www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 14 mesaje ] 

Dum Dec 19, 2010 11:09 pm

Site Admin
Membru din: Vin Iun 25, 2010 11:19 am
Mesaje: 7

Cuvantul mantuire este foarte des intilnit in Noul Testament. Cum intelegem acest cuvant?
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Feb 06, 2011 7:44 am

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Mântuire înseamnă să treci de la moarte la viață?
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Feb 06, 2011 12:03 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Mantuire inseamna sa-l accepti pe Isus ca singur intermediar intre tine si Yehowah,ca unic racumparator al pacatului adamic,urmate de recunoasterea si cainta privind nerespectarea poruncilor divine,si obligatoriu de nerepetarea voita a pacatelor,dupa dedicare,fapt care ar conduca la pierderea favorii nemeritate.
Pacea lui Yehowah si harul Domnului nostru,sa fie cu toti crestinii sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Feb 06, 2011 3:57 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

De acord întru-totul.
Dumnezeu acordă iertare numai prin Fiul Său preaiubit. Nu există altă modalitate. Și zdrobirea inimii noastre în semn de umilință și părere de rău pentru tot ceea ce întristează pe Dumnezeu.
Să primești iertare și viață! E mare lucru!
Sus Sus
Profil
 

#

Mie Dec 19, 2012 1:22 pm

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Mantuirea este salvarea din starea de muritor, stare care duce la moarte.

Oamenii mor deoarece pacatuiesc, si plata pacatului este moartea. Ca sa nu mori ar exista doua varinate:
1. sa nu mai pacatuiesti deloc
2. sa ti se ierte pacatele_________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Joi Ian 31, 2013 8:09 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
-este imposibil pentru un om sa nu pacatuiasca;singur Iisus a fost fara pacat.
-singura alternativa este Harul nemeritat.Cum i-l primesti?Cum i-l valorifici?Cum i-l poti pierde?acum,in aceasta viata paminteasca,nu in Regatul Milenar,pe care zeci de mii de "intelepti","luminati","preafericici"i-l vad in zeci de mii de feluri,aproape in toate cazurile ei fiind,desigur,"mantuitii".
Pace!
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Feb 04, 2013 10:34 am

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

mantuire prin traducere inseamna salvare insa salvarea poate fi de la orice , chiar si de la innec.

daca omul -caracterul lui este un pic transformat si adus la o stare ceva mai buna de cizelare atunci acel om a fost salvat de pacate posibile mai mari si in acelasi timp a fost si iertat -orice noua inaltare spirituala este in sine o iertare caci este insotit de curatarea de unele stari vechi.

Lucrarea lui Iisus pe cruce a vizat aceasta mica salvare a tuturor oamenilor morti sau vii .

ea a facut posibuila deschidera harului pt putina vreme -pesemne ca deschiderea definitiva mai necsita inca olucrare similara desigur fara rastignire obligatorie.

in urma deschiderii temporara a harului a fost posibila primirea botezului care la rindul lui a mai adus inca o salvare -ca un fel de arvuna cum zic catolicii.-salvare de la alte pacate , o posibila noua inaltare su macar o spalare si albire ceva mai temeinica a caracterului precum si slvarea de la moartea a doua despre care nu se dau amanunte.

insa mantuirea deplina este doar cea din momentul cind caracterul ajunge sa fie desavirsit la inaltimea plinatatii lui Hristos -acestia sint cei care izbindesc si carora le sint promise cele 7 stele si cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu- sint considerati mucenici fiindca si-au rastignit toate patimile -ei nu mai au parte de Judecata ci Judecata are loc si prin harismele lor caci Iisus ca Judecator locuind si in Ei puterile Lui justitiare se manifesta si prin ei.

daca exista astfel de oameni care stau pe "scaunele de judecat" inseamna ca au existat oameni care pina la urma au dobindit desavirsirea iar nazuirea la ea isi are temeinicie -lucru dat ca exemplu de apostoli (nazuinta spre desavirsire). noi nu i-am vazut si nu avem puterea sa cintarim dintromprovire sfintenia unui om -ceea ce inseamna ca trebuie sa avem credinta chiar daca nu vedem.

despre cum primesti harul , cum il valorifici , cum sau daca il poti pierde ar putea fi o intreaga discutie ce ar treb sa inceapa cu definitia harului

in legatura cu treptele sfinteniei ar trebui sa vb fiindca nu orice sfint este si prooroc si nici orice sfint care face o proorocie nu este musai prooroc ori infaiklibil.

chiar daca nu esti prooroc o revelatie poti primi in baza careia sa prorocesti pastrind intocmai informatia insa se poate intimpla sa nu pastrezi si sa o reinterpretezi facind astfel o falsa proorcie.

sfintenia are 7 trepte de sfintenie care corespund cu desavirsirea cite unui grup de calitati ale caracterului.
-cei care sint binecuvintati cu prima treapa sint considerati cu adevarat nascuti din Dumnezeu -ei traiesc fericiti si nimic rau nu li se mai intimpla, Domnul ii apara. -trupul lor dupa moarte devine moaste , ele pot fi pastrate sau nu, nimeni nu sufera daca ele sint incinerate sau uitate.
-insa ei inca nu sint prooroci cu daruri deosebite de cunaotere
-abia la a doua treapta devin cu adevarat prooroci -intuitie desavirsita si revelatii imediate - totul este sa fie atenti si sa le doreasca /ceara. , in privinta cunoasterii nici acesta nu este stadiul ultim -mai exista stadii superioare (5, 6, 7) in care cunaosterea nu are nevoie de revelatie ea fiind instantanee ca si cum ai sti deja si de fapt stii orice , prezentul , trecutul si viitorul.
-la acele nivele sint prezente mult mai multe harisme prin care poti face fapte-lucrari "mai mari" decit cele exemplificate de Iisus.

- astfel de sfinti trebuie sa fi existat iar unele marturii legate de astfel de miracole dovedesc ca au existat insa puterea lor de a purta adevaruri mai grele si taine este dubla , tripla sau poate de sute de ori mai mare decit cea a glaotei nesfinte. asa incit in intelepciunea lor nu au dezvaluit decit extrem de putine -in rest au cintat in struna celor nestiutori atunci cind au fost nevoiti de mprejutrari - iar dintre lucrurile grele nu toate au fost acceptate si parte din ele reinterpretate eronat sau chair declarate eretice (presupusa nebunie temporara datorita unor incercari probabile)

alta posibilitate este ca un om sa primeasca darurile profetice cu putin inainte de sf vietii asa incit sa fie vazut ca un proorc de urmasi insa din eroare ei nu vor selectiona daor spuesele lui de dupa primirea darurilor ci le vor lua pe toate chiar si de cind spunea si "traznai" dealtfel foarte dogmatce.

alt aspect este ca Dumnezeu are un plan de incercare a credintei in vederea alegeri din nou a "Ierusalimului " in care unii trebuie sa ramana necesar in urma (pentru citeva mii de ani) asa incit ei trebuie indusi in eroare prin false profetii si interpretari eronate dar totodata trebuie faute de ris si autorittile biseicesti actuale cu tot cu dogmele lor intro comparatie viitoare cu calauzirea dvina nemijlocita.
asa incit a cauta adevarul in carul cu fin este f. dificil fara un pic de noroc (binecuvintare) in care sa ti se dea sansa sa gasesti si sa poti discerne care si cum este din noianul de interpretari, vise si prooricii care circula in diferite variante unele chiar contrare intre ele sau neidentice pina la capat.
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Feb 13, 2014 9:07 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Un lucru este cert pentru mine, omul nu se poate mantui singur.
De aceea moare.
Dar multi privesc cu resemnare aceasta intrebare... ce le pasa?
Vorba lui Lucian Blaga "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
si nu ucid cu mintea tainele"...
Altii mai curiosi din fire (dar nu si la fel de intelepti)
gasesc cu cale ca moartea este doar o usa spre o alta lume
unde esti primit cu bratele deschise,
fie esti bun, fie esti rau (nemurirea sufletului - gen matrix),
iarasi altii care se considera mai drepti (desi nu sunt),
sustin ca in aceasta alat lume nu esti primit
daca nu ai ajuns la o cunoastere deplina a realitatii
si astfel trebuie sa te intorci in lumea veche
ptr. a te renaste
pana la atingerea acestei cunoasteri.
Altii sustin ca poti fi mantuit
fara aceste renasteri, daca te indrepti prin suferinta
in focul din purgator.
Altii, sustin ca poti fi mantuit
numai daca ti se pune la dispozitie un mediu perfect
in care sa traiesti
si un corp perfect.
Dar asa au fost Adam si Eva, cum de au cazut?
"Asa a fost planul lui Dumnezeu", ridica din umeri si iarasi ajungem la resemnarea pseudo-intelectuala "eu nu strivesc ... si nu ucid cu mintea tainele"
Oare asa a fost in planul lui Dumnezeu? Eu nu cred ca Dumnezeu a avut in plan asa ceva, altfel nu s-ar fi intristat atat de mult, incat sa-i para rau ca l-a facut pe om pe pamant (Geneza 6:6,7). Daca ar fi avut asa ceva in plan, era un individ fara iubire, fara dreptate si fara intelepciune si eu unul as respinge cu toata puterea un astfel de "zeu".
Pozitia mea:
http://www.harsimantuire.blogspot.ro_________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Joi Feb 13, 2014 4:51 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Mîntuirea vine de la Dumnezeu, și nu este necondiționată ci condiționată. Condiția cerută este: Ascultare.
Căci Dumnezeu a lăsat lumea să vadă unde se ajunge prin nesupunere față de Creator. Și vedem unde am ajuns. Moarte, suferință, abuzuri din partea celor cu putere, oceane de lacrimi fără sfîrșit. Dar important este că omenirea a văzut cu ochii ei ce înseamnă neascultare și nesupunere și ce rezultate aduc. Acum, i se va da posibilitatea în Mileniu să vadă și diferența.

Cînd cel ce poate da viață, o va da, cînd cel ce poate da sănătate perfectă o va da, cînd cel ce poate face dreptate fără umbră de nedreptate, o va face. Atunci își va vesti dreptatea, iubirea, puterea și înțelepciunea Sa. Și omul va vedea diferența, și va putea alege. Atunci se va croi o cale (Isaia 35) pentru cei doritori de această patrie condusă din cer, și dorința lor care a tînjit atîta timp după dreptate și manifestarea iubirii depline, va fi satisfăcută. Setea lor pentru aceste lucruri va fi potolită. Deocamdată, cum spunea apostolul Pavel la Rom. 8, lumea suspină și geme încă așteptînd descoperirea Miresei a Preoților/Regi avînd și ea o speranță că va avea parte și ea de eliberarea de sub jugul lui Satan. Și speranța ei vine. O spun toți profeții Vechiului și Noului Testament.

Profetul Maleahi spunea în ultimele cuvinte ale sale că ziua aceea vine cînd tot ce este rău va fi distrus și nu vor mai avea rădăcini care să aducă acest fel de rod. Și vedem privind în jur că această profeție nu s-a împlinit încă, răul încă conduce omenirea, dumnezeul veacului acestuia oferind nedreptate, suferință, tuturor celor sunt curați în cuget și nu se dau de partea celor ce conduc și apasă pe cel de jos. Satan își recompensează pe ai săi cu minciuni, și slavă lumească. Suntem deci încă în ziua suferințelor și a nedreptății. Și totuși există speranță, pentru fiecare suflet curat dar care are încă vălul pe ochi și nu poate vedea. Ei sunt aceeia cărora li sa va lua vălul în Mileniu și nu alții (Isaia 25:6-9).

Ei sunt aceia ce vor vedea că ziua judecății drepte este motiv de bucurie (Psalm 96:11-13) și nu de groază cum învață unii sperînd că îngrozindu-i se vor arunca în apă pentru a scăpa. Căci nu de groază trebuie să vină omul la Dumnezeu ci văzîndu-i adevăratul caracter iertător și iubitor, nu cum este descris acum de așa zisa Creștinătate devenită Babilon, cu învățături care mai de care mai confuze și contradictorii. Creștinătea a schimbat chipul celui care apostolul Ioan îl numește dragoste, iubire pură, într-un Dumnezeu cu un chip ce se aseamănă cu omul.

Căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul și asemănarea Sa, iar omul la rîndul lui a făcut și el un dumnezeu după chipul său și pe acesta îl propăvăduiesc acum și nu e de mirare că nimeni nu e interesat să asculte. Hindușii și Budiștii au un dumnezeu mai bun, creștinătatea oferă ceva mai slab, căci dumnezeul veacului acestuia a semănat sămînță de minciună în aria proaspăt semănată, iar această sămînță de minciună a dat aceste roade.

Nu degeaba spunea apostolul Pavel că taina Bisericii, a chemării ei, a rolului ei este o taină mare, și nu este înțeleasă (Efes 5:32). Dacă Domnul Isus a trimis pe apostolii Săi să mîntuie lumea și a făcut din asta o taină, atunci ar fi nedrept, dar dacă El a trimis pe apostoli să găsească ucenicii potriviți unei lucrări mari și speciale (Mat 28:19), atunci a procedat înțelept și iscusit pentru a selecta pe acești ucenici. Iar ucenic este acela specializat în meseria Meșterului său care îl învață. Iar Meșterul a fost, este și va fi un Mare Preot după rînduiala lui Melchisedec, și aceasta a trimis El apostolii să găsească. Dar taină este și taină rămîne pentru creștinătate.

Dar înainte de Ziua Judecății vine Ziua Mîniei căci orice răsturnare de guvern vine pe fondul unei răscoale sau a unui război. Și cea mai mare răsturnare de guvern din istoria omenirii vine și pe fondul celui mai mare război cunoscut în istorie. Rana omenirii este coaptă acum și trebuie stors afară tot puroiul care infectează. Dar asta doare, și doare foarte rău dar este necesar pentru vindecare. Și vindecarea vine și ea, după durere.

Deci mîntuirea este cadoul unei vieți veșnice oferit omenirii de Dumnezeu, cu condiția ascultării de El. Oamenii vor fi înviați în Mileniu pentru a avea șansa să arate de partea cui vor să fie. Dreptatea o cere, Biblia o spune, și noi așa propăvăduim chiar dacă nu place unora.
Multă binecuvîntare tuturor
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Feb 14, 2014 9:47 am

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Draga Liviu,
Ideologia pastorului CT Russell despre sansa de pocainta sau oricum am numi-o, de a plasa pe cei namantuiti, intr-o societate idilica din mia de ani, si cu o sanatate perfecta, nu se regaseste in Biblie, ci doar in 'inchipuirea' interpretativa a unor versete, care traduse corect si interpretate in context, nu vorbesc de asa ceva.

Eu ti-am raspuns la o parte din argumentele tale si le prezint si aici, prinse intr-un buchet, aratand ca tu ca si pastorul Russell, mentorul tau, va situati in afara contextului textelor citate de voi:


Raspunsuri catre Liviu

Ai scris: "Consider ca unele lucruri in special despre judecata trebuiesc studiate din mai multe unghiuri. Eu cred ca accesul la judecata dreapta trebuie garantat fiecarei fiinte, altfel n-ar mai fi dreptate. Deci eu cred ca si cei din trecut si cei din ziua de azi vor avea acces la judecata si mai cred ca ziua de judecata dureaza 1000 de ani.
Ioan 11:20. Când a auzit Marta că vine Isus, I-a ieşit înainte; iar Maria şedea în casă. 21. Marta a zis lui Isus: "Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! 22. Dar şi acum, ştiu că orice vei cere de la Dumnezeu Îţi va da Dumnezeu."23. Isus i-a zis: "Fratele tău va învia." 24. "Ştiu", I-a răspuns Marta, "că va învia la înviere, în ziua de apoi."
Este deci o zi alocata invierii"

Raspunsul meu:

Eu tocmai asta am facut, am privit problema din mai multe unghiuri. Aceasta "judecata" se face dupa "inviere", in cazul celor morti. Evident ca - conform cu marturia celor din Biblie - este o zi de judecata si este o inviere. Dar ce intelegem prin "judecata", din punct de vedere biblic? Daca mergem la un dictionar, putem vedea ca este cercetarea unui caz. Schimba Biblia aceasta notiune? Nu, caci in acest caz trebuie sa fie parat si reclamant, iar noi suntem parati de Satan "justitiarul fatarnic si fals" si suntem acuzati zi si noapte in fata "justitiei divine" si bineinteles Diavolul face tot posibilul ca sa cadem si el sa aiba dreptate, cum a facut in cazul lui Iov (dovezi: Iov capitolul 1 si 2 cu Apocalipsa 12:10).

Ai scris:
"Matei 12: 31...
Despre ce fel de iertare poate fi vorba in veacul viitor?Si ce rost avea sa le spuna acestora daca nu ar fi avut parte de acest veac viitor?"

Raspunsul meu:

Prin prisma acestui verset vedem ca exista un pacat capital, care nu se iarta nici in acest veac si nici in cel viitor. Iar cine nu primeste iertare nu poate fi mantuit nici acum nici in veacul viitor.
Dar cum interpretam? Iata cum am raspuns eu acestei dileme pe blogul Har Si Mantuire:

Acest verset dovedeste clar, ca jerftfa "Unsului" lui Dumnezeu (Christos in greceste inseamna "Unsul") nu are puteri nelimitate, cum au crezut gresit cei ce au sustinut mantuirea universala si cei numiti semiuniversalisti (care cred in sansa a doua). Aceasta jertfa are putere de ispasire numai peste aceia care cred in ea, conformandu-se procesului nasterii din nou, din apa si din duh sfant - aici intrand si pruncii si copiii handicapati ai credinciosilor, care sunt considerati sfinti, daca sunt educati in sfinteinie, in virtutea angajamentului credinciosilor: "cat despre mine, eu si casa mea voi urma pe Domnul".

Desigur, textul din Matei 12:31,32 lasa sa se inteleaga ca in viitorul numit "Imparatia de o mie de ani" - atentie: dar numai aici, nu si dupa mia de ani, se vor face anumite pacate, care unele vor putea fi iertate, iar altele, cele de hula impotriva duhului sfant, nu vor putea fi iertate, nici atunci.

O anumita interpretare spune ca cei care vor fi iertati in mileniu, vor fi oameni care au trait in epocile de inainte de Armaghedon, adica oameni care au trait de la Adam, pana la Armaghedon. Biblia nu sustine asa ceva, deoarece arata ca oamenii pacatosi au drept numai la o singura viata, nu la doua, trei sau mai multe!

Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el. (Ioan.3:36)

Ce se intampla cu un om nemantuit dupa ce moare? Oare este el inviat in mileniu sau dupa mileniu sa mai traiasca o suta sau doua sute de ani in care sa fie educat pentru a primi pocainta si mai apoi testat, cum cred cei ce sustin asa ceva? Spune Biblia asa ceva? Nici vorba!

Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara odata, iar dupa aceea vine judecata, (Evr.9:27)

Am citat o alta redare aici, una mai buna. Ce spune acest verset? Ca dupa ce mor pacatosii, ei trebuie judecati. Da, judecati!
Nici vorba ca pacatosii sa scape nejudecati!
Ce inseamna a fi judecat ca necredincios? Nicidecum inca un drept la o viata de o suta sau doua sute de ani! Ci osanda!
Sa vedem cum defineste DEX-ul cuvantul "osanda":

OSẤNDĂ, osânde, s. f. (Pop.) 1. Condamnare, pedeapsă la care este supus cineva (de către organele judiciare). ◊ Expr. A-și face osânda = a executa pedeapsa la care este condamnat. (Reg.) A-și face osânda cu cineva = a se purta rău, fără milă; a chinui, a tortura pe cineva. 2. Fig. Blestem; pacoste, năpastă, nenorocire, urgie. – Din osândi (derivat regresiv).
Sursa: DEX '98
OSÂNDĂ ~e f. pop. 1) Pedeapsă aplicată unei persoane prin hotărâre judecătorească; condamnare. ◊ A-și face ~a cu cineva a se chinui cu cineva. 2) Ceea ce provoacă neplăceri; blestem; nenorocire; năpastă; pacoste. /v. a (se) osândi
http://www.harsimantuire.blogspot.ro

Raspund din nou:

Tu afirmi: "Matei 21:31. Care din amândoi a făcut voia tatălui său?" "Cel dintâi", au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: "Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu
Nu zice: Merg doar ei, ci zice ca merg inaintea lor acceptand sa faca parte ca madulare ale lui Christos iar ei vor veni in urma in Mileniu pierzand Marele Premiu"

Raspunsul meu:

Contextul spune ca cei din aceste categorii de oameni, se pocaiau si astfel intrau in imparatia lui Dumnezeu, castigand "marele premiu", care este viata vesnica.

Tu scrii:
"Luca 10:12. Eu vă spun că în ziua judecăţii va fi mai uşor pentru Sodoma decât pentru cetatea aceea. 13. Vai de tine, Horazine! Vai de tine, Betsaido! Căci dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon lucrările puternice care au fost făcute în voi, demult s-ar fi pocăit stând în sac şi cenuşă. 14. De aceea, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi.
In ce sens va fi mai usor? Nu vor muri de tot? Horazin si Betsaida vor fi date mortii complet iar Tirul si Siodonul doar pe jumatate?"

Raspunsul meu:

Nu. Sensul din aceste fraze este ca pacatul infaptuit de ei va fi mai justificabil ca cel facut de ceilalti. De exemplu, cel care sparge un magazin pentru ca nu are ce manca este mai de inteles ca cel care are ce manca dar sparge acelasi magazin ca vrea senzatii tari. Dar ambii vor primi aceeasi osanda, condamnarea la inchisoare. La fel va fi si cu cei care au pacatuit voit si in continuu si nu s-au pocait in aceasta viata. Cel care fura ca nu are ce manca nu se poate justifica, deoarece ar trebui sa lucreze, iar cel care fura ptr. senzatii tari, nici macar nu poate deschide gura...

Tu scrii: "Ezec. 16:53. Voi aduce înapoi pe prinşii lor de război, pe prinşii de război ai Sodomei şi ai fiicelor ei, pe prinşii de război ai Samariei şi ai fiicelor ei şi pe prinşii tăi de război în mijlocul lor, 54. ca să-ţi suferi ocara şi să roşeşti pentru tot ce ai făcut, slujindu-le ca o pricină de mângâiere. 55. Astfel, surorile tale: Sodoma şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi Samaria şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi tu şi fiicele tale vă veţi întoarce iarăşi la starea voastră de mai înainte.
Una din multele dovezi ca pana si cei mai nenorociti oameni din trecut, nu din cei ce se nasc in Mileniu, vor fi inviati"

Raspunsul meu:

Textul acesta nu vorbeste de mantuirea lor in mod explicit si contextul biblic nu permite aceasta intelegere (Galateni 5:19-21). Textul vorebeste de invierea lor si in acest cadru se va produce judecata. Sodoma si celelelte cetati blestemate, cand vor vedea ca au fost altii si mai rai ca ei, vor avea o rusine mai mica - ca sa spun asa - pe cand curva cea mare Ierusalimul antic din acel timp - va avea cea mai mare rusine, vazand ca ei au facut lucruri cu mult mai detestabile ca Sodoma si Samaria, deci rusinea lor va fi deplina.

Tu scrii:
"Ieremia 48: 42. Astfel Moabul va fi nimicit de tot şi nu va mai fi un popor, căci s-a semeţit împotriva Domnului. 43. Groaza, groapa şi laţul sunt peste tine, locuitor al Moabului, zice Domnul. 44. Cel ce fuge de groază cade în groapă, şi cel ce se ridică din groapă se prinde în laţ; căci aduc asupra lui, asupra Moabului, anul pedepsei lui, zice Domnul. 45. Fugarii se opresc sleiţi de puteri la umbra Hesbonului; dar din Hesbon iese un foc, o flacără iese din mijlocul Sihonului şi mistuie laturile Moabului şi creştetul capului celor ce se fălesc. 46. Vai de tine, Moabule! Poporul din Chemoş este pierdut! Căci fiii tăi sunt luaţi prinşi de război, şi fiicele tale, prinse de război. 47. Dar în vremurile de apoi, voi aduce înapoi pe prinşii de război ai Moabului, zice Domnul." Aceasta este judecata asupra Moabului.
Vor fi adusi inapoi la viata doar pentru a li se spuna ca trebuie sa moara?"

Raspunsul meu:

Textul nu vorbeste de inviere. Este vorba de cei vii din acel timp, care au fost dusi in robie de babilonieni si au fost eliberati de Cirus "dupa mult timp". Asa apare in traducerea distinsului traducator Karoli Gaspar, bun si laudat cunoscator al limbii ebraice antice: "Dar voi aduce inapoi pe Moab din captivitate dupa mult timp" Traducerea Karoli Gaspar_________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Vin Feb 14, 2014 3:31 pm

Membru din: Dum Dec 12, 2010 6:45 am
Mesaje: 430

Pacea Domnului.
Dragă Ioni, ești liber să crezi așa cum ai descris.
Eu îmi asum răspunderea credinței mele și a celor ce am scris.
Am mers la web site-ul tău prezentat, și am văzut direcția în care mergi. Am văzut macazul schimbat. Eu unul rămîn la cele scrise aici, mi se par mult mai corecte.Pastorul Russell a scris mai înțelept și mai corect, el a văzut ceea ce Dumnezeu a intenționat să facă, să lase omenirea să vadă unde duce neascultarea după care să îi ofere șansa reabilitării. Cum am scris și acolo, scriu și aici: Dumnezeu nu își aruncă copiii la gunoi cum cred unii, ci îi ridică din neputință și întuneric și îi repune în drepturi. O spune răspicat la Isaia 49:8-15 că își iubește copiii Săi, și eu asta cred. Acesta este Dumnezeul meu în care mă încred!
Ceilalți nu au decît să meargă după alt dumnezeu care dă semne confuze și după care amendează. Mie unul nu îmi trebuie așa dumnezeu. Dacă intenția lui Dumnezeu era să convertească lumea în acest timp al Evangheliei, atunci trebuie văzut că a eșuat în mod lamentabil. Căci cei mai mulți ar merge în moarte după credința celor mai mulți din creștinătatea de azi, pe nedrept numită așa. Dar Dumnezeu nu este cum suntem noi: invidioși, neiertători, nemiloși, etc. ci exact opusul.

Fiecare după cum crede. Acum însă în Biblie s-a găsit acest mesaj, și pentru că se află în Biblie și descrie un Dumnezeu Drept, Înțelept, Puternic și plin de Dragoste, eu cred. Și dacă acest om a inventat acest plan, atunci eu găsesc că e mai bun decît planul lui Dumnezeu (dacă planul lui Dumnezeu ar fi acel descris de creștinism acum). Dar tocmai asta e problema, căci omul nu poate fi mai bun ca Dumnezeu la nici un capitol, căci omul este rău și hain la inimă.

Deci fiecare să meargă unde îl duce inima după comori. Comoara mea este aici. Tu găsești că nu e aici. Foarte bine, nu te obligă nimeni să rămîi și să te bucuri dacă nu îți convine. Ai web site-ul tău, învățătura ta cu mult superioară Pastorului Russell, bucură-te.
Eu am această învățătură, descoperită de acest om în Biblie și la ea rămîn.
Eu unul nu îmi condamn bunicii la moarte, (și nici pe alții din lume) ci știu că îi voi revedea și ne vom bucura.Ne vom bucura împreună de această zi de judecată după cum a zis Psalmisul în Psalmul 96 că e prilej de bucurie.

Și iar continui să cred că, în ziua judecății, va fi mai ușor Sodomei decît Betsaidei și Corazinului.
Cu pace
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Feb 16, 2014 5:24 pm

Membru din: Mie Dec 19, 2012 7:30 am
Mesaje: 132
Vârsta: 48

Draga Liviu,
Problema e nu ca ce dorim sa credem, ci ce se poate dovedi. Eu unul, iti spun in mod cinstit ca nu doresc sa ma iau dupa nimeni. Atat in primul comentariu cat si in al doilea comentariu de pe blogul meu ai dat anumite versete care nu vorbesc despre inviere si mileniul mesianic. Voi, precum si cei ce isi spun "martorii lui Iehova" interpretati unele dintre profetiile din Vechiul Testament in mod necontextual.

Iata si primele mele raspunsuri pentru versete din comentariul al doilea:


Draga Liviu,
Iti raspund din nou.
Ieremia 49:35-39 inseamna deportarea elamitilor de catre babilonieni si repatrierea lor de catre imparatul Cirus. Nu are nici o legatura cu invierea.

Draga Liviu,
Tu scrii:
"Psalm 22:27. Toate marginile pământului îşi vor aduce aminte şi se vor întoarce la Domnul: toate familiile neamurilor se vor închina înaintea Ta.
Psalmistul vede ca sunt aceeasi oameni din vremea sa altfel cum sa isi aduca aminte?"

Raspunsul meu:
Acest timp este descris si in alt loc unde scrie "ei vin din necazul cel mare" Apoc 7:14. Acest timp nu este in imparatia milenara, ci inaintea ei, in timpul marelui necaz.

Draga Liviu,
Tu scrii:
"Ieremia16: 19. Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pământului şi vor zice: "Părinţii noştri n-au moştenit decât minciună, idoli deşerţi care nu sunt de niciun ajutor! Care parinti? Cei ce le-au dat nastere in Mileniu le-au spus aceste cuvinte? Sau e vorba de cei din trecut ce vor invia?"

Raspunsul meu:
Neamurile acestea sunt fie cei din Biserica (Mireasa) fie din cei ce vin din necazul cel mare, deci nici aici nu putem vorbi de un text despre inviere._________________
"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."
Galateni 6:3
http://www.bibliaantica.blogspot.ro/


Sus Sus
Profil
 
Site web
 
YIM
 

#

Sâm Oct 17, 2015 7:37 am

Membru din: Joi Feb 17, 2011 9:02 pm
Mesaje: 33

mântuire - A (se) curăța de păcate; a (se) izbăvi, a (se) salva. cu alte cuvinte a scăpa de ceva...

alta că, Mântuirea inainte de Christos - este un lucru imposibil.
numai pe baza preţului de răscumpărare poate avea o şansă de a fi mântuit .
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Iul 01, 2016 2:30 pm

Membru din: Lun Dec 14, 2015 2:05 pm
Mesaje: 2

mintuirea este iertarea pacatelor si trecerea prin moarte la viata daca esti chemat de insusi Isus Hristos.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron