Resurse Crestine - Studentii Bibliei, Lectii Biblice, Filme Crestine, cantece, poezii, eseuri, predici, schite predici, biblia, acorduri chitara, maxime crestine, midi, download mp3, devotionale, felicitari, muzica crestina, mp3 crestine, predici audio, cantari crestine, predici video, marturii video, partituri orchestra, partituri cor barbatesc, partituri cor mixt, studii biblice, emisiuni radio, negative, conferite, scenete, powerpoint, schite, eseuri, maxime, devotionale, stiri - Resurse creștine


Faceţi click aici pentru a merge înapoi la pagina principală cu întrebări

Dumnezeu ne asculta mereu rugaciunile?

Aceasta intrebare poate fi privita in doua moduri diferite:

  1. Daca Dumnezeu raspunde mereu, adica intotdeauna la rugaciunea unuia care deja s-a predat Lui, deci este in legamant cu El.
  2. Daca Dumnezeu raspunde mereu, adica intotdeauna la rugaciunile tuturor, adica si ale celor care nu sunt in legamant cu El.

In primul rand trebuie sa vedem ce intelegem prin rugaciune.

O rugaciune in general este compusa din multumire, lauda si cerere.

Multumire si lauda se cuvine ca toti oamenii sa-i aduca Domnului.

Dar desi se cuvine, cei care nu cred deloc in El, desi se numesc crestini, nu-I vor multumi si nu-L vor lauda, fiindca nu-L recunosc ca datatorul tuturor darurilor bune. Cu atat mai mult nu pot cere, in mod legitim, ca sa primeasca.

Ioan 9:31: “Stim ca Dumnezeu nu asculta pe pacatosi, ci daca este cineva temator de Dumnezeu si face voia Lui, pe acela il asculta”.

Cei care-L recunosc ca Dumnezeul Atotputernic din mana caruia vin darurile, chiar daca nu sunt in legamant cu El, Dumnezeu le primeste multumirea si lauda si in parte cererea. Avem la aceasta exemplul sutasului Corneliu, primul convertit la crestinism dintre neamuri, in Fapte cap. 10: “El era un om cucernic si temator de Dumnezeu...facea poporului multe milostenii si se ruga mereu lui Dumnezeu.” Ingerul Domnului ii spune: “Rugaciunile si milosteniile tale s-au suit ca aducere aminte inaintea lui Dumnezeu”. Deci era, cum am zice noi, in vizorul lui Dumnezeu pentru chemarea cereasca. Era pocait si mai avea de facut un pas ca sa fie acceptat ca fiu cu drepturi depline, dupa ce L-a acceptat pe Domnul Isus ca rascumparatorul si mantuitorul lui.

Cererea deci este rezervata in mod deplin pentru fiii lui Dumnezeu, cei care Il recunosc in toate caile lor, care sunt in legamant cu El. Avem atatea cuvinte de-ale Domnului nostru Isus care ne arata aceasta: Ioan 14:13, 14; Ioan 15:7, 16; 16:23, 24. si multe altele.

Cererile trebuie sa fie insa dupa voia Lui, cum zice in 1 Ioan 5:14, 15.

Iacov 1:5, 6 zice sa ne rugam pentru intelepciunea de sus.

Apoi sa cerem mai multa credinta si ajutor ca sa dezvoltam roadele duhului sfant.

Cele care apartin de omul cel nou, innoit, cele spirituale, acelea Tatal este dispus sa ni le dea.

Domnul Isus zice ca Tatal stie de ce avem nevoie si se va ingriji de noi cu cele materiale, daca noi desigur vom lucra cinstit pentru a ni le procura, si  nu vom fi din aceia care vreau sa aiba tot mai mult.

Iacov 4:3, 4 zice de ce nu capatam: fiindca cerem rau, ca sa risipim in placerile noastre etc.

Mai este inca o problema: Domnul raspunde intotdeauna la rugaciunea unui copil al Sau, dar uneori raspunde cu NU.

Ca in cazul apostolului Pavel, cand s-a rugat de trei ori sa-i indeparteze tepusul din carne. Raspunsul a fost: nu; “Harul Meu iti este de ajuns”. Deci El vede ca uneori este mai bine pentru noi fara de ceea ce am cerut: sanatate, bani, scoli inalte, pozitie sociala sau in biserica, masina, casa, prieteni etc., etc.. Este mai bine fara ele din punct de vedere spiritual. Nu inseamna ca uneori nu acorda si din acestea, atunci cand vede ca nu sunt pentru a le risipi in placerile noastre, cum zice Iacov, ci pentru o mai buna contributie la inaintarea cauzei Sale.

Viata aceasta pentru un crestin nu este sa se lafaiasca in bunuri materiale, ci sa-si dezvolte un caracter care sa fie aprobat de Tatal. Si aceasta cere sacrificii.

In consecinta, ca un raspuns scurt:

-Da, Domnul, Tatal raspunde mereu la rugaciunea copiilor Sai, chiar daca uneori raspunde cu nu, si noua ni s-ar parea ca n-a auzit.

-Rugaciunea trebuie sa fie in armonie cu voia Lui si sa fie in numele lui Isus, Domnul nostru. “Cereti in Numele Meu”.

-Tatal raspunde partial la rugaciunea celor care nu sunt inca fiii Lui prin legamant, dar care-L cauta si vreau sa se apropie mai mult de El.

-Tatal primeste lauda si multumirea de la toti oamenii, daca este adusa cu respect, dar cererea deplina este rezervata fiilor.

Nu stim daca am raspuns satisfacator la intrebare, dar daca nu, puteti sa mai intrebati la unele puncte atinse, unde se cere eventuala lamurire.

Fie ca Dumnezeu Tatal prin Fiul sau, Domnul nostru Isus, sa ne raspunda la rugaciuni asa cum vede El ca este mai bine pentru noi.


Înapoi sus

© 2005-2014 Studenţii Bibliei