www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 9 mesaje ] 

Sâm Dec 31, 2011 4:25 pm

Membru din: Mie Dec 28, 2011 4:59 pm
Mesaje: 4

Pacea Domnului !
Domnul ne spune la Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfîrşitul. S-a propovăduit Evanghelia despre o înpărăție în toată lumea sau se va propovădui întrun viitor apropiat ? pentru ca vedem in prezent o indiferență mare fața de adevăr .
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Ian 01, 2012 10:36 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Evanghelia a fost și este în continuare propăvăduită în toată lumea. Dar din nefericire avem o Evanghelie prezentată în mod fals și o Evanghelie prezentată în mod corect. Cea falsă este și cea mai populară. Cea adevărată este smerită, necunoscută, umilă. Cea falsă este pusă la loc de cinste,șade pe scaunul de domnie și conduce înconjurată de glorie lumească, cea umilă este disprețuită, ocărâtă, alungată în pustie.
Evanghelia falsă prezintă un Dumnezeu fals, o imagine oglindită a dumnezeului veacului acestuia care a și ridicat-o în slavă lumească.
Evanghelia adevărată prezintă un Dumnezeu iubitor, care va aduce mântuire tuturor oamenilor la vremea hotărâtă.
Evanghelie înseamnă: Veste Bună. Chiar și din traducerea acestui cuvânt ar trebui să vedem clar că Evanghelia pusă acum la loc de cinste în lume și trâmbițată peste tot nu este de loc o Veste Bună căci anunță chin și groază pentru cine nu se aruncă în apă.
Pe când adevărata Veste Bună spune că Dumnezeu nu va chinui pe nimeni, și mai mult și mai important va da fiecărui suflet posibilitatea de a trăi veșnic într-o lume dreaptă, prosperă, veșnică. O Împărăție care nu va trece niciodată și va rămâne în infinitatea timpului, un cer nou ( o lume spirituală conducătoare nouă) și un Pământ nou (Pământul nostru curățit de demonii spirituali care o conduc acumn și oamenii răi care se lasă influențați de ei )
Așa da Veste Bună.
Cu pace
P.S.
A trebuit să modific acest mesaj căci am observat că nu am răspuns în totalitate și focalizat întrebării. Se pare că tu dorești să știi dacă semnul care indică sfârșitul este faptul că Evanghelia va fi propăvăduită în toată lumea. Căci deșii Evanghelia este propăvădită peste tot în lume nu vedem sfârșitul. Dar chestiunea se rezumă în a înțelege despre ce sfârșit este vorba. Sfârșitul planetei sau sfârșitul unei ere triste sub conducerea lui Satan? Eu cred că este vorba despre sfârșitul conducerii lui Satan. Cât de aproape suntem? Foarte aproape. Semnele necesare înțelegerii sunt îndeplinite în mare majoritate. Istoria creștinismului ajunsă în faza finală, Israelul restaurat și susținut de Dumnezeu pentru lucrarea din Mileniu, Satan își pierde din putere și lumina începe să alunge întunericul medieval tot mai mult. Rămâne să vedem o invazie la scară mondială a Israelului și Israelul ieșind biruitor. Acesta este Armaghedonul când Israel învinge nu prin puteri proprii ci de sus și văzând aceasta va accepta pe Mesia pe care l-au străpuns. Acesta va fi și semnul că Biserica este completă căci Pavel a spus că Israel este împietrit până la completarea Christosului luat dintre neamuri acum.Aceasta este descris în Romani 11:25 și mai vag la Fapte 15 unde cortul lui David înseamnă Israel. Sper ca aceasta să lămurească mai bine. Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Ian 03, 2012 2:54 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Va urez la multi ani dvs si tuturor crestinilor sinceri si doresc,din toata inima,ca roadele Duhului sfant sa fie prezente in viata fiecaruia.
Sper sa nu va suparati daca nu sunt de acord cu explicatia data de dvs.
Vestea buna nu poate fi decat BUNA si-n toate scripturile,ea priveste exclusiv Imparatia lui Yahweh,Dumnezeu si modalitatea prin care se poate ajunde la viata vesnica.
Nicaieri in Sripturi,si credeti-ma ca le-am cam studiat,nu am gasit scris ca vestea buna ar insemna ca oamenii pot traii dupa bunul lor plac,ca pot fi idolatri,ucigasi,curvari,libertini,tirani,homosexuali,mandrii ca-s mai destepti decat ceilalti si numai ei sunt unsi,dictatori,delatori,betivi,sectanti,acuzatorii si judecatorii celorlalti,ca orice-ar face vor avea parte de aceeasi soarta ca ceilalti fraieri care se straduiesc,in limita putintei lor,sa respecte poruncile divine,porunci care n-au nici o relevanta decat pentru ei,autodeclaratii unsi,ei fiind cei care dupa inviere ne vor instrui in adevarul lui Dumnezeu,nicaieri.....,nicaieri.
