacurilor am facut parte din asa zisul Babilon apocaliptic. Cu totii am trait impreuna ca graul cu neghina din pilda Domnului, si pe care Domnul a avertizat pe seceratori sa le lase impreuna pana la seceris Matei 13:29-30.

Acum suntem in seceris iar graul trebuie sa paraseasca sistemul neghinei.

După cum ştim cu toţii papa avea trei coroane puse una peste alta, Chiar şi Mihai Eminescu aminteşte în Scrisoarea a treia ca “papa cu a lui trei coroane, puse una peste alta”. La fel dupa cum ştim cu toţii pe coroana lui papa este scris „Vicarivs Filii Dei” si care inseamna Inlocuitorul Fiului lui Dumnezeu. Ceea ce desigur potrivit adevarului biblic este o profanare la adresa lui Dumnezeu , o uzurpare a tronului lui Isus, este marele Antihrist care acum se uneste cu alti Antihristi mai mici ca sa formeze Chipul Farei dintai si sa fie pedepsiti cei care nu vor aduce slujire cu fruntea (mintea) si cu mana dreapta (putera) acelui vechi sistem caruia i s-a pus o firma noua, dar Dumnezeu nu se lasa inselat, si nici oamenii nu vor suporta acum ca in evul mediu acest sistem, ci il vor darama la fel ca Samson acea cladire peste Filisteni si chiar peste el.

Numarul 666 se poate traduce prin cuvinte scrise pe coroana papei de la Roma, (Cu totii stim ca literele romane au valoare numerica) Deci sa luam cele trei cuvinte de pe coroana lui papa si sa vedem care este valoare lor numerica:

Vicarivs Filii Dei

V—5
I—1
C—100
A—0
R—0
I—1
V—5
S—0
——
F—0
I—1
L—50
I—1
I—1
--
D —500
E—0
I—1

Total 666
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 23, 2011 10:00 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Am şi eu un răspuns la această cifră enigmatică, 666. Citez:

"Numărul pe care-l poartă această „fiară” ne ajută mult pentru a o identifica. În timp ce pentru mulţi oameni „numărul numelui ei” este o enigmă, pentru un mic număr de oameni „lumina” deja a strălucit, ei văd şi înţeleg însemnătatea acestui număr, 666 şi lasă lumina să strălucească mai departe pentru cei ce doresc să o vadă. Cităm din broşura „Secerătorul”, nr. 2: „ La pagina 109 a cărţii „Martorii lui IEHOVA – proclamatori ai Regatului lui Dumnezeu”, în cel de-al doilea paragraf, stau scrise următoarele: „Începând de la 1 ianuarie 1976, toate activităţile Societăţii Watch Tower şi ale congregaţiilor martorilor lui Iehova de pe întregul pământ au trecut sub supravegherea a şase comitete administrative ale corpului de guvernare” – (iată primul şase). Apoi, citim în continuare: „În armonie cu această măsură, la 1 februarie 1976 a avut loc o modificare similară în toate filialele Societăţii”. – (acesta este cel de-al doilea şase). Apoi coborând la cea de-a treia treaptă, - congregaţia, - constatăm că există un comitet care se ocupă de toate problemele congregaţiei, format din şase membrii – (iată aşadar şi cel de-al treilea şase). Iată componenţa acestuia: 1 – prezident; 2 – secretar; 3 – contabil; 4 – supraveghetorul şcolii de minister; 5 – supraveghetorul serviciului de minister; 6 – responsabilul cu literatura. Toate acestea înglobate dau cifra 666!” – încheiat citatul. Suntem şi noi de acord cu această explicaţie, o susţinem în totalitate şi nu mai este nevoie de alte comentarii privind noua înţelegere al numărului fiarei, 666 şi a fiarei, conducerea Societăţii Watch Tower. Vechile explicaţii, anume: 600 – religia, 60 – politica şi 6 – comerţul, nu au logică deoarece acestea nu au făcut şi nu vor face niciodată parte din poporul Domnului. Alte păreri ca: paşapoartele biometrice sau codurile de bare, micro-cipuri, etc., sunt imitaţii lansate de Satan pentru a înşela omenirea, iar oamenii care nu s-au străduit să cunoască Biblia şi planul lui Dumnezeu cu poporul Său, cad uşor în capcană, temându-se de ce nu trebuie, iar ce ar trebui să priceapă nu pricep.
„Icoana fiarei” este rezultatul conspiraţiei celor două fiare (Apocalipsa 13:1, 11), care au făcut o formă de închinare, un idol, o icoană din om, aşezându-l într-un loc unde nu i se cuvine omului (mai presus de Dumnezeu). Este trist că astăzi milioane de oameni care poartă numele adevăratului Dumnezeu IEHOVA, pun creaturi mai presus decât pe Creator şi în acest fel „dau suflare icoanei fiarei”. Doar un mic număr de oameni stau azi „pe marea de sticlă”, dorind să practice o închinare curată, ei se curăţesc de a mai fi închinători ai fiarei, deci devin biruitori ai ei, cunoscându-i identitatea, ai icoanei ei, refuzând să i se mai închine şi devenind înţelepţi, ei pricep şi ştiu să socotească numărul fiarei, apoi cântă cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, şi cântarea Mielului. IEHOVA, Dumnezeul cel viu şi adevărat să fie lăudat şi mărit, căci a sosit şi acest timp."

