www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 4 mesaje ] 

Lun Noi 14, 2011 6:45 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

Cu acordul tuturor să mutăm discuţia aici. Cred că-i stă bine botezată chiar „Apocalipsa 12”. Mulţumesc anticipat moderatorilor.

Fără nici o descoperire, doar din logica acestui capitol, îmi dau seama că „pruncul de parte bărbătească” nu este Isus Hristos.
Apocalipsa 12:17 „Şi balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus să facă război cu rămăşiţa seminţei ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, şi ţin mărturia lui Isus Hristos.” Printre „rămăşiţa seminţei ei” este şi acel copil care ţine mărturia lui Isus. În cazul în care „copilul” ar fi Isus, nu are sens să ni se spună ca Isus ţine mărturia lui Isus.
Cât despre a doua Sa venire, este arătată cu totul altfel decât născându-se din nou printr-o femeie. Astfel pot afirma că acel copil nu este Isus.
Nici Mihail (versetul 7) nu este Isus. (pot dovedi)
LiviuConstantin, citez definiţia ta despre Biserică:
“Biserica este totalitatea ucenicilor lui Christos care s-au consacrat, adica si-au predat vietile in totalitate lui Dumnezeu YHWH, au renuntat la orice speranta, idee, avantaj care l-ar putea avea aici pe Pamant, pentru a putea servi aproape de Dumnezeu.”
Sunt de acord, cu specificarea că aceştia nu merg literalmente la cer, dar nu cred că „femeia” este Biserica luată ca întreg. Cred că este ceva mult mai restrâns.
Să înţelegem corect acest capitol trebuie să stabilim cât mai precis timpul în care s-au împlinit cele relatate, la cine s-au referit şi cine sunt toate personajele (femeia, copilul, balaurul, Mihail, îngerii lui, sămânţa femeii, rămăşiţa seminţei ei…).
Sunt sigur că „femeia învăluită în soare” este rodul muncii (proorociei) celor doi martori. Apoc 11:3.
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Noi 16, 2011 6:28 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pacea Domnului
Un indiciu ar fi ca nu Biserica l-a nascut pe Christos ci Christos a nascut Biserica. Deci nu poate fi Domnul.
Cum am spus pe threadul de la Mica, Satan este un imitator care imita si copiaza totul dupa care incearca sa paseze ca fiind originalul, doar doar va prinde imitatia. Cert este ca multi cad in mrejile sale si fara sa cerceteze prea mult se ghideaza dupa faptul ca in versetul 5 ni se spune ca va domni cu un toiag de fier si este rapit la scaunul de domnie al lui Dumnezeu.
Din nou si din nou ne lovim de problema neintelegerii cuvantului Dumnezeu. Daca prin studierea adanca si nepartinitoare a Scripturii studiem ce inseamna Dumnezeu vom ajunge la concluzia ca acest cuvant inseamna: "un puternic".
De altfel insusi apostolul Pavel ne asigura ca in lumea aceasta sunt multi dumnezei adica multi puternici (1Cor 8:5)
Moise a fost facut Dumnezeu adica un puternic. (Exod 7:1)
Deci ceea ce vreau eu sa spun este ca nu neaparat este vorba de Dumnezeul cel adevarat ci poate fi vorba de dumnezeul veacului acestuia (2 Cor 4:4) In manuscrisele originale nu se scria cu litere mari sau mici ca acum ci numai cu litere majuscule. Iar faptul ca acest copil de parte barbateasca va conduce cu un toiag de fier este o dovada a imitatiei lui Christos. Caci daca aceste lucruri s-ar intampla in timpul domniei Domnului Isus, femeia n-ar trebui sa fuga in pustie.
Acum pe pune problema despre care Mihail este vorba?
Mihail in limba ebraica inseamna: "Asemanator lui Dumnezeu"
Este vorba de arhanghelul Mihail din Daniel 12?
Sau este vorba din nou despre o imitatie, un fals.
Un fals dumnezeu si un fals asemanator lui Dumnezeu?
Sa cercetam mai departe...
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Noi 16, 2011 4:37 pm

Membru din: Sâm Ian 08, 2011 6:29 pm
Mesaje: 58

liviuconstantin scrie:
Iar faptul ca acest copil de parte barbateasca va conduce cu un toiag de fier este o dovada a imitatiei lui Christos. Caci daca aceste lucruri s-ar intampla in timpul domniei Domnului Isus, femeia n-ar trebui sa fuga in pustie.
Acum pe pune problema despre care Mihail este vorba?
Mihail in limba ebraica inseamna: "Asemanator lui Dumnezeu"
Este vorba de arhanghelul Mihail din Daniel 12?
Sau este vorba din nou despre o imitatie, un fals.
Un fals dumnezeu si un fals asemanator lui Dumnezeu?
Sa cercetam mai departe...

Copilul de parte bărbătească nu poate fi o imitaţie, nici el, nici conducerea lui cu un toiag de fier.
Isus promite: "Celui ce va birui şi celui ce va păzi până la sfârşit lucrările Mele, îi voi da stăpânire peste Neamuri. Le va cârmui cu un toiag de fier..." Apoc. 2:26, 27
Balaurul, fie că este chiar Satana sau vreo altă unealtă de-a sa, nu ar umbla niciodată să înghită copilul dacă acesta este un fals al binelui, deci i-ar aparţine, ci mai degrabă l-ar ajuta să se lanseze precum celelalte fiare. Belzebub nu luptă împotriva lui Bezebub. Dacă copilul ar fi o imitaţie a lui Hristos nu ar fi fost protejat de Dumnezeu răpindu-l la El. Asta înseamnă că acel copil trebuie să reprezinte ceva pozitiv, ceva bun.
După cum observăm, toate întâmplările din acest capitol, Apocalipsa 12, se desfăşoară înainte de venirea lui Hristos. Mă refer la a doua sa venire. În versetul 7 bătălia o poartă Mihail, iar în Apocalipsa 17:14 bătălia o poartă deja Mielul, adică Isus. Asta înseamnă că acele evenimente din cap.17 se desfăşoară în prezenţa sa. Prezenţa lui Hristos o găsim mai întâi în cap 14:1.
În ce priveşte Mihail, eu cred că este vorba de acelaşi din Daniel capitolul 10. dacă nu ar fi aşa ni s-ar fi dat detalii.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Noi 17, 2011 7:47 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Eu cred ca copilul poate fi o imitatie, nu ceva bun.
Ca a fost rapit la Dumnezeu nu inseamna nimic. Satan este Dumnezeul acestui veac rau.
Copilul poate reprezenta papalitatea si caderea in apostazie.
Dupa perioada de crunta persecutie a Smirnei a urmat o perioada de unire a bisericii cu statul (balaurul)
Pergam are si intelesul de casatorie din cuvantul grecesc gammos-casatorie. Din acest cuvant avem mono-gamie casatorie cu o singura persoana si poli-gamie adica casatorie cu mai multe persoane.
Satan a vazut ca sangele martirilor nu oprea cresterea bisericii ci dimpotriva aducea cresterea ei. Daca nu-i poti bate, uneste-te cu ei...si astfel s-a ajuns la ce s-a ajuns, o religie de stat, falsa, plina de formalism si crezuri omenesti, s-a format o clasa de oportunisti Nicolaiti care s-a ridicat deasupra oamenilor de rand care au devenit mireni si care nu aveau dreptul sa citeasca, sa interpreteze, sa studieze Biblia, care a fost luata de la ei si tinuta departe de ei. Caderea a continuat tot mai mult, Izabela mireasa cea falsa a indepartat tot mai mult Cuvantul de oameni, intunericul a cuprins crestinatea.
Papa a preluat puterea absoluta, si a condus cu un toiag de fier, zdrobind orice impotrivire, orice cerere de studiu, de curatenie, de sfintenie, orice ar fi adus lumina in acest intuneric grozav.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron