Introducere Iulie 1879

Turnul de Veghere al Sionului şi Vestitorul Prezenţei lui Hristos

 

“Străjerule cât mai este din noapte?”

“Vine dimineaţa” - Isaia 21:11

 

VOL. I.   PITTSBURGH, PA.,   IULIE,   1879.   NR. 1

 

Turnul de Veghere al Sionului şi Vestitorul Prezenţei lui Christos

 

PUBLICATĂ LUNAR. 101 FITH AVENUE., PITTSBURG, PA.

 

 C. T. RUSSELL, Redactor şi Editor

 

CONTRIBUABILI  REGULAŢI:

J. H. PATON.......ALMONT, MICH.

W. I. MANN,.......ALLEGHENY, PA.

B. W. KEITH.......DANSVILLE, N. Y.

H. B. RICE.......W. OAKLAND, CAL.

A. D. JONES.......PITTSBURG, PA.

 

Editorul în nici un caz nu va fi responsabil pentru toate sentimentele exprimate de către reporteri,

şi nici nu trebuie înţeles ca aprobând orice expresie din articolele selectate din alte periodice.

 

TERMENII, 50 CENŢI PE AN, În avans - incluzând şi tariful poştal

 

Toate comunicările trebuie adresate “TURNULUI DE VEGHERE AL SIONULUI”

conform celor de mai sus, şi schiţele, transferurile de bani poştale, etc, făcute plătibile pentru Editor.

 

SCOPUL

           

            Acesta este primul număr al primului volum al “TURNULUI DE VEGHERE AL SIONULUI”, şi nu ar fi greşit de a declara scopul publicării lui.

            Că noi trăim “în zilele din urmă” - “Ziua Domnului” - “sfârşitul” veacului Evanghelic, şi prin urmare, în revărsatul zorilor “noului” veac, este un fapt perceptibil nu doar de un student apropiat al Cuvântului, condus de spirit, dar semnele din afară care pot fi recunoscute de către lume au aceeaşi mărturie, şi noi suntem foarte doritori ca “casa credinţei” să fie cu totul trează la faptul, că

 

“Noi acum ne aflăm şi trăim,

Într-un mare şi grozav timp;

Într-o povestire a veacului de veacuri,

Unde a trăi este sublim”.

 

            Şi nu numai să-i ajutăm să se trezească, dar de asemenea să-i ajutăm să “îmbrace toată armătura lui Dumnezeu, ca ei să poată sta în picioare în ziua cea rea”; şi, pe lângă toate acestea, ca dându-şi silinţele ei să adaoge la credinţa lor, virtutea, şi la virtutea lor cunoştinţa, înfrânarea, (abstinenţa), bunătatea frăţească, dragostea; când, ca rezultat al acestor daruri care rămân şi înfloresc, ei să poată fi asemenea lui Dumnezeu (evlavioşi).

            Dar, recunoscând frumuseţea şi necesitatea acestor podoabe ale omului spiritual, ei nu eşuează în a recunoaşte că meritul faţă de Dumnezeu constă nu în aceste virtuţi, ci în sacrificiul perfect al lui Hristos, şi deşi fiind împodobiţi cu toate aceste mărgăritare a caracterului, noi nu putem fi recunoscuţi ca copii ai lui Dumnezeu acum, nici nu ni se permite să intrăm în prezenţa Sa fără haina dreptăţii lui Hristos, “haina de nuntă” necesară participării noastre la “nunta Mielului”.

Să purtăm deci haina albă,

 Ce de Tatăl nostru drag ni-e dată,

Ţinându-l tare de mână şi astfel,

Prin lume nepătaţi să mergem.

 

            Creştinii cărora le va fi necesară o explicare pentru aţintirea atenţiei la aceste lucruri, ar trebui să roşească şi să le fie ruşine. Tot ce se poate de dorit, nădăjduit şi preţios, stă aproape şi într-una legat de ele. Ele cuprind  aproape toate marile motive spre credinţă, veghere, ascultare, sfinţenie.

            Dacă Dumnezeu ne-a dat o descoperire, şi ne spune că este profitabil pentru doctrină, pentru mustrare, pentru corectare, pentru învăţătură în neprihănire, ca omul lui Dumnezeu să fie cu totul aprovizionat pentru orice cuvânt bun şi lucrare, de unde, atât de mulţi Creştini care mărturisesc că acceptă acest Cuvânt al lui Dumnezeu ca legea şi călăuza lor, au libertatea să ignore mai mult de jumătate din acesta, spunând prin aceasta în mod practic că el nu este  profitabil? Când Dumnezeu ne-a dat “cuvântul sigur al profeţiei la care bine facem dacă luăm aminte” şi când ”Domnul Dumnezeul sfinţilor profeţi ne-a trimis îngerii Săi sfinţi ca să arate servilor Săi lucrurile care se vor întâmpla în curând” ar trebui oare ca servitorii Săi să nu simtă nici o obligaţie de a căuta a înţelege acele mesaje divine?

            Ar trebui ei să ia în seamă omul lumesc şi biserica lumească care consideră religios şi înţelept de a nu avea de a face cu aceste lucruri, care ar vrea ca noi sî le lăsăm ca basme goale şi poveşti curioase, şi imaginaţie stranie, care ar putea doar să ne tulbure mintea şi să se amestece cu lucrarea Creştină; sau ar trebui noi să luăm seama la Dumnezeu care declară: “aceste vorbiri credincioase şi adevărate” şi zice: “Binecuvântat este cel care citeşte, şi cei care aud cuvintele profeţiei acesteia, şi păstrează lucrurile scrise în ea?”. Sigur El ştie ce este cel mai bine pregătit pentru a inspira “zelul conform cunoştinţei” şi ce este necesar ca noi “să nu fim aşa de repede clătinaţi în minte”.

            “Celui ce are urechi să audă ce zice Bisericilor spiritul”, TURNUL DE VEGHERE AL SIONULUI speră să-i deie sprijin şi încurajare. Revista nu este în dependenţa a nici unui om, a nici unui partid şi a nici unui crez ci depinde numai de Biblie; şi totuşi în legătură de iubire şi simpatie cu “toţi care iubesc pe Domnul Isus Hristos în adevăr şi sinceritate”. Ea urmăreşte a reprezenta “fecioarele curate”, “Mireasa lui Hristos” în perspectivă, şi cu ei recunoaşte doar un învăţător şi cap - Isus Hristos.

            După cum indică numele, revista urmăreşte de a fi un observator de unde să fie anunţate “micii turme” probleme de interes şi de folos, şi ca “Vestitorul Prezenţei lui Hristos” să dea “hrană la timp potrivit”,“casei credinţei”.

            Ea se va publica lunar, şi dacă îi doriţi prezenţa în casa dumneavoastră, adresaţi-vă imediat conform avizului de pe această pagină. Dacă aveţi un vecin sau un prieten care credeţi că va fi interesat în acesta sau că ar trage foloase  prin instrucţiile sale, le puteţi aduce la cunoştinţă; astfel predicând Cuvântul şi făcând bine tuturor cât aveţi ocazie.

            Preţul, de 50 cenţi pe an, (cheltuielile poştale) este moderat; dar tuturor celor interesaţi şi doritori de a-l avea, care nu-l pot plăti, noi i-l vom trimite foarte bucuroşi gratuit, dar pentru a primi, trebuie să cereţi.