Dimpotriva,in toate poruncile consemnate in Scripturi ni se spune altceva ;si va dau doar doua exemple(sunt sute):
Ga.5
19. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea,
20. inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide,
21. pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
Ap.21
6. Apoi mi-a zis: "S-a ispravit! Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Celui ce ii este sete ii voi da sa bea fara plata din izvorul apei vietii.
7. Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu.
8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua."
Cat despre apropierea celei de-a doua veniri a Domnului nostru Iisus,nimeni nu poate sti cand va fi;apostolii erau convinsi ca vor apuca revenirea Domnului Iisus,desi acesta le spusese clar ca numai Yahweh stie si decide.
Preocuparea crestinilor trebuie sa fie ca impacarea cu Dumnezeu sa fie deplina si moartea sa-i surprinda dedicati in adevar lui Iisus Hristos.
Pacea lui Yahweh sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Ian 04, 2012 1:03 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pace Mircea și îți mulțumesc pentru urările de nou an și la rândul meu îți urez și ție un an prosper din punct de vedere material dar mai ales spiritual.
Din nou se pare că avem puncte în comun și puncte divergente.
Și noi credem că sfințirea și trăirea unei vieți curate este absolut necesară. Este scris că voia lui Dumnezeu este sfințirea credincioșilor.
Cât despre celelalte puncte am explicat de multe ori că ceea ce descriem aici nu este planul nostru ci planul lui Dumnezeu așa cum înțelegem noi că este scris.
Dacă noi vedem din Scriptură că sunt 2 recolte una a primelor roade Biserica și a doua a lumii, așa înțelegem, nu putem predica altfel. Fiecare să dea năvală și să apuce să fie din primele raode.
Dacă noi înțelegem că Dumnezeu a hotărât ca Biserica să primească cinstea pe care El o dă, așa și explicăm. Nu noi hotărâm poziția și rolul ci doar citim și spunem mai departe. Fiecare să se străduie să aibe parte de această onoare.
Dacă înțelegem că Dumnezeu nu este trinitate și nici torționar, așa spunem. Fiecare să cerceteze și să vadă dacă Dumnezeu este/sunt 3 persoane în una sau doar o persoană. Să cerceteze și dacă El este la nivelul lui Torquemada sau Pol-Pot sau mai știu eu care faimos torționar. Și dacă constată că așa este să îmbrățișeze învățătura respectivă și să spună și altora ca să scape de tortură. Iar dacă cercetează și constată că de fapt El nu este torționar să se oprească, căci din cuvintele noastre vom fi osândiți.
Și așa mai departe...
Nu putem spune ce nu credem.
Îți doresc multă binecuvântare, rămânem prieteni și continuăm discuțiile în continuare dacă crezi că poate aduce ceva bun.
Cât despre mine pot să te asigur că nu mă supăr cu nimic. Nu am de ce. Faptul că nu înțelegem la fel? Am prieteni la mormoni, baptiști și penticostali cu care corespondez încă de ani de zile și deșii ocazional ne mai ciondănim, rămânem prieteni și continuăm legătura frățească.
cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Ian 05, 2012 2:10 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Ma bucur ca m-a asigurati din nou ca nu va supara parerile sincere ale celor care inteleg altfel Scripturile decat dvs.La bisericile mari si chiar la neoprotestanti,esti privit cu suspiciune si uneori raceala,cand ii rogi sa precizeze vre-un text explicit privitor la trinitate,iar cand il pomenesti pe Yahweh,te si catalogheaza drept iehovist.
In privinta "iadului",pedepsei si chinurilor vesnice rezervate celor pacatosi,care refuza pocainta,in toata Scriptura se face vorbire de pedeapsa acestora,iar Iisus insusi a pronuntat in mai multe randuri despre pedepse,referindu-se la cei din timpul dedinaintea intruparii Lui si la contemporanii sai,iar in parabola bogatului si saracului,spune:
Lu.16.22. Cu vremea săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat.
23. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sânul lui,
24. şi a strigat: "Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt CHINUIT în văpaia aceasta."
25. "Fiule", i-a răspuns Avraam, "adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti CHINUIT.
26. Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată."
27. Bogatul a zis: "Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu;
28. căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de CHIN."
29. Avraam a răspuns: "Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei."
30. "Nu, părinte Avraame", a zis el; "ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor POCAI."
31. Şi Avraam i-a răspuns: "Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi."
Sigur ca este o parabola,insa prin Iisus vorbea Insusi Yahweh,iar pildele,in toata cazurile erau inspirate din viata curenta;nu cred ca se pune problema ca singura fiinta ce-l cunoaste pe Tatal si vorbeste in numele Sau,sa greseasca.
De aceea,urmand pildele Mantuitorului este corect sa le spunem tuturor sa se fereasca de pacat,ca acesta aduce "vaiuri",fiind vorba de pacatele din aceasta lume,nu de cele de dupa inviere.
Dupa inviere,tot Iisus ne spune ca nu vom fi nici barbati,nici femei:Lu.20
27. Unii din Saduchei, care zic că nu este înviere, s-au apropiat şi au întrebat pe Isus:
28. "Învăţătorule, iată ce ne-a scris Moise: "Dacă moare fratele cuiva, având nevastă, dar fără să aibă copii, fratele lui să ia pe nevasta lui, şi să ridice urmaş fratelui său."
29. Au fost dar şapte fraţi. Cel dintâi s-a însurat, şi a murit fără copii.
30. Pe nevasta lui, a luat-o al doilea; şi a murit şi el fără copii.
31. A luat-o şi al treilea, şi tot aşa toţi şapte; şi au murit fără să lase copii.
32. La urma tuturor, a murit şi femeia.
33. Deci, la înviere, nevasta căruia dintre ei va fi femeia? Fiindcă toţi şapte au avut-o de nevastă."
34. Isus le-a răspuns: "Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită;
35. dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita.
36. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.
37. Dar că morţii învie, a arătat însuşi Moise, în locul unde este vorba despre "Rug", când numeşte pe Domnul: "Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov."
Pacea lui Yahweh,prin Fiul Sau Unic Nascut,sa fie cu toti credinciosii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Ian 06, 2012 2:17 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pace,
Cum înțeleg eu Mircea este că în Luca 16 se face referință la Israel. Căci spune acolo: Au pe Moise și pe Prooroci. Evreii trebuiau să asculte de Moise și proroci ca să recunoască venirea lui Mesia. Unul din acești proroci (Daniel) a furnizat data exactă a venirii lui Mesia, și astfel tot poporul era în așteptare. Dar a primit poporul evreu pe Mesia? Nu. Astfel când erau în relație cu Dumnezeu ei erau vii, dar refuzând pe Mesia au murit față de Dumnezeu.
În Scriptură este afirmația: Dumnezeu se poartă cu un popor ca și cu un om. (Iov)
Mai mult în Ezechiel 32 se vorbește despre pedepsirea unor popoare căci au răspândit groaza în "țara celor vii". Și care altă țară ar fi putut să fie considerată astfel?
Ba chiar și mai mult în Geneza 47 Iosif a luat 5 (cinci) frați și i-a dus înaintea lui Faraon care dorea să vadă cine este acest Israel care a venit la adăpost în țara sa.
Deci vedem că pilda are aplicație la Israel.
Dar țara aceasta: a celor vii, a murit față de Dumnezeu respingând pe Mesia. În locul lor, la sânul lui Avraam (tatăl credincioșilor) a venit Lazăr cel plin de bube care ședea în locul câinilor de veneau la el să-i lingă bubele.
Neamurile au luat locul de favoare. Evreii au fost chinuiți de-a lungul istoriei, numai ei știu săracii cât au trebuit să îndure, și nici o picătură de apă n-au primit.
Domnul Isus a proorocit când a spus că: nici de unul înviat nu vor asculta. Au n-a înviat Domnul în Israel și totuși n-au ascultat de el?
Multe ar mai fi de spus Mircea, de exemplu cum ar putea judeca Dumnezeu lumea cu dreptate spune Pavel la Romani 3 dacă El însuși ar fi nedrept? Și dacă în adevăr dacă nu a spus oamenilor că îi așteaptă chin așa ar fi, ar fi nedrept, căci Israel deșii are Vechiul Testament totuși nu crede în iad pentru că nu există în Vechiul Testament așa ceva. Ei știu că cel ce moare merge în Șeol (mormânt) unde nu mai există nici lucrare nici chibzuială nici...nimic. Astfel Israel ar fi fost înșelat despre ce îi așteaptă la moarte. Dar slavă Domnului că Dumnezeu nu i-a înșelat și ceea ce le-a spus prin prorocii din vechime așa se întâmplă și în ziua de azi. Sufletul care păcătuiește moare, și în șeol în mormânt nu mai este nimic, este ca un somn adânc fără vise și te poți trezi după milioane de ani fără să realizezi cât timp a trecut căci nu ai ceas să te uiți la el și să te plictisești așteptând învierea.