Întreaga temă din care este luat acest citat este: http://www.ce-spun-proorocii.com/cantarea.html

Dumnezeul păcii să fie cu voi!
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 12:28 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Dragă Valeriu, se pare că la tine toate au legătură numai cu Martorii, totul este raportat la Martori, ei sunt capul relelor, totul se învârte în jurul Martorilor. De ce numai și numai Martorii?
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 7:29 am

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

liviuconstantin scrie:
Dragă Valeriu, se pare că la tine toate au legătură numai cu Martorii, totul este raportat la Martori, ei sunt capul relelor, totul se învârte în jurul Martorilor. De ce numai și numai Martorii?


Eu nu aş spune că toate au legătură numai cu Martorii, ci aş spune că toate au legătură cu poporul Domnului, cu un "Israel" spiritual din zilele noastre. Defapt dacă observăm, întreaga Biblie este un testament adresat de Tatăl, IEHOVA, poporului Său. Am eu vreo vină că acest popor a călcat strâmb de multe ori? Că Dumnezeu îl mustră prin scrierile Bibliei? Că Dumnezeu este strict interesat de acest popor şi că va scoate o mică rămăşiţă din "robia" în care este dus de "omul fărădelegii"?

Trebuie analizată cu atenţie orice afirmaţie şi văzut dacă potriveşte întocmai cu ce este scris. Acum, vă rog, ce nu potriveşte răspunsul meu legat de nr. 666? Dacă potriveşte mai bine decât alte răspunsuri, înseamnă că Dumnezeu cu adevărat se îngrijeşte de ai Săi.

Dragilor! Trebuie să avem puterea să ne ridicăm deasupra literei Bibliei şi să-i înţelegem partea ei spirituală. Litera (slova) omoară dar Duhul dă viaţă!

Dumnezeul cel drept să vă călăuzească!
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 9:11 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Numărul numelui ei

Deci acest nume are și număr și numărul este numele. Este o corelație aici între nume și număr. Arată-ne corelația între nume și număr.

Cert este că orice se poate construi pe baza acestui număr sau pe baza unor versete. Internetul conține mii de variante pentru acest număr și nume asociate cu el, și probabil că în câțiva ani se va ajunge la zeci de mii, sute de mii, etc.

La fel și cu versetele din Scriptură. Au fost câteva idei, pe urmă zeci, iar acum de ordinul zecilor de mii de idei.Babilonul n-a fost nicicând mai înflorit ca acum. Orice se poate inventa și oamenii fără bază temeinică vor urma ideea. Trinitatea poate fi *dovedită* cu Scriptura altfel nu ar exista 1 miliard de adepți nu?
Mormonii pot *dovedi* despre cartea lui mormon cu Biblia altfel oamenii n-ar face parte din această denominație, și exemplele pot continua.

Deci dacă ne uităm în jur vedem că orice poate fi *dovedit*, dar și acesta este un mare dar, important este să vedem singura explicație valabilă, singurul adevăr căci nu pot fi nici măcar două adevăruri, ce să mai vorbim de mii de variante.
Har și Pace
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 3:03 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Mă gîndeam la adunarea unor date simple, din punct de vedere matematic, ale numărului 666. Modul cum se asociază în legături cu alte numere din Biblie, precum 153 (153 de pești la Ioan) sau 276 (276 de suflete la fapte) 144000 etc.
Iar acum știați că:

666 = suma primelor 144 cifre ale lui PI, începând după punctul zecimal [Pi = 3,14159265358979323846264338327950288419716 93993751058209749445923078164062862089986280348253 42117067982148086513282306647093844609550582231725 359 ...]

Chestia asta o să ajute mai tîrziu în discuții.
Toate cele bune tuturor._________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 5:13 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Există practic o infinitate de soluții matematice de a ajunge la acest număr.
Punând acest număr în partea dreaptă a semnului = putem face nenumărate operații aritmetice în partea stângă.
Cu ce ne ajută?
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 5:28 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Sînt niște aspecte legate de număr care te pun să gîndești altfel.
De ex.
Am zis că numărul 666 este sumă de 36.
În tabla înmulțirii numărul 36 se obține în două moduri. 6x6 și 4x9, care nu-i același lucru.
Care din cei doi de 36 este bun ca să obținem suma? Înțelegi?_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 6:19 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Sincer să fiu nu prea înțeleg. Adică înțeleg operațiile matematice în această Gematrie, dar nu înțeleg scopul lor. Biblia a fost scrisă de oameni simpli, se adresează oamenilor simplii, nu este necesar un doctorat pentru a înțelege acest număr. În fostul Imperiu Roman se foloseau litere pentru operații matematice și aceasta este cheia înțelegerii acestui text. Ion Bivol a arătat destul de clar în opinia mea simplitatea acestui text. Cifra 6 este cifra omului în Biblie și acest text ne arată că tot ce aparține de acest sistem (învățăturile, crezurile,ideile promulgate) sunt în totalitate umane și nu are nimic de-a face cu Dumnezeu.

Dar..., poate îmi scapă ceva din vedere. Continuă te rog ideea, du această idee până la capăt ca să-i putem analiza validitatea.
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 6:49 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Poi ar fi multe de spus, dar rezum.
Se pune = între omul cu numărul și fiara cu numărul, ca și cum ar fi unul și același lucru. În opinia mea există o diferență între ei. De formă.
De ex. 6x6 este un patrat și 4x9 un dreptunghi. Au aceiași suprafață, dar nu au aceiași formă. Ca și cum ar fi doi gemeni identici, au același număr la pantof , dar unul este încîlțat cu teneși și celălalt cu bocanci. Ori lumea ia în seamă doar aspectul că sînt încălțați. Înțelegeți?
Toate cele bune._________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Lun Ian 24, 2011 10:02 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Să înțeleg deci că ar fi vorba de 2 entități, nu?
1. fiara
2. omul
Ele sunt legate de numitorul comun 666, nu?
Sau greșesc aici?
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Ian 25, 2011 3:25 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Exact domnu Liviu.
Avem două...linii:
6x6=36....unde 1+2+3+etc+36=666 și
4X9=36.....unde 1+2+3+etc+36=666
Problema este:
Care din cei doi de 36 este cel bun în calcul? Care îl atribuim omului și care fiarei? Pentru că între cei doi de 36 astfel obținuți există o diferență.

PS. Nu fac pe deșteptul cu chestia asta. Doresc doar un partener de discuții în legătură cu numerele Bibliei. Prea sînt multe coincidențe...matematice.

Toate cele bune._________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Mar Ian 25, 2011 6:52 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Tare aș vrea să implic pe Mircea aici unde matematica este un domeniu mai delicat. În adevăr se pot face acest fel de calcule, dar mă gândesc dacă nu cumva ne depărtăm de la simplitatea Evangheliei.

Oricum amândouă sistemele sunt *evil*.

Eu înclin să cred că fiara reprezintă sistemul de guvernare civil, iar omul sau în alte părți femeia care călărea fiara reprezintă sistemul religios fals. Ele sunt fiare căci se poartă cu asprime cu adevărații cercetători au Cuvântului și fie că la putere se află curva fie că se află fiara însăși, varsă sângele celor nevinovați.

Oamenii au dreptul să creadă ce vor ei căci ei dau socoteală lui Dumnezeu de credința lor, dar diavolul dorește o credință de stat, o credință impusă prin forță, și bineînțeles falsă.

Istoria a arătat că oricine se află la putere abuzează de ea. Fie că s-a aflat religia falsă, fie că s-a aflat un guvern civil, a căutat prin forță să elimine credința adevărată. Chiar și comuniștii se întreceau în a arunca cu ocară asupra religiei dar mai ales asupra *pocăiților* care ar fi făcut tot felul de rele cum ar fi: răpire de copii, incesturi, etc. Îmi aduc aminte clar zvonurile inventate de tovarăși pe când eram în școală în România. Mi se făcea părul măciucă auzind grozăviile ce se întâmplau printre pocăiți. Au trebuit să treacă ani până să iasă la iveală adevărul dar în perioada întunericului comunist eram plin de oroare către religie, auzind aceste lucruri. Oamenii pot fi ușor manipulați de sistemul conducător. De aceea este greu să discerni prin atâtea minciuni, fără un anume har nu ieși din babilonia creată de maestrul minciunii.

Probabil că în viitor este posibil, sub amenințarea unei crize de proporții uriașe, să se încerce o unire a creștinismului, spre unitate, spre prezervare și acord.
Statul va avea și el un rol căci orice stat dorește stabilitate, unitate, etc. Tendința aceasta spre globalizare nu mai poate fi negată, este evidentă.
Religia creștină nu este nici ea scutită căci mai marii religioși sunt dezamăgiți de dezacordurile și mușcăturile dintre creștini.

Și pentru a uni religia trebuie găsit un punct comun. Crezul de la Niceea este comun tuturor denominațiilor creștine cu foarte mici excepții.
Primii pași au fost făcuți de mamă care au semnat în Germania la 18 Iulie 1999 un acord de unitate cu Lutheranii. Au urmat Metodiștii la Seul în 23 Iulie 2006 care s-au unit și ei sub acest stindard. Mama curtează și Estul prin vizite și discuții la nivelul *preasfințiilor*. Unirea aceasta va rezulta în viitor, pe fondul crizei, mai mult ca sigur în ponegrirea dizidenților, ce vor fi etichetați cu: Anatema. Fiara revine la putere.

Rămâne de văzut.
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Ian 25, 2011 11:42 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Citat:
Mesaj de liviuconstantin » Mar Ian 25, 2011 6:52 pm
Eu înclin să cred că fiara reprezintă sistemul de guvernare civil, iar omul sau în alte părți femeia care călărea fiara reprezintă sistemul religios fals. Ele sunt fiare căci se poartă cu asprime cu adevărații cercetători au Cuvântului și fie că la putere se află curva fie că se află fiara însăși, varsă sângele celor nevinovați.

Oamenii au dreptul să creadă ce vor ei căci ei dau socoteală lui Dumnezeu de credința lor, dar diavolul dorește o credință de stat, o credință impusă prin forță, și bineînțeles falsă.


Astăzi există pe faţa pământului două feluri de închinare. O închinare adevărată şi una falsă. Poporul Domnului doreşte închinarea curată.

Este o asemănare între aceste două feluri de încinare de astăzi şi cele care au fost în antichitate? Bineînţeles! Şi atunci au fost cele două feluri de închinare. Închinarea curată o avea atunci Israelul natural, iar neamurile din jurul lor (Madianiţii, Filistenii, Egiptenii, Romanii...etc), practicau o închinare falsă adusă lui Baal, Moloc şi alţi dumnezei străini.

Întrebarea este: S-a întristat IEHOVA, Dumnezeul cel drept, pentru închinarea acelor păgâni la dumnezeii lor străini? Desigur, nu i-au făcut o plăcere, însă altfel au stat lucrurile când poporul Domnului, Israelul de atunci, s-a închinat la zei. Am mai spus-o dar repet. Dacă, dacă... voi fi înţeles. Biblia se adresează în primul rând poporului Domnului de astăzi, cu atât mai mult Apocalipsa. Începutul şi sfârşitul Cărţii Apocalipsa ne ajută să înţelegem acest lucru . (Apoc. 1:1; 22:6) "Fiara" şi numărul ei trebuie căutate şi identificate corect în acest popor, "Israelul" spiritual!
Acest popor este simbolizat prin 7 Biserici, pentru acest popor s-au rupt peceţile rând pe rând, tot aici s-au făcut trâmbiţele auzite (nicăieri altundeva). Pentru acest popor vin cei doi martori, doar acest popor este dornic să iasă din Babilon, restul religiilor sunt mulţumite cu starea lor. Pentru acest popor sângele Mielului are valoare. Doar aici există "biruitori ai fiarei". Cele 7 potire ale mâniei sunt vărsate peste cei ce i-au robit pe aceştia. Mai sunt multe alte exemple. De ce este atât de greu să acceptăm că şi fiara şi numărul ei sunt legate strict tot de acest popor?

Dragi mei! Pierdem un timp foarte preţios cu nişte socoteli inutile. Dealtfel, fiecare este liber să creadă ce doreşte.

Dumnezeul cel Drept să aibă milă de noi!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 26, 2011 2:27 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pace fraților
Valeriu om iubit și scump înaintea Domnului. Sunt de acord cu tine când spui că Biblia se adresează în primul rând poporului lui Dumnezeu, pe care eu îi numesc Leviți.
Dar nu sunt de acord că acest popor este *Martorii lui Iehova*
Mai înainte am spus că versetul 17 spune: sau numărul numelui ei
Deci între nume și număr este o relație, ele corespund. Acum tare aș vrea să știu cum poți arăta relația dintre număr și numele acestei fiare sau a acestui om nelegiuit dacă tu afirmi că 666 este în relație cu Martorii.
Vezi că în numele acestei organizații (cu care eu nu sunt de acord) este numele Yehovah.
Deci?
Poporul acesta nu ne este cunoscut nouă ci doar Domnului căci numai El cunoaște pe cei ce sunt ai Săi. Dar eu sunt sigur că aceștia NU s-au întinat cu minciuni babilonice. Asta o afirm cu toată tăria!
Fiecare *biserică* pune numele Domnului înaintea ei și care mai de care se întrece în a trâmbița că ea este cea aleasă, dar Isaia în cap. 4 ni se spune că aceste *femei* se apucă de El dar își mănâncă mâncarea (învățătura) lor și își poartă hainele ei, nu are nevoie de hainele Sale.
Deci nu are rost să spunem că poporul Domnului este cutare sau cutare denominație creștină, căci nu făcând parte din o anume organizație înseamnă că faci parte din poporul Domnului ci aceia care au inimi plăcute Lui.
Omul se uită ca și Samuel la înfățișare, dar Domnul vede interiorul oamenilor.
Și de multe ori cei mari și frumoși sunt defilați prin fața oamenilor, în timp ce micuții ca David nu sunt băgați în seamă, și totuși David a fost cel ales!
Deci să nu ne mai pierdem timpul etichetând cine este poporul Domnului căci numai El îi cunoaște, dar în schimb ni se arată de ce trebuie să ne ferim.

Aici să deschidem ochii! Să vedem minciuna, să vedem înșelăciunea, să vedem contrafacerea, să vedem aluatul strecurat în făina curată și să lepădăm acest aluat.
Căci detectând și lepădând aluatul ne lepădăm de Satan, de Șarpele vechi, de fiară, de Antichrist

Domnul să ne ajute la aceasta.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 26, 2011 7:56 am

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Dragă frate Liviu Constantin şi ceilalţi: să aveţi multă pace!

Mă simt obligat să mai revin cu un răspuns, să mai clarificăm nişte amănunte.
Nu este imposibil să identificăm poporul Domnului din zilele noastre. Întreaga Biblie ne ajută să o facem. Prima temă din ediţia "Ce spun proorocii?", de unde şi numele acestei ediţii, exact asta face: identifică poporul Domnului din aceste zile chiar pe mărturia spusă de prooroci. Aşa că, întrebarea completă este: Ce spun proorocii despre starea poporului Domnului din timpul nostru? S-a punctat în revistă mărturia a câtorva dintre prooroci, dovezile puteau continua, toţi proorocii au acelaşi mesaj pentru poporul Domnului. Vedeţi: http://www.ce-spun-proorocii.com/prorocii.html

Toţi proorocii au anunţat stările exacte prin care trebuia să treacă poporul Domnului în aceste timpuri. Nu cred că este cazul să-i luăm pe rând pe fiecare. Dacă este nevoie putem repeta, dar ştim că acest popor va avea o perioadă de belşug spiritual şi una de foamete spirituală. Genesa 41: 1 - 36. Că foametea a fost adusă ca pedeapsă pentru că poporul se îmgâmfa. Deuteronomul 32: 13 - 15, 18 - 20, versetul 24 şi 25. Vedem fraţilor! Încă de pe timpul proorocului Moise s-a anunţat că poporul va suferi dinţii fiarelor! Daniel capitplul 7 şi Apocalipsa 13, întăresc aceasta.

Acum să nu încurcăm lucrurile! Nu fiara care subjugă poporul poartă numele Domnului! 666 este numărul numelui fiarei, nu a poporului asuprit şi biruit! Nu putem ascunde acest adevăr şi nu avem nici un drept să o facem, anume că la un moment dat, Dumnezeu Îşi va întoarce faţa de la poporul Său, pentru motive bine întemeiate, lăsând poporul pe mâna descoperirilor proorocite din pântecele proorocilor ne-trimişi de Domnul. Isaia 29: 9 - 14.

Nici eu nu cred religia Martorilor lui Iehova sunt acum poporul Domnului. Doar o mică rămăşiţă va ieşi din robie, din această religie şi se vor lipi iar de Domnul. Faptul că Isus la revenirea Sa se va răfui cu această religie, stârpind unsul lor, nu este deloc lipsit de importanţă. Nu am făcut parte niciodată din acea religie, deci nu am nici un interes să-i apăr şi nici să-i acuz. Doresc doar să scot la lumină ce au spus proorocii care şi-au lăsat consemnul în Scripturi, despre soarta acestui popor din zilele de pe urmă.

Dar vin vremuri bune! Asuprirea trece! Vine eliberare! Dacă în aceste timpuri, IEHOVA, Dumnezeul oştirilor va face o minune mai mare şi mai măreaţă de cât cea pe care a făcut-o în Egipt şi la Marea Roşie, ce putem spune noi?
Ieremia 23:7  „De aceea iată, vin zile, zice Domnul, când nu se va mai zice: „Viu este Domnul, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!”
8  Ci se va zice: „Viu este Domnul, care a scos şi a adus înapoi sămânţa casei lui Israel din ţara de la miazănoapte şi din toate ţările în care îi risipisem! „Şi vor locui în ţara lor.”
Ezechiel 12:23 şi Ţefania 3:13, iarăşi sunt o dovadă.

Ştim cu toţii braţul tare al Domnului care a scos poporul din Egipt. Eu întreb: ce minune mai mare s-a petrecut atunci când poporul Israel natural a fost eliberat din robia Babilonului? A fost neînsemnat! Pur şi simplu, poporul a fost lăsat să plece. Asta înseamnă că marea eliberare de care vorbeşte proorocul Ieremia, se referă la un Israel spiritual.

70 de ani de robie este mult. În tot acest timp mulţi oameni sinceri nu s-au alipit acestui popor, chiar dacă s-au numit cu Numele Domnului, pe motive justificate. Şi eu am facut la fel, dar vine vremea când Casa Domnului va fi zidită iar şi va avea parte de o mai mare slavă chiar. Hagai 2:3, 8, 9. La aceasta trebuie să fim atenţi, iar când se va întîmpla să nu ne împietrim inimile. Cei ce în aceste timpuri recunosc Numele adevăratului Dumnezeu IEHOVA şi nu s-au alăturat religiei Martorilor lui Iehova, au fost scutiţi de un lucru, anume de a fi închinători ai fiarei, dar toţi aceştia au un deosebit privilegiu de a fi biruitorii fiarei, a icoanei ei şi a numărului numelui ei. Apoc. 15:2.

IEHOVA, Dumnezeul cel drept, să fie cu toţi aceia care refuză să se închine fiarei, să dea putere şi înţelepciune acestora să o biruiască! IEHOVA să fie lăudat şi preamărit în veci de veci!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 26, 2011 11:05 am

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

Domnilor Liviu și Valeriu,
Discuțiile dv. nu fac tema topicului și pot fi purtate pe alt thread.
Am cerut să discutăm despre matematica lui 666. Dacă vi-se pare o pierdere de timp sau ceva nesemnificativ nu-i nici o problemă.
Vă rog să-mi raspundeți la următoarea întrebare:
Dacă aveți două cercuri și la unul gradele îi provin din 6x6x10, iar la celălalt din 4x9x10, care-i mai...rotund?_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 179 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron