www.adevarprezent.com

Punem acest forum la dispoziţia celor care doresc să cunoască mai mult din Cuvântul Domnului. Pentru a accesa mai multe resurse vă rugăm să mergeţi la www.adevarprezent.com

Autentificare | Înregistrare

Răspunde
 [ 138 mesaje ] 

Mie Feb 27, 2013 7:26 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Nu putem rupe vs 25,26 de vs 23:"Şi chiar ei(evreii cazuti): dacă nu stăruiesc în NECREDINTA(deci nu toti ci numai cei ce fac voia lui Yahweh), vor fi altoiţi; căci Dumnezeu poate să -i altoiască iarăş(pe cei ce nu au devenit fii Satanei)."
TOTI EVREII CARE NU STARUIESC IN NECREDINTA!!!!!!
Cat priveste "Izbavitorul din Sion"Sf Pavel citeaza Is;20 ,,Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov, cari se vor întoarce dela păcatele lor, zice Yahweh."
Acesta este legamantul nou,nu alaturarea de franturi din care rezulta ca Satan si fii sai pamantesti ar avea aceeasi soarta ca miliardele din "poporul lui Yahweh",iudei sau pagani,care si-au spalat pacatele in sangele Mielului.
E prea clar!
Sus Sus
Profil
 

#

Joi Feb 28, 2013 8:05 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Bine ai zis, asa este, regula de baza pentru viata vesnica este ascultarea, si in veacul evanghelic, si in mileniu pentru Isdraeleni impietriti. Pentru a mosteni pamantul am vazut ca Dumnezeu o sa-i aduca pe impietriti la viata, si o sa li se dea posibilitatea sa mosteneasca pamantul, dar cu o conditie, sa asculte de legile care o s-a fie atunci. Aceasta este taina de care vroia Pavel sa o stim, adica de partea aia a Israelului care s-au impitrit si va tine pana Biserica Lui Isus va fi Gata (aleasa) si atunci TOT Israelul va primi posibilitatea pentru viata pe pamant.


Ieremia.31. Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou.

32. Nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana sa-i scot din tara Egiptului, legamant pe care l-au calcat, macar ca aveam drepturi de sot asupra lor, zice Domnul.

33. Ci iata legamantul pe care-l voi face cu casa lui Israel dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inauntrul lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.

34. Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: "Cunoaste pe Domnul!", ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul; caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor."

Habacuc2:14. Caci pamantul va fi plin de cunostinta slavei Domnului ca fundul marii de apele care-l acopera.
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 01, 2013 7:08 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Concluzia din prima fraza este in contradictie cu textul biblic. Isaia este fara echivoc,doar cei ce se intorc de la pacatele lor au speranta mantuirii prin NOUL LEGAMANT.
Is;20 ,,Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov, CARI SE VOR INTOARCERE DE LA PACATELE LOR, zice Yahweh."
Nu inteleg de unde scoateti ca fii Satanei,ce raman in pacatele lor,vor fi mantuiti candva.
Respectam intelegerea privind intrebari si raspunsuri alternative sau nu?
Har si pace miliardelor de crestini umili si sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 01, 2013 5:31 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Da Mircea draga este adevarat, ca cei ce se intorc de la pacatele lor in timpul evanghelic au speranta mantuirii prin NOUL LEGAMANT, la ei se refera ca sunt si fac parte din numarul deplin al niamurilor (Biserica), si maideparte spune, dupa intrarea numarului deplin a-l neamurilor tot Israelul va fi mantuit.
In ideia ta, dupa cum vad nu poti sa intelegi cuvantul care spune ,,dupa acea'' adica dupa alegerea Biserici. Pai nu se intelege destul de clar ca urmeaza restul Israelitilor care s-au impietit atunci, mai trebue sa punem noi conditia Lui Dumnezeu ca sunt fii Satanei, Dumnezeu ia iertat din cauza parintilor lor.

Daca nu este asa exlica tu te rog, de ce spune dupa alegerea Biserici se va intoarce si va ridica din nou cortul lui David, cine este pentru tine cortul lui David, si la ce sa-l mai ridice daca Biserica s-a ales odata ce mai are cu cortul lui david?, si ce inseamna pentru tine ,, dupa alegerea Biserici?.

Si de ce spune ca o parte din Israel a cazup pana va intra ,,numarul deplin'', si atunci TOT Israelul va fi mantuit''. Intr-un comentariu cu ceva timp in urma ai fost de acord ca numarul deplin ete Biserica, pai daca este Biserica si i-a se formeaza din ramasita lui Israel si neamuri, ce mai are cu cealalta parte?, ce inseamna pentru tine cealalta parte?.

Dami te rog raspuns la intrebarile acestea sa putem continua si sa intelegem.

Da respectam privind intrebarile si raspunsurile. dar daca nu se termina un subiect, si ne apucam sa discutam mai multe versete se ajunge la o invalmaseala de nu mai intelegi nimic.
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 02, 2013 2:02 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
La noi,la tara, este o zicere pentru cel caruia ii spun multi, multi oameni ca albu-i alb si el o tine ca nu-i tocmai alb.
Aratati-mi un singur verset explicit,in toata Scriptura,ca dupa alegerea Bisericii(de fapt Biserica lui Hristos este formata din miliardele de crestini umili si sinceri,asa cum spune Iisus),Satan si Fii Sai,adica:idolatrii(toti cei care se inchina altui Dumnezeu decat Yahweh),criminalii,proxenetii,curvarii etc.vor primii a doua sansa;unul singur macar!
Eu va rog sa cititi cursiv Scriptura si-o sa gasiti mii de versete in care se spune clar ca Fii Satanei,Diavolul si Ingerii Sai vor fi pedepsiti,taiati,aruncati in focul vesnic,unde va fi plansul si scrasnitul dintilor.
Credeti-ma c-am vorbit cu sute de persoane ,crestini sau necrestini si 99,99% inteleg asa cum va spun eu,iar unul la 10000(din Bistrita),parasit de nevasta si copii,despre a carui caracter fosta familie si cei mai multi cunoscuti vorbesc foarte urat,va da dreptate si se crede parte a micii Biserici de 144000.
Unde este atunci lipsa de intelegere corecta?
Pace tuturor crestinilor umili si sinceri!
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 02, 2013 3:54 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

In primul rand nu suntem aici sa criticam pe nimeni, nu este padure fara uscaturi, in toate cultele sunt persoane de tot felul.
Si in al doilea rand, noi nu judecam pe nimeni, si cum traeste, si cum gandeste.
Noi nu sutem judecatori, ,,judecata este a Domnului''.

Ai spus sa-ti arat un singur verset explicit,in toata Scriptura,ca dupa alegerea Bisericii.

Fapte15:14. Simon a spus cum mai intai Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele.(BISERICA)

15. Si cu faptul acesta se potrivesc cuvintele prorocilor, dupa cum este scris:

In versetul 16 spune in primile dou cuvinte ,,dupa aceaia''

16. "Dupa aceea (dupa alegerea poporului care sa-i poarte numele, Versetul 14) Ma voi intoarce si voi ridica din nou cortul lui David din prabusirea lui, ii voi zidi daramaturile si-l voi inalta din nou: (cortul lui David este Israel)

In versetul 14 spune ca alege un popor care sa-i porte numele, si in versetul 16 spune dupa acea, dupa alegerea poporului ridica cortul lui David pe Israel.

ce vrei mai clar de atat?.
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 02, 2013 7:47 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Pace!
Este vorba despre Izraelul spiritual,format din "copii a lui Avraam" provenite din toate neamurile;asta spunea si Ioan Botezatorul cand ii prevenea pe "carturari si farisei" ca "nu vot scapa de pedeapsa"daca nu se caiesc,Yahweh putand face evrei din "pietre"
E prea simplu si clar ca sa rastalmacim cu intelesuri absurde,din care sa rezulte ca Iisus ar fi mintit si fii Diavolului vor fi mantuiti.
Cui folosesc astfel de absurditati?
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 03, 2013 5:34 am

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Pace sfanta.

Israelul Spiritual sa-u Copii lui Avram, proveniti din toate neamurile, despre e-i este vorba in versetul 14 ,,Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor''.

Si versetul 16, spune, ,,dupa acea'' dupa alegererea poporului se duce la David (Israel) ca sa-i ridice.

Este prea clar sa nu se pota intelege ce inseamna ,,dupa acea''.
Explica tu ce inseamna pentru tine cuvantul ,,dupa acea''.

Zaharia8:13. După cum aţi fost un blestem între neamuri, casa lui Iuda şi casa lui Israel, tot astfel vă voi mântui, şi veţi fi o binecuvântare. Nu vă temeţi, ci întăriţi-vă mâinile!”

14. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: "Dupa cum am cautat sa va fac rau, cand Ma maniau parintii vostri, zice Domnul ostirilor, si nu M-am cait de lucrul acesta,

15. tot asa acum Ma intorc in aceste zile si hotarasc sa fac bine Ierusalimului si casei lui Iuda. Nu va temeti!
(in versetul 15 spune si aici ca se intorce, la cine?, la Ierusalim, Mircea draga.)

16. Iata ce trebuie sa faceti: Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul; judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii;

17. niciunul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau si nici sa nu iubiti juramantul stramb! Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc, zice Domnul."

18. Cuvantul Domnului ostirilor mi-a vorbit astfel:

19. "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Postul din luna a patra, postul din luna a cincea, postul din luna a saptea si postul din luna a zecea se vor preface pentru casa lui Iuda in zile de veselie si de bucurie, in sarbatori de voiosie. Dar iubiti adevarul si pacea!"

20. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Vor mai veni iarasi popoare si locuitori dintr-un mare numar de cetati.

21. Locuitorii unei cetati vor merge la cealalta si vor zice: "Haidem sa ne rugam Domnului si sa cautam pe Domnul ostirilor! Vrem sa mergem si noi!"

22. Si multe popoare, si multe neamuri vor veni astfel sa caute pe Domnul ostirilor la Ierusalim si sa se roage Domnului."

(da in Israel va veni toate niamurile pentru a cauta pe Domnul, aici va fi capitala LUMI prin care va guverna Lumia intreaga)


23. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "In zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si-i vor zice: "Vrem sa mergem cu voi; caci am auzit ca Dumnezeu este cu voi!"
( da, in zilele acelea, in mileniu vor veni oameni la poporul Evreu si vor zice ca vrem sa-l cunostem pe Domnul, se va auzi ca in Israel Dumnezeu va face minuni mari cu acest popor. in cida lucrurilor se vor intampla aceste evenimente despre Israel, de aceasta taina ne spunea si Apostolul Pavel, daca este o taina, nu toti pot cunoaste un lucru ascuns.)Isaia65:17. Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte.

(oare a fost ceruri noi si un pamant nou NU, acestea var fi in viitorul apropiat).

18. Ci va veti bucura si va veti inveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Caci voi preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie.

(cand sa-u bucurat si s-au inveselit pe VECIE Israelul pentru cele ce va vace Dumnezeu, Caci va preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie. cand, nu sa-u bucurat, niciodata pe VECIE, au fost rasi de pe fata pamantului si versetul respectiv nu a fost inca inlinit).

19. Eu insumi Ma voi inveseli asupra Ierusalimului si Ma voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi in el de acum nici glasul plansetelor, nici glasul tipetelor.

20. Nu vor mai fi in el nici copii cu zile putine, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar, si cel ce va muri in varsta de o suta de ani va fi blestemat ca pacatos.

(in Mileniu cand o sa li se dea posibilitatea pentru a trai, si care nu vor vrea, spune ca cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar. acuma la varsta de o suta de ani cum este Mircea tanar?, copii sunt acuma cu zile putine, DA sunt, deci nici acest verset nu este implinit).

21. Vor zidi case si le vor locui; vor sadii vii si le vor manca rodul.

(cand poporul Evreu au zidit case sa le poata locui, NICIODATA, deci nici acest verset nu este implinit).

22. Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele; nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul; caci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, si alesii Mei se vor bucura de lucrul mainilor lor.

(tot ce a facut poporul Evreu altul a locuit in ele, si Domnul spune nu se va mai intampla aceste lucruri ca alti sa beneficeze de ele, ci ei poporul me Israel, cand au fost aceste lucruri?, deci nici acest verset nu este implinit)

23. Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei.

24. Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!

25. Lupul si mielul vor paste impreuna, leul va manca paie ca boul, si sarpele se va hrani cu tarana. Niciun rau, nicio vatamare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfant, zice Domnul."

(cand a pascut lupul cu mielul, au pascut impreuna?, si cand leul a mancat paie cu boul, NICODATA, deci nici acest verset nu este implinit).

Draga Mircea, cand au fost lucrurile acestea amintite in versetele de mai sus, cand s-a facut ceruri noi si un pamant nou; asa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte, lupul, mielul, sa fie impreuna NICODATA.

Acestea vor fi lucrurile viitoare, cum spune Profetul ,,la inoirea tuturor lucrurulor''


Daca persoanele care se intorc la Dumnezeu in acest timp si merg in cer, si restul vor fi in foc, cine sunt cei care vor mosteni pamantul, vor face case si le va locui pe vecie, si nu va mai veni vrasmasu sa le ia (moartea)?.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 03, 2013 11:33 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Pace si har nemeritat!
Daca sarim de la o carte biblica la alta,in texte fragmentate,nu se mai intelege nimic.
Concluzia din Ro este ca dupa deschiderea spre neamuri,o ramasita credincioasa a evreilor va face ca acestia sa recunoasca jertfa manruitorului si sa fie realtoiti toti cei care cred asa cum au fost altoiti ,dintre pagani,cei care au crezut.
Acum sa trecem la Zaharia.
In cap 8 se afirma fara tagada ca-i vorba de ramasita,cei ce cred si respecta voia lui Yahweh,nu de fii Satanei-taiati si aruncati in focul vesnic:
"11 Acum nu voi mai face RAMASITEI poporului acestuia ca în trecut, zice Domnul oştirilor.
12 ,,Ci sămănăturile vor merge bine, viţa îşi va da rodul, pămîntul îşi va da roadele, şi cerurile îşi vor trimete roua; şi toate aceste lucruri le voi da în stăpînirea rămăşiţei poporului acestuia."
si toti crestinii si ramasita evreilor vor fi POPORUL LUI YAHWEH.
"8 În toată ţara, zice Domnul, două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă treime va rămînea.
9 Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc, şi o voi curăţi cum se curăţeşte argintul, o voi lămuri cum se lămureşte aurul. Ei vor chema Numele Meu, şi îi voi asculta; Eu voi zice: ...Acesta este poporul Meu!... Şi ei vor zice: ...Domnul este Dumnzeul meu!... "
NU vedeti cat de clar si raspicat se spune ca cei multi,(dintre evrei-aici,dar si din neamuri se subantelege)vor fi nimiciti si restul trecuti prin fic pt curatare?
Poata Biblia este plina de acest mesaj,cum nu-l puteti vedea si va legati de rastalmacirea unui cuvant sau verset?
Shalom!
Voi reveni maine cu Isaia,unde mesajul este si mai clar.
Sus Sus
Profil
 

#

Dum Mar 03, 2013 11:52 am

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Cine sunt cei care vor mosteni pamantul, vor face case si le va locui pe vecie, si nu va mai veni vrasmasu sa le ia (moartea)?.
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Mar 04, 2013 5:06 pm

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Iisus ne spune ca "cei blanzi",Isaia ca "cei umili"
Iisus ne spune ca sigur idolatrii(musulmanii,budistii,hindisistii,ateii,etc),crimunalii,proxenetii,etc sigur nu vor ajunga in Imparatia lui Yahweh,si nici cei ce-i sustin,amagindu-se pe ei si poticnind pe altii.
Sa vrea sa nu divagam,cu intrebari capcana si dupa ce va explic vs citat din Isaia sa aveti bunavointa sa raspundeti si dvs la intrebari!
Pace si har nemeritat,tuturor crestinilor blanzi si umili!
Sus Sus
Profil
 

#

Lun Mar 04, 2013 5:37 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Daca crestini din timpul evanghelic primesc rasplata cereasca, cine va locui pe noul pamant?.
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 09, 2013 9:03 am

Membru din: Vin Noi 12, 2010 9:54 am
Mesaje: 132

Shalom!
Am revenit dintr-o delegatie prelungita si reiau raspunsul privind mesajul din Isaia.Este cel mai elocvent exemplu de cum poate fi rastalmacita o profetie extraordinara,care se refera exclusiv la cei inscrisi in Cartea Vietii,de Yahweh.
59.20 ,,Da, va veni un Răscumpărător pentru Sion, pentru cei ai lui Iacov, cari se vor INTOARCE DE LA PACATELE LOR, zice Yahweh.
Tot ce urmeaza le este dedicat DOAR ACELOR care se intorc de la pacatele lor,FIECARE VERSET.Si:
63.6 Am călcat astfel în picioare popoare în mînia Mea, le-am îmbătat în urgia Mea, şi le-am vărsat sîngele pe pămînt.``
8 El a zis: ,,Negreşit, ei sînt poporul Meu, nişte copii cari NU vor fi NECREDINCIOSI!`` Şi astfel El s'a făcut Mîntuitorul lor.
64.5 Tu ieşi înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale, şi îşi aduc aminte de Tine. Dar Te-ai mîniat, pentrucă am păcătuit: vom suferi noi vecinic, sau putem fi mîntuiţi? 65.1 Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine, eram gata să fiu găsit de ceice nu Mă căutau; am zis: ,,Iată-Mă, iată-Mă!`` către un neam, care nu chema Numele Meu.
6 Iată ce am hotărît în Mine: ,,Nici gînd să tac, ci II VOI PEDEPSI; da, II VOI PEDEPSI.
7 Pentru NELEGIUIRILE voastre-zice Yahweh-şi pentru NELEGIUIRILE părinţilor voştri 8 ,,Aşa vorbeşte Yahweh: ,După cum cînd se găseşte zeamă într'un strugure, se zice: ,Nu -l nimici, căci este o binecuvîntare în el!` tot aşa, şi Eu voi face la fel, din dragoste pentru robii Mei, ca să nu nimicesc TOTUL.
9 Voi scoate o sămînţă din Iacov, şi din Iuda un moştenitor al munţilor Mei; ALESII Mei vor stăpîni ţara, şi robii Mei vor locui în ea.
10 Saronul va sluji ca loc de păşune oilor, şi valea Acor va sluji de culcuş boilor, pentru poporul Meu CARE Mă va CAUTA.
11 Dar pe voi, cari PARASITI pe Domnul, cari uitaţi muntele Meu cel sfînt, cari puneţi o masă ,Norocului`, şi umpleţi un pahar în cinstea ,Soartei`,
12 vă sortesc SABIEI, şi toţi veţi pleca genunchiul ca să fiţi JUNGHIATI; căci Eu am chemat, şi n'aţi răspuns, am vorbit şi n'aţi ascultat, ci aţi făcut ce este rău înaintea Mea, şi aţi ales ce nu-Mi place.`
`13 De aceea, aşa vorbeşte Yahweh Dumnezeu: ,,Iată că robii Mei vor mînca, iar voi veţi fi FLAMANZI; iată că robii Mei vor bea, iar vouă vă va fi SETE. Iată că robii Mei se vor bucura şi voi vă veţi RUSINA.
14 Iată că robii Mei vor cînta, de veselă ce le va fi inima, dar voi veţi striga, de DURERE pe care o veţi avea în suflet, şi vă veţi BOCI, de MAHNIT ce vă va fi duhul.
15 Veţi lăsa numele vostru ca BLESTEM aleşilor Mei; şi anume: ,YAHWEH, Dumnezeu vă va OMORA`, şi va da robilor Săi un alt nume.
16 Aşa că, cine se va binecuvînta în ţară, se va binecuvînta în Dumnezeul adevărului, şi cine va jura în ţară, va jura pe Dumnezeul adevărului, căci vechile suferinţe vor fi uitate, vor fi ascunse de ochii Mei.``
17 ,,Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pămînt nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu -i vor mai veni în minte.
Vedeti cui sunt adresate profetiile si ce vor patii fii Satanei:idolatrii(budisti,musulmani,hindisi,atei,etc.),criminalii,proxenetii,curvarii,etc?
Cum este posibil sa rastalmaciti tot si sa le promiteti fiilor Satanei mantuire?
Doamne apara,pazeste si iarta!
Sus Sus
Profil
 

#

Sâm Mar 09, 2013 6:58 pm

Membru din: Joi Ian 31, 2013 6:30 pm
Mesaje: 41

Daca crestini din timpul evanghelic primesc rasplata cereasca, cine va locui pe noul pamant?.
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 29, 2013 7:28 am

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

De fapt imparatia de 1000(mai multe mii) de ani se refera la vremuri de pe pamant , nimeni nu merge in imparatie daca nu e deja desavarsit , "Cine nu este desavarsit cu nici un chip nu poate intra in Imparatia cerurilor".
noi am spune ca nimeni nu este -fara sa cunoastem toti oamenii de pe planeta- dar daca unii stau deja pe scaunele de judecata (nimiti martiri) insemna ca au existat si vor mai exista oameni care sa isi jertfeasca toate imperfectiunile binecuvintati de Domnul inca din timpul vietii.
-participarea la vremurile binecuvintate de pe pamat au ca scop desvarsirea deplina care asigura vesnicia alaturi de Hristos indiferent daca ea este facuta intro singura viata sau necesita si alte invieri succesive. (in acest rastimp unii nu mai inviaza dar vor veni abia peste miile de ani napoi se intelege inviati sa continue parcursul spiritual de unde au ramas)

Noul Ierusalim a carui curte exterioara calcata in picioare 42 de luni inseamna mai intai o perioada de anonimitate (42) a unei realitati pamintesti formata din doua intrupari divine (tronul lui Dumnezeu si al Mielului, etc) care in taina vor aduna pe cei 144000 -(indiferent daca nr lor este exact sau simbolic) -adunati din toate neamurile intro noua religie discreta si care "vor fi numiti altfel" (Isaia 65).
Iesirea Lor din anonimitate se va face insa fara iesirea Mielului (el va ramane inca "deoparte" (PSalm 109-110) pina dupa razboi si urgie- pina la venirea ca o trimbita care va incheia venirea ca steaua dimnetii pe care putini o afla.
-iesirea lor din anonimitate inseamna sfirsitul tainei lui Dumnezeu (Apoc 10) si are legatura cu vechii prooroci mai cu seama in
-Isaia 66 (Domnul care vine si pentru una si pentru alta dar si acel popor nascut aparent intro zi) ,
-Zaharia 14 (Domnul Dumnezeul nostru cu toti sfintii)
-Ezechiel 38 - in doua versete in care Domnul se arata "in ochii multor popoare ca sa se faca cunoscut" si "multe popoare vor sti: ca El este Domnul.
-dar si in alte capitole ceva mai discret.

lucrurile nu vor decurge lin -unele popoare "vor sti" ca este Domnul dar altele inca nu i-si vor da seama si acestea se vor razvrati -cu precadere Gog si restul partii fanatice musulmane care vor porni vinatoreste dar si atele care vor crede ca au de-a face cu "cel rau" pe care ei il asteptau sa faca o NWO care sa fie inlocuita de NWO a Domnului (Lucru care nu reiese din Daniel 2 si 7) .
si astfel toate popoarele vor porni impotriva Ierusalimului chiar - armat doar unele , restul doar mediatic cu hule si marturii mincinoase pt apararea "credintei adevarate"

-noua religie si doctrina ei este carticica din mina ingerului iar ingerul este Domnul insusi Cineva care se va jura ca timp nu va mai fi anuntind venirea Judecatii ,
amareala anticipata este hulele inevitabile ulterioare iar proorcirea "INCA ODATA" la multe neamuri , popoare etc are ca scop implicit convertirea tuturor prin propovaduirea "vestii bune a Imparatiei la toate popoarele" (Matei 24) ca borna temporata si semn intermediar al venirii lui Isus.

Domnul Dumnezeu intrupat este acelasi cu Cel vechi de zile din Daniel 7 in fata caruia vine IIsus ca sa i se dea prerogaive politico-religioase in noua oranduire a sfinntilor la iesirea Lui din anonimat.
-Domnul DUmnezeu este Domnul ostilor care va fi rege in vrem) Isaia )
-este acel Cineva dar si Duhul Sfint promis care va vorbi si il va marturisi pe IIsus intrind probabil pt asta in locasul sfint al Bis SF Mormant care va fi golit ulterior ca replica oarba si furibunda de catre patriarhia greaca care se va semeti (detinatoarea patrimoniului odoarelor) (Daniel 8) si concomitent de catre fanaticii lui Gog care vor rascoli si orasul Ierusalim. (Daniel 11.31).

semnul dat de Domnul din Isaia 66 ar putea fi un inevitabil avertisment parintesc in legatura cu imienta pustiirii, razboiului si a urgiei care va fi "al treilea semn"(unele vers in Ioil)
avertisment adresat si preotilor care vor trebui sa fie atenti pe ce picior vor juca ca raspuns ulterior la chemarea lor -simbolizata de acel Vino! -(Duhul si "mireasa" nepregatita) -avertisment care din necredinta va putea fi rastalmacit prin cuvantul "Amenintare de la Cineva"
la scurt timp muntele Mslinilor se va crapa in doua si astfel vo fi mantuiti mai nainte cei din Ierusalim si din Iudeea si abia la urma dupa ce toate popoarele vor fi intrat (in noua religie) vor veni si restul evreilor care vor mai fi ramas in viata. (Zaharia 12 si Ioil 2 din 4).

venirea pe norii cerului a lui Iisus cu noul nume la prezentarea punblica ca un fulger de vara de la rasarit la apus va fi facuta cu avionul venind din alta tara (din "nord"(miazanoapte) Isaia 41) iar intimpinarea noastra -pe norii cerului in vazduh (cu exceptia celro in alb care astepta la fata locului in prezenta Celui vechi de zile) -va fi facuta prin intermediul undelor TV care vor transmite evenimentul in toata lumea in direct.

cintarile noi ale celor 144000 nu sint amintite fara rost ci ele vor fi auzite inca din primele zile -doar ei pot invata/ intelege acele cintari iar restul nu -pina nu primesc carte de cintece si traducerea dintro alta limba care nu e in circulatie .

faptul ca dupa urgie (Zaharia 14) Domnul IMparatul inca se mai lupta prin lipsa ploii cu unele popoare ca sa le converteasca arata ca va mai exista in ca o perioada de indreptare in care fie ei musulmani sau alti idolatri au sansa sa se converteasca mai cu seama daca sint dintre cei alesi si care vor fi pastrati in viata si dupa al doilea val de secerare care incepe in ziua prezentarii lui IIsus prin care se vor injumatati cele doua treimi ramase de la urgie.

deasemenae e posibil ca hindusii, budhistii , taositii ,musulmanii sa ni fie in realitate idolatrii de care vorbea psalmistul ci acele popoare de la rasarit la apus care aduc Domnului ofrande si tamaieri pt care numele Domnului este mare inca din vremea cap 1 Maleahi -inteles corect in virtutea caruia are loc judecata cu partinire din partea preotilor blstemata de Domnul in Maleahi 2 -ale caror praznice vor fi inlaturate abia la Judecata.

convertirea tuturor intro singura religie este simbolizata in 3 locuri ( Isaia 66,Apoc legat de inchinarea "in lumina ei" a tutuor popoarelor si in Zaharia 14 )
in Zah 14 este un verset care spune ca
"In acele zile va fi Domnul imparat peste tot pamantul si Domnul va fi unul singur si tot asa Numele lui unul singur."
-fapt care inseamna ca toate inchinarile prin diferite nume vor fi unite intro singura inchinare cu o singura doctrina in care numele sa fie comun tuturor cit si viziunea despre Dumnezeu avzut pina atunci mai mult sau mai putin politeist.

legat de politesim -in realitate hinduismul nu e mai politeist decit crestnismul desi asa pare de la distanta, toate aspectele divine se subsumeaza unele altora iar in final fac parte din conceptul de Dunmezeu Unic numit fie Brahman fie Parabrahma.
-in taosim nu se poate spune caci si aici sint multe ramuri dar unele au concept de Suprem
-in buddhism majoritatea ramurilor nu cred in Dumnezeu ceresc ci doar in unul interior.

aceste mari religii nu se pot compara in nici un caz cu "Woo Doo" si "Satanism" ori cu unele secte "Wicka din SUA" desi si ele au unele secte care se ocupa cu unele minuni' calauzite gresit asemanator cum erau unele colectivitati apusene de penticsotali conduse de "reverendul Moon" acum ceva ani.

faptul ca marile religii sint calauzite de acelasi Dumnezeu azi e pus i evidenta de compormanentul moral si de doctrina morala continuta , faptul ca ei nu sint mai posedati decit crestinii
dar ulterior se va dovedi ca sint calauziti pt ca se va vedea ca si lor li s-au dat profetii despre viitor mai mult sau mai putin detaliate care ii vor ajuta sa faca pasul spre convertire

Intruparea lui IIsus daca se poate spune ca este in nord (fata de Ierusalim) intruparea lui Dumnezeu Duhul reiese doar ca nu ar fi evreu ci ca "vine de departe" si care se va arata "Iata-ma aici"de la "alt neam care nu il va fi cautat .
-ceea ce inseamna ca va veni in Ierusalim ca un strain ca sa faca din oras piatră de povară pentru toate popoarele. Toţi care o vor ridica se vor răni grav şi se vor aduna împotriva lui toate neamurile pământului.
Ultima oară modificat de mihai40 pe Vin Mar 29, 2013 8:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 29, 2013 7:59 am

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

fiarele , balaurul, antihristul si fiara care se cocoata in fruntea biserciii celei mari (cel care era , nu mai este dar se va arata (culmea) ) sint toate (au fost) persoane diferite dar o fiara nu a fost persoana ci sistem slavit de popor.
-cei 2 martori in saci au inviat dupa 3 zile in 1910 (Iraklion piata cricificarii) Creta -Grecia -tot grecul stie si unii preoti si calugari care nu spun public ci doar asa privat intre prieteni.

-666 a fost purtata scris cu vopsea rosie pe banderole albe la brat si cu cerneala pe frunte la intrarea in magazin in Renania (N Frantei ) cind populatia locala si azi majoritar germana a coalizat cu ocupantul fascist. purtarea a fost aproape 2 sptamani si apoi ordinul a fost contramandat.
-si acest lucru se poate veifica la fata locului intrebind urmasii acelora.

au fost mai multi care au pretins ca sint Dumnezeu , altelii IIsus revenit in cercul lor religios dar cea cocotata in biserica si care se va arata iar a fost papa ioan paul 2 ( inscaunat de doua ori procesulal si l Roma si la Ierusalim simbolic ulterior) care se va arata iar ca sa combata pe Dumnezeu (se pare ca si Dl Cineva va fi ales papa pt 5 minute inainte de a dizolva ppalitatea) si Care se pare dupa unele revelatii va fi avut si El o moarte anterioara vremelnica -asa incit multi no vor sti pe cine sa creada si vor alcatui a treia parte a scindari catolicitatii in acele zile.

"Cind treimea va fi realizata atunci va incepe imparatia sfintilor"- treimae s erefera la populatian planetei ramasa in viata la sf Judecatii si inceputul mileniului' pt ca impartia are doua specte- unul care tine de oranduire teocrata si altul de lipsa incercarilor grele ,lipsa suferintei siimposibilitatea luarii legaturii cu mortii (iadul si locuinta mortilor aruncate in foc).

Judecata nu se va face dupa apartenenta religioasa ci dupa Lege cu precadere Legea firii -moralitatea si profunzimea caracterului -cu nepartinire.
ceea ce inseamna ca e posibil sa supravietuiasca si unii oameni inca necredinciosi dar vor capata credinta ulterior
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Mar 29, 2013 8:03 am

Membru din: Dum Feb 03, 2013 12:31 pm
Mesaje: 25

Invierea se face si deja are loc pin ntermediul reincarnarii -ceea ce inseamna ca Pavel nu stia si nu putea purta mai mult decit a putut Iisus sugera .
'O viata are omul' se va dovedi ca facind parte din "lucrurile copilariei" la care vom renunta la maturitatea intelegerii "fata catre fata" "atunci cind va veni Ceea ce se numeste Desavarsire"
Sus Sus
Profil
 

#

Vin Iul 01, 2016 2:06 pm

Membru din: Lun Dec 14, 2015 2:05 pm
Mesaje: 2

asa este ca sa treci ... trebuie sa fi chemat de insusi Isus Hristos unde cu voia ta mori si esti inviat continuind intr-un corp nou ascultand vocea tatalui care te calauzeste sa poti razbate toate necazurile si greutatile ce sunt, asteptand ca in fiecare clipa sa poti intra acolo unde esti chemat in adevar la tatal nostru prin insusi fiul sau care impreuna cu tatal fac alegerea miresei.
Sus Sus
Profil
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde
 [ 138 mesaje ] 

Ora este UTC


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum


Căutare după:
Mergi la:  
cron