Cât despre căsătorie etc. iată cum văd aici. Eu cred că Scriptura este adresată Bisericii în primul rând. Apostolii scriau: către Biserica din casa ta sau din Asia sau etc. Deci nu lumii. De aceea este atât de puțin înțeleasă și răstălmăcită această Scriptură. Scrisoarea Iubitului către iubita Lui nu poate fi înțeleasă de cei din afară de numărul lor (Marc 4:11) așa cum eu dacă aș scrie soției mele o scrisoare și ar fi citită de o terță persoană n-ar înțelege multe căci între noi sunt termeni pe care numai noi doi îi înțelegem.
Deci ca să nu mai lungesc, este posibil ca învierea descrisă acolo să fie vorba de învierea Bisericii (primele roade).
Despre lume se va vorbi când îi va veni rândul, deocamdată Mireasa are întâietate și mesajul este adresat ei în primul rând.
Cu pace și binecuvântare
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Ian 06, 2012 9:55 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Stimate d-le Constantin,
Sunt de acord cu interpretarea data de dvs.parabolei saracului Lazar.Cert este ca se face vorbire de pedepse ,chin si chinuri,pentru cei pacatosi,din toate timpurile.Oriunde citeste cineva mai multe capitole in Scripturi,intalneste avertismente,de binecuvantare pentru cei buni si pedepse crunte pentru cei pacatosi.Am deschis,fugitiv biblia acum si uitati ce am citit:
Ro.1.16. Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului;
17. deoarece în ea este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: "Cel neprihănit va trăi prin credinţă."
18. Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşe adevărul în nelegiuirea lor.
19. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.
20. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
21. fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
22. S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
23. şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
24. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
25. căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
27. tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
28. Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
29. Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
30. bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
31. fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
32. Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.
Ro.2.1. Aşadar, omule, oricine ai fi tu, care, judeci pe altul, nu te poţi dezvinovăţi; căci prin faptul că judeci pe altul, te osândeşti singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleaşi lucruri.
2. Ştim, în adevăr, că judecata lui Dumnezeu împotriva celor ce săvârşesc astfel de lucruri, este potrivită cu adevărul.
3. Şi crezi tu, omule, care judeci pe cei ce săvârşesc astfel de lucruri, şi pe care le faci şi tu, că vei scăpa de judecata lui Dumnezeu?
4. Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?
5. Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
6. care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.
7. Şi anume, va da viaţa veşnică celor ce, prin stăruinţa în bine, caută slava, cinstea şi nemurirea;
8. şi va da mânie şi urgie celor ce, din duh de gâlceavă, se împotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire.
9. Necaz şi strâmtorare va veni peste orice suflet omenesc care face răul: întâi peste Iudeu, apoi peste Grec.
10. Slavă, cinste şi pace va veni însă peste oricine face binele: întâi peste Iudeu, apoi peste Grec.
11. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului.
12. Toţi cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; şi toţi cei ce au păcătuit având lege, vor fi judecaţi după lege.
13. Pentru că nu cei ce aud Legea, sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea aceasta, vor fi socotiţi neprihăniţi.
14. Când Neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege;
15. şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor, care sau se învinovăţesc sau se dezvinovăţesc între ele.
16. Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Cat priveste invierea Iisus vorbea de invierea unor oameni normali,nu de cei unsi,raspunzandu-le celor care nu credeau in inviere.
Pacea lui Yahweh,prin Iisus Hristos,sa fie ce toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Ian 06, 2012 11:16 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Mircea în adevăr că se vorbește de pedepse pentru cei neascultători și iubitori de tot felul de lucruri ne-bune.
La Romani apostolul Pavel avea duhul întărâtat de cele ce vedea în jurul său, de aceea își varsă indignarea atât de vehement. Eu cred că și noi suntem la fel de indignați doar ieșind din casă și privind în jur. De ar vedea apostolul la ce s-a ajuns în ziua de azi, nu știu ce ar mai fi făcut.

