www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 16 mesaje ] 

Mar Sep 06, 2011 9:39 am

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Apocalipsa 14:13  Şi am auzit un glas din cer, care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, care mor în Domnul!” -„Da” zice Duhul „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!”

Aş dori să ştiu părerile voastre despre acest verset. Care este timpul de împlinire? Morţii mai mor?

IEHOVA să fie cu voi!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Sep 07, 2011 9:15 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Ahh, din nou un subiect despre cartea Apocalipsei. Un subiect preferat, un subiect foarte dezbătut, un subiect puțin înțeles. Pentru a înțelege cartea Apocalipsei, este necesară o cunoaștere adîncă a întregii Scripturi. Mai mult decât atât, aici pot fi exprimate doar păreri nicidecum nu se poate spune ca în cazul epistolelor sau al evangheliilor că așa este. Nici acolo nu există un consens sută la sută d-apoi aici.
Părerea mea este că Apocalipsa este în foarte mare parte o carte a simbolurilor. Fiara cu zece coarne și șapte capete este ceva simbolic. Fiara cu coarne de miel este și ea ceva simbolic. Femeia care călărea fiara cu nume de hulă reprezintă altceva și așa mai departe.
Dar sunt și lucruri literare, nu totul este simbolic.
După cum Domnul Isus vorbea în pilde pe care mai tîrziu le tălmăcea celor dragi ai săi, tot așa aici sunt lucruri care pot fi înțelese printr-o tălmăcire corectă.
Domnul le vorbea în pilde pentru ca cei cărora nu le era adresat mesajul să nu înțeleagă. Cei răi nu se pot înfrupta de la masa pregătită pentru cei dragi ai Săi. Și fariseii erau răi. Erau mândrii, plini de sine, disprețuitori față de poporul de rând, lacomi de bani și putere. Mesajul nu le era adresat acestor fel de oameni care într-una căutau motive să-L omoare.
Așa stau lucrurile și aici. Mesajul merge la inima celor ce iubesc binele, ceilalți își fac rolul lor.
Pentru a înțelege mai bine trebuie să avem o imagine mai largă ca să cuprindem imaginea mai bine.
În Vechiul Testament ni se spune că rolul Marelui Preot era să intre în Sfânta Sfintelor odată pe an (Yom-Kippur) ca să aducă iertare poporului. Aceea a fost o umbră a lucrurilor prezente și viitoare.
Marele Preot din prezent este Domnul Isus Christos dar să nu uităm că El-Fiul lui Dumnezeu are o Mireasă. Cei doi vor fi una după cum este scris. Deci pretendenții la Mireasa Mirelui vor deveni parte din acest Christos care va aduce mântuire omenirii întregi în Mileniu. Apostolul Pavel spune că noi suntem membre ale acestui Christos iar El este Capul nostru.
Acum imaginați-vă cum Marele Preot intra din Sfânta în Sfânta Sfintelor. Oricum ar pășii, ultima parte a corpului său este călcâiul.
Și astfel ne duce gândul la profeția care zice că sămânța femeii va zdrobi capul șarpelui dar și el va zdrobi călcâiul. Deci revenind la cartea Apocalipsei să observăm unele lucruri
Primelor șase biserici le spune că dacă nu vor face cutare lucru...voi veni și voi face cutare lucru
Bisericii Filadelfia îi spune ca El vine curând. Bisericii Laodiceea, ultima, îi spune că El este la ușă și bate.
Deci cei ce sunt în perioada Laodiceei, mai au foarte puțin timp. Corpul Christosului este complet aproape doar picioarele Sale mai trebuie să treacă dincolo de văl în Sfânta Sfintelor.
Că picioarele au de suferit ni se spune și în capitolul 1 vers. 15 unde ni se relatează că picioarele Sale erau ca arama aprinsă arsă de cuptor.
Și deci ce urmează? Că cei ce mor acum în perioada Laodiceii nu mai au de așteptat în Șeol ci ei trec direct din viața aceasta în trup uman la viața în trup spiritual ca să facă parte din Christosul care va binecuvânta lumea faptele lor urmându-i imediat.
În Levitic 9 ni se spune că după ce au ieșit din Cortul Întâlnirii Moise și Aaron au binecuvântat tot poporul. Așa va fi și aici. După ce ajung la desăvârșire cei ce au parte de chemarea cerească (Evr. 3:1) ei ajung în Sfânta Sfintelor la Tatăl YHWH unde primesc gloria Șechină, gloria divină. Atunci ei vor ieși să binecuvânteze omenirea. Acestea sunt faptele lor care urmează consacrării lor depline. Amin
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Sep 08, 2011 6:45 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

liviuconstantin scrie:
Și deci ce urmează? Că cei ce mor acum în perioada Laodiceii nu mai au de așteptat în Șeol ci ei trec direct din viața aceasta în trup uman la viața în trup spiritual ca să facă parte din Christosul care va binecuvânta lumea faptele lor urmându-i imediat.

Care este perioada Laodicea? Când a început şi când se sfârşeşte? Cum o dovedim? Cei descrişi în Apocalipsa 6:10 şi 11, se cuprind în această perioadă Laodicea?
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Sep 10, 2011 3:29 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Care este perioada Laodicea? Când a început şi când se sfârşeşte? Cum o dovedim? Cei descrişi în Apocalipsa 6:10 şi 11, se cuprind în această perioadă Laodicea?

Perioada Laodiceea a inceput cind ultima trambita a trambitat mesajul restaurat al apostolilor. Mesajul apostolilor a fost murdarit cu minciuna dupa moartea lor iar de-a lungul veacurilor tot mai multi iubitori de adevar au lucrat la curatirea si aducerea la original a mesajului. Noi consideram ca ultima curatire a restaurat complet mesajul apostolilor, cifra sapte simbolizand perfectiune, complet, deplin.
Aceasta s-a petrecut prin anii 1800-1900 cand s-a revarsat har peste crestinatate, si a fost o perioada deosebita, Prin anii aceia mai toata lumea cerceta Scriptura, se scriau articole in ziare, carti, se predica la fiecare colt de strada, fiecare dorea sa devina misionar, toti ardeau de zel. Martin Luther a deschis aceasta usa si de atunci pina la Laodiceea a fost un har deosebit. Treptat zelul s-a stins, din dorinta de a fi misionar azi s-a ajuns la dorinta de a fi milionar. Religia este luata in ras, si cei mai multi ridica din umeri neinteresati. Crestinii devotati alearga dupa afaceri, in adunari se discuta despre politic si economic, iar predicile sunt slabe si lipsite de substanta. Laodiceea.
Cind se sfarseste? Cand ultimul membru trece valul in Sfanta Sfintelor.
Cum o dovedim? Oricate dovezi s-ar aduce aici, totul se rezuma in final la credinta celui ce cerceteaza. Domnul Isus a avut nenumarate dovezi despre originea Sa, misiunea Sa, si totusi nici cele iesite din gura Lui nu erau crezute de cei mai multi care auzeau. Aici este un lucru personal, fiecare crede in masura cercetarii si credintei sale.
Dovezile pentru mine a fost restaurarea mesajului, caci in sfarsit Scriptura a inceput sa aibe sens, o privire asupra istoriei, o privire imprejur a timpurilor in care traim.
Cat despre Apoc. 6:10,11 nu stiu, dar este posibil ca ei sa fie cuprinsi aici.
Ultima oară modificat de liviuconstantin pe Vin Sep 16, 2011 4:52 am, modificat 1 dată în total.

Sus Sus
Profil
 

#

Mie Sep 14, 2011 7:07 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Dragă liviuconstantin! Aş dori să înţeleg dar nu prea pot să le pun cap la cap (după intrepretarea ta).
Crezi că s-au sunat din cele 7 trâmbiţe înainte de anul 1800?
Sunt cele 7 Biserici 7 perioade diferite?
Propăşirii spirituale a creştinilor în secolul trecut eu aş aplica alte profeţii biblice, decât perioada Laodicea. Defapt, nu cred că cele 7 biserici sunt 7 perioade diferite.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Sep 15, 2011 4:43 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Crezi că s-au sunat din cele 7 trâmbiţe înainte de anul 1800?
Da. Fiecare mesaj adus de un cautator de adevar a fost o trambita simbolica. Cei ce au avut urechi de auzit au auzit acea trambita. Fiecare trambita simbolica a adus o curatire a mesajului otravit de Satan cu minciuni si inchipuiri dupa moartea apostolilor. Ultima, a 7-ea, a trambitat mesajul initial propavaduit de apostoli, erorile si minciunile fiind pe deplin expuse. Cele 3 mari minciuni (trinitatea, nemurirea sufletului, iadul ca loc de chin) care au devenit piatra de baza a bisericii mama au fost dovedite ca fiind nescripturale.
Sunt cele 7 Biserici 7 perioade diferite?
Da. Si aici concorda si alti cercetatori ai Scripturii, este o intelegere universala aproape, mai toate denominatiile cad de acord aici ca fiecare Biserica reprezinta o perioada de timp din istoria crestinismului.
Un cuvant de adaugat...
Desigur ca nu pot si nici nu vreau sa fiu dogmatic despre aceste lucruri. Cu alte cuvinte, este loc de interpretare, nimic nu este batut in cuie mai ales cand e vorba de cartea Apocalipsei. Daca cineva poate oferi o mai buna intelegere si care sa se potriveasca cu restul Scripturii, foarte bine, ascultam si supunem cercetarii. Daca (eu unul cel putin) vad ca este adevar si aduce mai multa glorie si cinste lui Dumnezeu, si nu incalca nici unul din cele 4 mari atribute ale lui Dumnezeu (Puterea, Dreptatea, Bunatatea, Intelepciune) eu cumpar acel adevar (prov 23:23)
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Sep 18, 2011 11:44 am

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

liviuconstantin scrie:
[color=#BF0000] Cele 3 mari minciuni (trinitatea, nemurirea sufletului, iadul ca loc de chin) care au devenit piatra de baza a bisericii mama au fost dovedite ca fiind nescripturale.

Cine dovedește că sînt trei mari minciuni? Iehoviști?_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Dum Sep 18, 2011 12:07 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Nu. Biblia.
Scriptura dovedește că Dumnezeu este unul singur: YHWH
Scriptura dovedește că plata păcatului este moartea și nu chinul veșnic.
Scriptura dovedește că sufletul care păcătuiește...moare
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Sep 18, 2011 12:23 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

liviuconstantin scrie:
Nu. Biblia.
Scriptura dovedește că Dumnezeu este unul singur: YHWH
Scriptura dovedește că plata păcatului este moartea și nu chinul veșnic.
Scriptura dovedește că sufletul care păcătuiește...moare

Însuși făcătura aia iehovistă spune că cuvîntul era Un Dumnezeu care sa făcut om.
Sufletul este lumina vieții și Dumnezeu nu risipește nici o fărîmă de lumină.

Și pentru nemîntuiți va fi chin frăție._________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Dum Sep 18, 2011 2:45 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Cine vrea să creadă așa, așa să creadă. Omul e liber să creadă ce vrea. Și dacă cineva vrea să se închine cuiva care torturează ființe la infinit, și asta e liber.
Eu însă mă voi închina unui Dumnezeu Puternic, Înțelept,Drept, Bun.
Numele Său este Yehovah-Yahveh și El nu este un torționar.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Sep 18, 2011 6:45 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

liviuconstantin scrie:
Numele Său este Yehovah-Yahveh și El nu este un torționar.


Da mă, Da ia uită ce zice Iehova:
Isaia 51:6. Ridicaţi ochii spre cer, şi priviţi în jos pe pământ! Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrenţe ca o haină, şi locuitorii lui vor muri ca nişte muşte; dar mântuirea Mea va dăinui în veci, şi neprihănirea Mea nu va avea sfârşit
Isaia 51:16. Eu pun cuvintele Mele în gura ta, şi te acopăr cu umbra mâinii Mele, ca să întind ceruri noi şi să întemeiez un pământ nou, şi să zic Sionului: "Tu eşti poporul Meu!"
Da binențeles asta nu este inspirată de Iehova și abera Isaia. De fapt nici nu-i scris în scriptură ci în cartea de bucate!_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Lun Sep 19, 2011 3:06 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Ceea ce ai adus spre discuție nu face decât să-mi întărească convingerile.
Pământul va fi înnoit, transformat în ceva frumos în care vor locui oamenii de bine, răul fiind extirpat.
Mulți au încercat să-mi răpească bucuria, încercând să mă îngrozească și pe mine cu groaza lor. Dar n-au reușit. Rămân convins că cel Atotputernic are puterea să i-a viața după cum o și dă. Rămân convins că învățătura despre chinul veșnic nu este venită de sus ci este o învățătură omenească, reflectând gândirea și mentalitatea omenească.
Dumnezeu a făcut om după asemănarea Sa, iar omul și-a făcut și el la rândul lui un dumnezeu după chipul și gândirea lui.
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Sep 20, 2011 5:38 am

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

liviuconstantin scrie:
Ceea ce ai adus spre discuție nu face decât să-mi întărească convingerile.
Pământul va fi înnoit, transformat în ceva frumos în care vor locui oamenii de bine, răul fiind extirpat.
Mulți au încercat să-mi răpească bucuria, încercând să mă îngrozească și pe mine cu groaza lor. Dar n-au reușit. Rămân convins că cel Atotputernic are puterea să i-a viața după cum o și dă. Rămân convins că învățătura despre chinul veșnic nu este venită de sus ci este o învățătură omenească, reflectând gândirea și mentalitatea omenească.
Dumnezeu a făcut om după asemănarea Sa, iar omul și-a făcut și el la rândul lui un dumnezeu după chipul și gândirea lui.

Ce ți-a întărit cel mai tare convingerea? Versetul ăsta:

Isaia 51:6. Ridicaţi ochii spre cer, şi priviţi în jos pe pământ! Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrenţe ca o haină, şi locuitorii lui vor muri ca nişte muşte; dar mântuirea Mea va dăinui în veci, şi neprihănirea Mea nu va avea sfârşit.
Faină perspectivă!!!_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Mie Sep 21, 2011 1:20 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Cele scrise de tine reflectă partea cu distrugerea răului. Ca să faci o renovare trebuie să dărâmi înainte de a reconstrui. Ieremia 1:10 vorbește de demolare și nimicire mai întâi, dar pe urmă vorbește și de zidire și sădire.

Dar cum de ți-a scăpat versetul acesta?

Isaia 51:3. Tot astfel, Domnul are milă de Sion şi mângâie toate dărâmăturile lui. El va face pustiul lui ca un rai, şi pământul lui uscat, ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi în mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă.

Nu este oare în același capitol? Sau aici e vorba de "cartea de bucate?"
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Sep 21, 2011 6:38 pm

Membru din: Mie Ian 05, 2011 5:20 pm
Mesaje: 199
Vârsta: 60
Localitate: Gherla

liviuconstantin scrie:
Cele scrise de tine reflectă partea cu distrugerea răului. Ca să faci o renovare trebuie să dărâmi înainte de a reconstrui. Ieremia 1:10 vorbește de demolare și nimicire mai întâi, dar pe urmă vorbește și de zidire și sădire.

Dar cum de ți-a scăpat versetul acesta?

Isaia 51:3. Tot astfel, Domnul are milă de Sion şi mângâie toate dărâmăturile lui. El va face pustiul lui ca un rai, şi pământul lui uscat, ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi în mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă.

Nu este oare în același capitol? Sau aici e vorba de "cartea de bucate?"

Poi mi-a scăpat, așa cum ți-a scăpat ție ăsta:
Isaia 66:22. Căci după cum cerurile cele noi, şi pământul cel nou, pe care le voi face, vor dăinui înaintea Mea – zice Domnul – aşa va dăinui şi sămânţa voastră şi numele vostru.

Deci Iehova zice: Le voi face, Noi nouțe!!!!_________________
Nu poți demonstra că Dumnezeu există, fără ajutorul Lui, cu toate că Adevărul stă ascuns în ochii noștri!


Sus Sus
Profil
 

#

Mie Sep 21, 2011 7:49 pm

Membru din: Joi Feb 17, 2011 9:02 pm
Mesaje: 33

salut la toți forumiștii . eu cred că lămurirea este următoarea ;Apoc. 14:13.Şi auzii glas din cer.—Cuvântul Tatălui ceresc. Zicând: scrie.—Vestea ; Fericiţi sunt morţii cari mor în Domnul.—„Fiecare membru al Corpului lui Christos trebuie să-şi sfârşească jertfa sa prin moarte . Ei se consideră din partea lui Dumnezeu ca fiind deja morţi, şi sunt îndemnaţi a se socoti şi ei la fel. „Aşa şi voi, socotiţi-vă pe voi înşi-vă că sunteţi morţi faţă de păcat." (Rom. 6:11) Nu se poate spune despre altă clasă de muritori că mor în acest fel, ca o clasă cari sunt socotiţi deja morţi, şi cari trebuie să-şi termine drumul de jertfă în moarte actuală." l Tes. 4:16
De acum.—Din primăvara anului 1878.
Aşa zice Spiritul.—Cuvântul lui Dumnezeu, în Apoc. 6:11. „Nicăiri în Scripturi nu este moartea înfăţişată ca fiind, în vre-un înţeles, o binecuvântare, afară de acest loc; iar aici se mărgineşte în mod deosebit la un timp anumit bine specificat."
Că se vor repausa de ostenelele lor.—„Sărmane, zdrobite picioare, acuma despreţuite de oameni, şi privilegiile voastre neapreciatede nimenea decât de voi înşi-vă. Nime altul nu poate simţi bucuria ce o aveţi în vestirea „adevărului prezent decât voi." „Unul câte unul din clasa picioarelor" va trece din starea actuală, în care, deşi adeseori sunt obosite şi rănite, totuşi, totdeauna se bucură, de cealaltă parte de văl;—„schimbaţi" fiind într'un moment, într'o clipeală de ochiu, de la starea muritoare la nemurire, de la slăbiciune la putere, de la necinste la glorie, din starea omenească în cea cerească, din trupuri omeneşti în cele spirituale."
„In loc ca împărăţia să aştepte până îşi vor sfârşi toate membrele vii cursul lor, lucrul împărăţiei a şi început îndată; iar cei vii de dincoace, de văl sunt favorizaţi de a cunoaşte „tainele împărăţiei" şi de a lua parte în lucrul ei înainte de a le veni „schimbarea"; şi în momentul când ei mor [nu adorm], în acel moment ei sunt „schimbaţi", sculaţi ca şi o parte din fericitul şi gloriosul Corp al lui Christos, prin binecuvântata şi fericita înviere dintâi."
Căci lucrurile lor urmează cu dânşii.—„Prin schimbarea aceasta; lucrul lor nu va înceta pentru că toţi aceia cari vor fi socotiţi demni de aceasta schimbare la glorie vor fi deja înscrişi în serviciul împărăţiei dincoace de văl; cu schimbarea va înceta numai oboseala, partea de muncă a lor." „Nu vom fi în stare a judeca în mod acurat anume cari părţi ale marelui lucru sunt îndeplinite acuma de Domnul şi sfinţii Săi în preamărire dincolo de văl, dar putem fi siguri, că ei iau parte activă la munca asemnată membrelor aceleaşi clase a împărăţiei, a cărui drum din¬coace de văl încă nu este sfârşit—munca Secerişului." l Cor. 15:58.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 16 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron