Resurse Crestine - Studentii Bibliei, Lectii Biblice, Filme Crestine, cantece, poezii, eseuri, predici, schite predici, biblia, acorduri chitara, maxime crestine, midi, download mp3, devotionale, felicitari, muzica crestina, mp3 crestine, predici audio, cantari crestine, predici video, marturii video, partituri orchestra, partituri cor barbatesc, partituri cor mixt, studii biblice, emisiuni radio, negative, conferite, scenete, powerpoint, schite, eseuri, maxime, devotionale, stiri - Resurse creștine


Faceţi click aici pentru a merge înapoi la pagina principală cu întrebări

Ce ar trebui să facă un creştin atunci cand este trist decepţionat de oameni, de viaţă şi ar dori să plece la Domnul,e păcat să vrei să mori? (12.08.2010)

     Cazuri de depresie întâlnim câteva în Biblie, de exemplu când Ieremia şi-a blestemat ziua naşterii lui Ierimia 20:14  “Blestemată să fie ziua când m-am născut! Ziua în care m-a născut mama, să nu fie binecuvântată!”. Ne aducem aminte când Iov îşi dorea moartea. Acestea sunt situaţii când toate lucrurile par că sunt împotriva ta şi că nu mai este ieşire din situaţie, şi toată nădejdea în Domnul este pierdută. Alte cazuri sunt atunci cînd Domnul permite lucruri să se întâmple în vieţile noastre pentru motive oarecare sau pentru a învăţa unele lecţii dar noi nu ne pierdem speranţa în Domnul. Îl avem pe Ap Pavel ca exemplu: 2 Corinthians 1:8-10 “În adevăr, fraţilor, nu voim să vă lăsăm în necunoştinţă despre necazul care ne-a lovit în Asia, de care am fost apăsaţi peste măsură de mult, mai presus de puterile noastre, aşa că nici nu mai trăgeam nădejde de viaţă. Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care înviază morţii. El ne-a izbăvit şi ne izbăveşte dintr-o astfel de moarte, şi avem nădejde că ne va mai izbăvi încă.” Atunci când ne dedicăm viaţa Domnului şi serviciului Lui, orice ni se întâmplă trebuie să ştim că este direcţionat de El şi nimic nu vine asupra noastră fără permisiunea Lui. 1 Corinthians 10:13  “Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”Dar totuşi câteodata când trecem prin experienţe şi momente grele în viaţă un factor principal în a ne ridica este de a realiza că totuşi suntem foarte binecuvântaţi şi alţii suferă şi mai mult ca noi.Viaţa vine de la Domnul şi orice dar bun vine de sus: Iacov 1:17  “orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” Trebuie să ne gândim că numai faptul că existăm este deja o binecuvântare. Ap Pavel spune că mereu cînd un creştin ajunge în situaţii grele să se uite la Capul desăvârşirii noastre Evrei 12:3-4  “Uitaţi-vă, deci, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima, şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre. Voi nu v-aţi împotrivit încă până la sânge, în lupta împotriva păcatului.” Deci este important ca să ne găsim refugiu la Domnul, să medităm asupra cuvântului Lui, să ne aplicăm promisiunile pe care El ni le-a dat Iermimia 29:11  “Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.”

     Referitor la plecarea la Domnul, ne aducem aminte ce Ap. Pavel spune în 2 Corinteni 5:8-9  “Da, Suntem plini de încredere, şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul. De aceea ne şi silim să-I fim plăcuţi, fie că rămânem acasă fie că Suntem departe de casă.” Cu toţii ne dorim pace, linişte, acea împărăţie pe care Domnl nostru ne-a ănvăţat să ne rugăm “Vie împărăţia Ta pe pământ, după cum este în ceruri”, Domnul ştie mai bine cînt este timpul nostru pentru a ne elibera din aceste experienţe, noi trebuie să ne facem partea noastră de ascultare şi să urmă cu credincioşie calea Lui. Domnul nostru Isus, după ce şi-a terminat lucrarea Sa pământească era gata să spună: Ioan 17:11  “Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi eu vin la tine”. La fel Apostolul Pavel a fost gata să spună înainte de moartea Lui: 2 Timotei 4:7-8  “M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da, în „ziua aceea” domnul, judecătorul cel drept. şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea lui.” Noi avem o lucrare de făcut, o lucrare de schimbare a inimilor noastre în asemănarea chipului Domnului nostru (Rom 8:29), de a ajuta pe semenii noştri în a cunoaşte pe Domnul, daca suntem credincioşi în aceste lucruri Domnul ne va încredinţa lucruri mult mai mari.

     Nu credem că Domnul aprobă dorinţele noastre de a ne dori moartea. El vrea ca noi să arătăm un devotament sincer şi ascultător faţă de principiile lui şi să dovedim credncioşie în vieţile noastre. Avem făgăduinţe frumoase că nimic nu ne poate separa de iubirea lui Dumnezeu Romans 8:35-39  “Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strîmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de  îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia? După cum este scris: „Din pricina Ta Suntem daţi morţii toată ziua; Suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.” Totuşi în toate aceste lucruri noi Suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.  Căci Sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură (Sau: zidire.), nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

     Fie ca aceste lucruri să fie o încurajare pentru toţi că după ce facem un legământ de sacrificiu cu Dumnezeu, toate lucrurile vor lucra spre binele celor ce îl iubesc pe Dumnezeu, fie ca aceste lucruri să ne îndrume pentru a studia mai mult cuvântul Lui şi a fi plăcuţi Domnului.

Înapoi sus

© 2005-2014 Studenţii Bibliei