Înclin să îți dau dreptate despre explicația cu învierea. A fost un gând al meu, cum am admis și în alte rânduri nu cunosc toate lucrurile, este posibil, nu, este foarte probabil să greșesc. Tare mult mă rog și îmi doresc să nu greșesc deloc dar realitatea îmi arată oglinda diferit.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Mar Mai 01, 2012 2:43 pm

Membru din: Mie Dec 28, 2011 4:59 pm
Mesaje: 4

„Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi predicată în toată lumea ca o mărturie pentru toate popoarele. Şi atunci va veni sfârşitul.”

Şi aici Domnul nostru le-a arătat clar ucenicilor că sfârşitul veacului era mult mai departe decât au presupus ei; că mesajul Împărăţiei Sale urma să fie o veste bună, nu numai pentru Israel, ci pentru toate popoarele. Dar aceasta nu însemna că alte popoare vor primi evanghelia pe care Israelul o respinsese. Mai degrabă să ne aşteptăm exact la ceea ce găsim, că aşa cum dumnezeul acestei lumi a orbit pe Israel, la fel va orbi şi pe marea majoritate din celelalte popoare, şi le va împiedica să vadă în Cristos puterea lui Dumnezeu şi înţelepciunea lui Dumnezeu — şi el le-a orbit (1 Cor. 1:24). Dacă numai o rămăşiţă din Israel (în mod special instruit timp de secole sub Lege) a fost găsită vrednică să fie din „preoţia împărătească”, ce s-ar putea aştepta în mod raţional mai mult de la popoarele păgâne, multă vreme „fără nădejde şi fără Dumnezeu”?


Este bine să observăm cu atenţie cuvintele Domnului nostru — că evanghelia nu trebuia să fie propovăduită popoarelor pentru a converti popoarele, ci ca mărturie pentru popoare, şi să cheme, să desăvârşească şi să adune din toate popoarele pe „cei aleşi”. Mai târziu „aleşii”, ca Împărăţie, vor binecuvânta popoarele, deschizând urechile lor surde faţă de evanghelie şi ochii lor orbi faţă de Lumina Adevărată.

Mărturia a fost dată deja: cuvântul Domnului, evanghelia Împărăţiei a fost publicată pentru toate popoarele pământului. Nu fiecare individ a auzit-o; dar nu aceea este declaraţia profeţiei. Trebuia să fie, şi a fost, o vestire naţională. Şi sfârşitul a venit! „Secerişul este sfârşitul veacului” a explicat Domnul nostru (Mat. 13:39). Unii sunt înclinaţi să pună sub semnul întrebării dacă această prezicere a fost sau nu împlinită deja, fiindcă misionarii care au mers în ţările păgâne în mod foarte general au ştiut puţin, sau n-au ştiut nimic despre veştile bune specificate în mod deosebit de Domnul nostru — „veştile bune ale Împărăţiei”. Dar noi răspundem: evangheliile tipărite ale lui Matei, Marcu, Luca şi Ioan au mers la ei pline de veştile Împărăţiei, întocmai cum le avem noi
Astfel a rezumat Domnul nostru pe scurt cele optsprezece secole de încercări şi persecuţii asupra Bisericii Sale şi rodul muncii ei în mărturia reuşită pentru toate popoarele, şi S-a grăbit să răspundă la întrebarea importantă în privinţa modului în care cei în viaţă vor şti despre timpul şi faptul prezenţei Sale a doua. El a ignorat întrebarea în legătură cu timpul când pietrele din templu vor fi răsturnate, ca nu cumva ei să asocieze acel eveniment cu a doua venire a Sa, şi fiindcă El a dorit să asocieze astfel necazul peste Israelul trupesc, prin răsturnarea statului lor naţional, cu necazul peste Israelul spiritual nominal la sfârşitul acestui veac, ca tip şi antitip.

Cu intenţie evidentă din partea lui Dumnezeu, deşi necunoscută de către evanghelişti, mărturia profeţiei Domnului nostru la acest punct este dată pe fragmente — aici o parte, dincolo alta; aici o referire la necazul tipic asupra Israelului tipic la încheierea secerişului tipic, dincolo o referire la necazul asemănător, dar mai general şi mai mare la sfârşitul acestui veac asupra Israelului antitipic — creştinătatea. Într-adevăr, profeţii au spus despre Domnul nostru că vorbea în pilde şi cuvinte misterioase şi „nu le vorbea deloc fără pildă”. Totuşi, în armonie cu intenţia divină, cuvintele misterioase şi pildele devin acum luminoase pentru toţi ai căror ochi sunt unşi cu adevărata alifie pentru ochi.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron